GENEL - 03 Ekim 2019 Perşembe 13:13

Çankaya’ya yeni parklar geliyor

A
A
A
Çankaya’ya yeni parklar geliyor

Çankaya Belediyesi, sayısı 500’ü aşan park ve yeşil alanıyla Ankara’nın en yeşil ilçesi Çankaya’ya birbiri ardına yeni parklar kazandırıyor.

Çankaya Belediyesi, sayısı 500’ü aşan park ve yeşil alanıyla Ankara’nın en yeşil ilçesi Çankaya’ya birbiri ardına yeni parklar kazandırıyor. Osman Temiz ve Alacaatlı mahallelerine kazandırılacak iki yeni parkın çalışmalarına başlandı.


Çankaya Belediyesi, ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. 500’den fazla park ve yeşil alanıyla Başkent’in en yeşil ilçesi olma özelliği taşıyan Çankaya’ya iki yeni park daha geliyor. Mutlukent Mahallesi’nde kısa süre önce açılışı yapılan Okyanus ve Deniz parklarının hemen ardından Osman Temiz ve Alacaatlı mahallelerinde yapımı süren parklar ilçenin yeşiline yeşil katacak. Vatandaşlara ferah bir yaşam alanı sunacak şekilde inşa edilen parklar, her yaştan insana hitap edecek özelliklere sahip olacak.



“En değerli arsalarımıza halkımız için park yapıyoruz”


Göreve geldiği andan itibaren park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren ve yaklaşık 71 yeni park yaparak halkın hizmetine sunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yapımı süren parkların da kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Taşdelen, “Halkımızın istekleri ve mutluluğu bizim için her şeyden önde geliyor, projelerimizi bu yönde üretiyoruz. İlçemizin en değerli arsalarını AVM yapmak yerine park yaparak halkımızın kullanımına sunuyoruz. Halkın parasının her bir kuruşunu namusumuz bilerek çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



7 bin 285 metrekare yeşil alan


Alacaatlı ve Osman Temiz mahallelerinde yapımına başlanan yeni parklar, ilçeye 12 bin 81 metrekare park alanı kazandıracak. Alacaatlı Mahallesi 4982. Cadde ile 498.1 Sokak arasında yapılan park, 6 bin 991 metrekare alana kuruluyor. 3 bin 950 metrekare yeşil alana sahip olacak parkta koşu yolu da bulunacak.


Osman Temiz Mahallesi’nde yapılan park ise iki bölümden oluşuyor. 5 bin 90 metrekare alana kurulan parkın yeşil alanı 3 bin 335 metrekare. Çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve kondisyon alanı da bulunan park, 7 adet kamelyasının yanı sıra ahşap ve duvar bankları ile bölge halkına hizmet verecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.