ASAYİŞ - 27 Aralık 2018 Perşembe 03:40

Otomobili merdivende asılı kalan alkollü sürücü: “Oraya park etmiştim”

A
A
A
Otomobili merdivende asılı kalan alkollü sürücü: “Oraya park etmiştim”

Ankara’da alkollü sürücünün kullandığı otomobil, trafiğe kapalı alana girerek merdivende asılı kaldı.

Ankara’da alkollü sürücünün kullandığı otomobil, trafiğe kapalı alana girerek merdivende asılı kaldı. Aracının çekilmesine tepki veren sürücü, “Ben oraya park etmiştim” dedi.


Alınan bilgilere göre, Çankaya ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesi’nde gece yarısı yaşanan olayda, Yüksel Caddesi üzerinde seyreden 06 DG 4077 plakalı otomobil, caddenin araç trafiğine bittiği yerde sürücü Hasan Ali K.’nin tabelalara aldırmaması sonucu, hızla yaya alanına girdi. Çevredeki vatandaşların uyarılarına aldırmayan şahıs, Yüksel Caddesi’nde Atatürk Bulvarı istikametinde ilerlemeye devam etti. İnsan Hakları Anıtı’nın yanına kadar gelen otomobil, buradaki merdivenlerde asılı kaldı. Merdivene geldiğini anlayamayan sürücü, aracı zorlayarak ilerlemeye çalıştı.


Şahsın ne yapmaya çalıştığına anlam veremeyen vatandaşlar, adamı araçtan indirmek için ikna etmeye çalıştı. Daha sonra olaya müdahale eden polis ekipleri, şahsı araçtan indirerek kontak anahtarına el koydu. Polis ekiplerinin yaptığı testte, şahsın 300 promilin üzerinde alkollü olduğu anlaşıldı.


Yaya alanına dalan aracı durdurmaya çalıştıklarını aktaran caddedeki bir seyyar kokoreççi, “Burada bir duba açık, buraya normalde polis araçları giriyor. Sarhoş birden buradan daldı. Biz ‘dur’ dedik, bir yere kadar peşinden koştuk. Az ilerideki nöbetçi polis arkadaş da ‘dur’ dedi. Durmadı, o yine gitti, az ileride merdivenlerde kaldı. Çıkarmaya çalıştı, çabaladı ama ‘küt’ dedi kaldı. Polis arkadaşlar da çevreye zarar verir diye anahtarı elinden aldı.”


“Kaza yapmadım, aracı buraya park ettim”


Daha sonra aracı kaldırması için kaza yerine çekici çağırıldı. Aracının çekilmesine tepki veren Hasan Ali K.’nin kaza yapmadığını, otomobili bulunduğu yere park edip bir yere gitmek istediğini söylediği görüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Ceviziyle öne çıkan Gölpazarı’nda üretim zinciri güçleniyor Gölpazarı Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, ilçelerinin geçim kaynağı olan ceviz üretiminin öne çıkarak güçlendiğini söyledi. Gölpazarı Kaymakamı Feyza Nur Kılıç; Gölpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kartal ile Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli ile birlikte ilçede faaliyet gösteren Ceviz İşleme ve Kurutma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Gölpazarı’nda yetişen ve lezzetiyle bilinen cevizlerin tesisteki işlenme, kurutma ve paketleme aşamaları yerinde görüldü. "Cevizlerimizin işlenerek katma değere dönüşmesi, hem üreticimiz hem de ilçemiz için büyük kazanımdır" Gölpazarı Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, "Tesis, bölge üreticisine sağladığı katkılar ile yerli ve kaliteli tarım ürünlerinin ekonomiye kazandırılması açısından önemli bir rol üstleniyor. Ceviziyle tanınan Gölpazarı’nda, üretimin desteklenmesi ve tarımsal ürünlerin katma değeri yüksek şekilde pazara sunulmasının kırsal kalkınmaya önemli katkı sağlıyor. İlçemizde yürütülen çalışmalar, üreticilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal sürdürülebilirliği güçlendirmeye yönelik. Gölpazarı’nın bereketli topraklarında yetişen cevizlerimizin işlenerek katma değere dönüşmesi, hem üreticimiz hem de ilçemiz için büyük kazanımdır. Üretmeye, büyümeye ve emeğin değerini birlikte artırmaya devam edeceğiz" dedi.
Kütahya Tavşanlı’da kar mesaisi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından, ulaşımda aksama yaşanmaması için İl Özel İdaresi, Karayolları ve belediye ekipleri gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü. Tavşanlı genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilememesi adına ekipleri harekete geçirdi. Yağış öncesinde hazırlıklarını tamamlayan ekipler, karın düşmesiyle birlikte koordineli bir şekilde sahaya indi. Trafik akışının sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve buzlanma riskine karşı yürütülen çalışmalarda; İl Özel İdare ekipleri köy yollarında, Karayolları ekipleri ana arterlerde, Tavşanlı Belediyesi ekipleri ise şehir merkezi ve ara sokaklarda yoğun bir mesai harcadı. Kar küreme araçları ve tuzlama kamyonları, gece boyunca kritik noktalarda devriye gezerek yolları açık tuttu. Özellikle rampalar ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kar birikintilerine anında müdahale edildi. Yetkililer, kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Sürücülerin de kış şartlarına uygun ekipman ve kar lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Gece boyu süren hummalı çalışma sayesinde sabah saatlerinde ilçe genelinde ana yollarda herhangi bir kapama yaşanmazken, ekiplerin muhtemel yeni yağışlara karşı hazır bekletildiği öğrenildi.