GENEL - 03 Ekim 2018 Çarşamba 11:04

Ankara Barosu başkan adayı Özdemir’den Anıtkabir’e ziyaret

A
A
A
Ankara Barosu başkan adayı Özdemir’den Anıtkabir’e ziyaret

Ankara Barosunun başkanlık seçiminde ittifak kararı alan Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu, başkan adayı avukat Gencer Özdemir’in başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Barosunun başkanlık seçiminde ittifak kararı alan Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu, başkan adayı avukat Gencer Özdemir’in başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.


Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu, Ankara Barosunun 20-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak kongresinde ittifak kararı almış, ortak aday olarak da avukat Gencer Özdemir’i destekleme kararı almıştı. Kongre için çalışmalara hız kesmeden devam eden Özdemir, Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu’na üye avukatlarla Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyen Özdemir başkanlığındaki heyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Özdemir, deftere şunları yazdı:


“Başbuğ Aziz Atatürk; Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu’na mensup saygıdeğer meslektaşlarımla birlikte manevi huzuruna çıkmış bulunmaktayız. Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağına namusu ve vicdanı üzerine yemin etmiş avukatlar olarak yeminimizin şuuru ile milli ve manevi değerlerinden taviz vermeden açmış olduğunuz yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu itibarla gururluyuz, inançlıyız, kararlıyız. Başta zatı aliniz olmak üzere bütün silah arkadaşlarınızı, aynı zamanda tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.