EKONOMİ - 03 Aralık 2018 Pazartesi 14:02

Sigorta Tatbikatçıları Derneği 60.Yılını Muhteşem Bir Törenle Kutladı

A
A
A
Sigorta Tatbikatçıları Derneği 60.Yılını Muhteşem Bir Törenle Kutladı

Sigorta Tatbikatçıları Derneği kuruluşunun 60.

Sigorta Tatbikatçıları Derneği kuruluşunun 60. Yılını, Milli Reasürans Konferans Salonu’nda muhteşem bir törenle kutladı. Sektörün her kesiminden yüzlerce kişinin katıldığı törende Duayen Sigortacıların yer aldığı “Öncüler”-Sigorta Duayenleri belgeselinin gösterimi yapıldı, mesleğe yıllarını vermiş Duayenlere plaketleri verildi ve kapanış öncesinde Şef Kamuran Akkor konseri gerçekleşti.


Duayen Sigortacılar başta olmak üzere, Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, Sigorta Bilgi Merkezi Genel Müdürü Murat Hakseven, TSEV Müdürü ve STD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalkavan, Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü İbrahim Taşbaşı, Güvence Hesabı Müdürü Kadir Küçük, Sigorta Denetleme Kurulu Uzmanları , İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa SBMYO Pr. Başkanı Dr. Mine Kırbaşlı, Sigorta sektör Yöneticileri, sigorta sivil toplum örgütü yöneticileri, sigorta şirketleri, brokerlar, acenteler ve genç sigortacılar ile sigorta basını temsilcilerinden oluşan çok sayıda davetlinin katıldığı Tören Sigorta Tatbikatçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Menekşe Uçaroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Uçaroğlu sigortacılık sektörünün en köklü derneği olan STD’nin 60. Yılını kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Sizlerin keyif alabileceği, bizlerin ise gurur duyabileceği bir tören gerçekleştiriyoruz “dedi. Uçaroğlu konuşmasının ardından STD Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Altıngöz ‘ü konuşma için sahneye davet etti. Altıngöz üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olmaktan gurur duyduğu STD’ nin sektöre farklı alanlarda birçok katkıda bulunduğunu belirterek, “Eğitim çalışmaları, etkinlikler sürekli gündemimizde. Bu yıl 10. su gerçekleşen İstanbul Uluslararası Sigortacılık Konferansı ise her yıl büyük ilgi topluyor. Bu yıl 7 öğrenciye TSEV ile birlikte burs sağladık. Sizlerin de desteği ile faaliyetlerimiz her geçen yıl artıyor ve zenginleşiyor, 60. Yıl kutlamalarımıza destek veren Quick Sigorta A.Ş. ye Levent Uluçeçen ve Ahmet Yaşar Beylere, emeği geçen Milli Re, TSB ve IUC ekibine teşekkürlerimi sunarım” dedi. Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nin 60 Yıl önce on dört kişiden oluşan kurucu üyeleri, Haluk Akan , Turhan Avşar, Yaşar Aybek, Melih İsfendiyar , Ali Neyzi , Aziz Önen , Adnan Özberk , Nurettin Somer , Faruk Seven , Fahiman Şakarcan , Ömer Yalnızoğlu , Nurettin Yamanlar, Osman Yücesan ve İlham Saner tarafından kurulduğunu hatırlatan Başkan Fahri Altıngöz katılımcıları, ebediyete intikal etmiş STD kurucuları ve tüm sigortacılar ile Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları için saygı duruşuna davet etti.


Yönetmen Fedai Çakır tarafından çekilen ve döneme ışık tutan “ÖNCÜLER”- Sigorta Duayenleri isimli belgesel öncesinde sahneye çıkan STD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar ise “Öncüler” belgeselinin bir başlangıç olduğunu belirterek, “Bu bir ilk çalışma, üstatlarımızın anılarına yer vermek ve onların tecrübelerini geleceğe taşımak en büyük gayemiz ilk bölümde ulaşamadığımız yetiştiremediğimiz üstatlarımızla çalışmalarımız devam edecek. Bunun ardından daha geniş çaplı çalışmalara başlayacağız. Belgeselde yer alan duayenlerin her biri için de ayrıca bölüm çalışmaları yapacağız. Hata ve eksikler olabilir hoşgörü ve desteğe ihtiyacımız olacak” dedi.


Yaklaşık 3 aylık bir çalışma yürütülen “Öncüler” belgeselinin yönetmeni Fedai Çakır ise çalışmayı büyük bir keyif ile sürdürdüğünü belirterek , “ Onlarca duayenin evlerinde işyerlerinde konuğu olduk. Birbirinden önemli hikayelerini bize büyük bir samimiyet ile anlattılar” dedi. Yarım saatlik belgesel gösterimi sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. İzleyiciler sık sık belgeseli alkışladı.


