SAĞLIK - 15 Şubat 2020 Cumartesi 09:30

Ankara’da "Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı"

A
A
A
Ankara’da "Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı"

Ankara’daki kamu sağlık tesislerinin idarecilerinin katılımı ile "Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Ankara’daki kamu sağlık tesislerinin idarecilerinin katılımı ile "Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.


Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm yönetiminde Ankara ilindeki kamu sağlık tesislerinin idarecilerinin katılımı ile "Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı" gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda eylem planı oluşturularak, kamu sağlık tesislerinde hizmet veren yoğun bakımların mevcut durumu, planlamalar ve yoğun bakım hizmetlerinin iyileştirilmesi için yapılan faaliyetler ele alındı. Kamu sağlık tesisleri arasında yoğun bakımlara yapılan sevk sayıları ve sevk nedenlerinin de ele alındığı toplantıda, yoğun bakımlarda uzun süren yatışlar ve yatış bekleyen hastaların koordinasyonu ile ilgili çözüm önerileri konuşuldu. Yoğun bakım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu eylem planı da sunulurken, sağlık tesislerinin yöneticilerinden istenilen talepler kabul gördü.



"Başhekimler günde iki kez gezecek"


İldeki yoğun bakım yatak sayısının Ankara Şehir Hastanesinin açılması ile arttığını söyleyen Müdür Gülüm, "Hazırladığımız eylem planı kapsamında her kamu sağlık tesisinde 5 kişilik bir ekip kurduk. Bu ekip her gün başhekim ile beraber iki kez yoğun bakımları gezecek" dedi.


Toplantıda Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları Dr. M. Erkan Çiçek, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, Dr. Öğr. Üyesi İshak Şan, Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan, Uzm. Dr. Ü. Murat Parpucu ve Dr. Adem Kucur, Hizmet Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Eren Usul, Dr. Hasan Arslanoğlu, Dr. Metin Karan, Uzm. Dr. Şükrü Özdemir, Uzm. Dr. Mehmet Fettah Arıkan, Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Burak Bekgöz ve Ankara Yoğun Bakımlar İl Koordinatörü Prof. Dr. Levent Yamanel yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.