Gösterimin ardından Belgesel de yer alan Duayenler İlham Saner, Osman Yücesan, Cahit Nomer, Cengiz Akatlı, Adli Okuş, David Kohen, Hilmi Acinan, Mehmet Aydoğdu, Çetin Alanya, Okan Balcı, Nihat Tavşanlı, Hasan Eskil, Mehmet Yazıcı, Necdet Atakul, Barbaros Yalçın, Pakize Cücen, Hüseyin Yunak, Erhan Dumanlı, Bülent Bora ile Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen , Yönetmen Fedai Çakır sahneye davet edilerek STD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.


Ardından söz alan STD genel Sekreteri Faruk Ömrüuzak ise sigortacılık eğitimine katkılarından dolayı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa SBMYO Pr. Başkanı Dr. Mine Kırbaşlı ve TSEV Müdürü Mehmet Kalkavan ‘a plaket takdim ederek teşekkür etti. Faruk Ömrüuzak belgeselde bir vesile ile henüz yer alamamış duayenlerden salonda bulunanlar ile 1988 yılı ve öncesinde sektöre katılmış 30 Yıl ve üstü kıdemi olan sigortacıları ve onlara plaketlerini vermek üzere STD Yönetim Kurulu’nu sahneye davet etti.


Belgesel ve plaket törenin ardından oluşan duygusal hava, STD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalkavan’ın takdim konuşmasıyla başlayan Şef Kamuran Akkor ve Korosunun muhteşem konseriyle coşkuya dönüştü. Şef Kamuran Akkor yönetiminde sahne alan Koro üyelerinin performanslarının ardından birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Kamuran Akkor dinleyicilere sanat müziği ziyefeti verdi. Sürpriz yaparak sahneye davet ettiği STD Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte iki unutulmaz şarkısını seslendiren Kamuran Akkor geceyi taçlandırarak, katılımcıların yoğun ilgisini gören ve “Sigortacılık hayatımızda katıldığımız en anlamlı, en duygusal davetti “ diye yorumlar alan Sigorta Tatbikatçıları Derneği STD’nin 60. Yıl törenlerinin kapanışını yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da başladı, Mogadişu’da devam ediyor Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümünden 2024 yılında birincilikle mezun olan Somalili öğrenci Siham Ali Hussein, Rektör Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Lisans eğitimini Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde tamamlayan Hussein, mezuniyetinin ardından bölüm öğretim üyelerinin kariyer planlaması ve yönlendirmeleri doğrultusunda Somali’nin başkenti Mogadişu’da Ziraat Katılım Bankasında göreve başladı. Çalıştığı kurum tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında İstanbul’a gelen Hussein, bu vesileyle Erzincan’a gelerek üniversitesini ve akademisyenlerini ziyaret etti. Ziyarette, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Volkan Baysal da hazır bulundu. Mezun öğrenci Siham Ali Hussein, üniversitede aldığı eğitimin mesleki hayatına önemli katkılar sağladığını belirterek, EBYÜ’nün kariyer yolculuğunda kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin uluslararası öğrencilere verdiği nitelikli eğitimin mezunlar aracılığıyla farklı ülkelerde karşılık bulmasının gurur verici olduğunu söyledi. Levent, mezunların kendi ülkelerinde ve uluslararası kurumlarda görev almasının, Türkiye’nin yükseköğretimdeki gücünü ve üniversitenin uluslararası akademik etkileşime katkısını ortaya koyduğunu kaydetti.
Ankara "Mehmet Akif İnan Ödülleri" sahiplerini buldu Mehmet Akif İnan Vakfı ile Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından düzenlenen 7’nci Mehmet Akif İnan Ödülleri hak sahiplerini buldu. Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur-Sen iş birliğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödül Töreni programı, edebiyat, düşünce ve sendikal mücadele alanlarında önemli katkılar sunan isimleri bir araya getirdi. Programda, Türk şair, yazar, araştırmacı ve Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ın fikir dünyasını, mücadelesini ve bıraktığı mirası yaşatmak amacıyla çeşitli kategorilerde ödüller takdim edildi. Program kapsamında Mehmet Akif İnan’ın düşünce hayatına ve sendikal mücadele anlayışına vurgu yapıldı. "Mehmet Akif İnan abi, sendikal zeminde emeğin izzetini tahkim eden bir mefkurenin müellifiydi" Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mehmet Akif İnan’ın Türkiye için önemli bir edebiyat insanı olduğunu belirterek, "Mehmet Akif İnan abi, kalemiyle tefekkür eden, kürsüde sözü inşa eden, sendikal zeminde emeğin izzetini tahkim eden bir mefkurenin müellifiydi. Ardında bıraktığı, Hakk’a yaslanan bir mizan, ölçüsü olan bir tavır, edebi olan bir mücadele terbiyesiydi. Hakk’ı talep ederken dili kirletmeyen, adaleti savunurken ölçüyü zedelemeyen, haysiyeti pazara düşürmeyen bir sebat çizgisi oluşturdu. Bu akşam o mizanın huzurunda duruyoruz. Kendi sözümüzün ağırlığını, kendi tavrımızın istikametini, kendi mesuliyetimizin hududunu tartıyoruz. Zira bu terbiye, insanın iç nizamını da dünyanın hengamesini de aynı terazide okur. Mazlumun ahını duyan vicdanı diri tutar, zalimin kabalığı karşısında eğilmeyen vakar talim eder, hak hatırını her şeyin fevkinde görmeyi öğretir. Genel olarak büyüklerimizin ve özel olarak da Akif İnan abinin bizlere emanet ettiği çizgi, bugünün gürültüsü içinde sözü ve duruşu muhkem kılan bir muhasebe kapısıdır. İçinden geçtiğimiz zaman, bu muhasebeyi daha ağır ve daha zaruri kılıyor" diye konuştu. "Hakemlik iddiasındaki yapıların tarafsızlığını kaybettiği bir dünyada; güçlü olmak bir mecburiyettir" Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle birlikte gençlerin vizyonunu daha da üst sıralara çıkaracaklarının altını çizen Bakan Tekin, "Kontrol ve denge mekanizmalarının zayıfladığı, hakemlik iddiasındaki yapıların tarafsızlığını kaybettiği bir dünyada güçlü olmak bir mecburiyettir. Bu güç, zulmetmenin imkanı değil; zulümden korunmanın, haysiyeti muhafaza etmenin, hakkı savunmanın dayanağıdır. Kendi güvenliğimiz kadar, mazlumların hukukuna omuz verebilmenin de şartıdır. Bu yüzden teknolojide güçlü, ilimde güçlü, stratejik akılda güçlü, en önemlisi maneviyatı güçlü nesiller yetiştirmek zorundayız. Dünyayı bilen ama kendini de bilen; kökünü inkar etmeden ufkunu büyüten, tarihini ve kültürünü bir hamaset malzemesi değil, bir istikamet kaynağı olarak taşıyan bir nesil yetiştirmek zorundayız. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, işte bu nesli yetiştirecek modeldir" şeklinde konuştu. "Mehmet Akif İnan, Türkiye’nin emek tarihine yön veren kurucu akıldır" Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, Mehmet Akif İnan’ın sadece bir fikir adamı olmadığını, sendikalaşmanın kurucusu olduğunu da ifade ederek şunları söyledi: "Mehmet Akif İnan, yalnızca bir edebiyatçı değildir. O; şair, yazar, öğretmen, sendikacı, fikir ve aksiyon adamıdır. Tüm bu vasıfları tek bir kimlikte buluşturmuş, aydın sorumluluğuyla hareket etmiş bir münevverdir. Anadolu’nun vicdanından süzülüp gelen bir duruşun adı, isminin hakkını veren, medeniyet davamızın yiğididir. ‘Hiçbir ülke, yeniden ayağa kalkma potansiyeline bizim kadar sahip değildir’ derken, bu millete özgüven aşılayan, inancı dirilten bir öncüdür. Türkiye’nin emek tarihine yön veren, sendikal dünyaya Eğitim Bir-Sen’i, Memur-Sen’i armağan eden kurucu akıldır. Emek, ekmek ve medeniyet mücadelemizde, sivil toplum alanında attığımız her adımı haykırıyoruz. Hamdolsun bugün çatısı altında bulunduğumuz Memur-Sen kurucu liderinin vasfıyla kuşanmış, bir sendikadan fazlası olmayı kendine şiar edinmiş bir örgütlenmedir. Dün, milletin tepesine çöken yasakçılara, başörtüsünü turnikelerde boğmak isteyenlere, 28 Şubat’ın hadsizliğine, 27 Nisan’ın aymazlığına, 15 Temmuz’un hainliğine karşı ‘pabuç o kadar ucuz değil’ diyerek bir yumruk gibi meydanlara indiysek, biliniz ki bu duruşun arkasında, mayası yerli, mefkuresi milli Akif İnan’ın halis fikirleri vardı." Tören kapsamında ödül hak sahiplerinin isimleri ve aldıkları ödüller ise şöyle: "Dr. Dilek Gürsoy - Jüri Özel Ödülü, Prof. Dr. Mustafa Büyükada - Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü, Tahta Kılınç - Başarı ve Teşvik Ödülü, Ebubekir Eroğlu - Kültür Sanat Edebiyat Ödülü, Prof. Dr. Bekir Karlığa - Üstün Hizmete Vefa Ödülü, Sumud Filosu - Uluslararası Değer Ödülü." Eğitim, kültür ve sendikal alanda emek veren kişi ve kuruluşların ödüllendirildiği programa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ÖSYM Genel Başkanı Bayram Ali Ersoy ile sendika üyeleri katıldı. Program, ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.