GENEL - 28 Haziran 2023 Çarşamba 15:36

Yakacık’ta kurbanlar güvenle kesildi

A
A
A
Yakacık’ta kurbanlar güvenle kesildi

Yenimahalle Belediyesi, Ankara’nın en büyük kurban kesin alanı olan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanında vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tam kapasite hizmet veriyor.

Yenimahalle Belediyesi, Ankara’nın en büyük kurban kesin alanı olan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanında vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tam kapasite hizmet veriyor.


Alan düzenlenme ve temizlik çalışmalarının günler öncesinden başladığı Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanında bu yıl 250 çadır kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar, temizlik ve hijyen kurallarının ön planda tutulduğu kesim alanında bayram namazının kılınmasının ardından güvenle kurbanlarını kesti. Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için Yenimahalle Belediyesi tam kapasite hizmet veriyor.



5 dakikada temiz kesim


Bayram boyunca yaklaşık 7 bin büyükbaş, 8 bin küçükbaş olmak üzere toplam 15 bin kurbanlığın satılıp, kesileceği alanda Yenimahalle Belediyesi, vatandaşın mutlu bir bayram geçirmesi amacıyla aralıksız hizmet sunuyor. Alanda bulunan otomatik kesimhanede kurbanlıklar 5 dakika içerisinde kesilerek 4 parça halinde vatandaşlara teslim ediliyor.


Yakacık kurban kesim alanı ve sonrasında Abdurrahman Oğultürk, Serhat ve Batıkent Andaç Pazar Yerlerinde kurulan kesim noktalarında denetimlerde bulunarak vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, "Yenimahalle’de tüm ekiplerimiz vatandaşların huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi amacıyla özveriyle çalışıyor. Yakacık Kurban Kesim Alanında yoğunluğu azaltmak adına ilçenin 8 ayrı noktasında kurban kesim hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.



8 ayrı noktada kurban kesim işlemi


Yenimahalle’nin kurban kesim noktaları şöyle; Yakacık, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Abdurrahman Oğultürk Kapalı Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Batı Sitesi Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve A. Yahyalar Pazar Yeri.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırmaspor- Hatayspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Bandırmaspor-Hatayspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında sahasında konuk ettiği Hatayspor’u 4-0 mağlup etti. Bandırma 17 Eylül Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi. Bekir İrtegün: "10 kişi kalınca direnç düştü" Hatayspor Teknik Direktörü Bekir İrtegün, maçın özellikle ilk 45 dakikasında sahada iyi bir Hatayspor olduğunu ifade etti. Oyuna hakim olduklarını ve zaman zaman topa sahip olarak rakibi zorladıklarını belirten İrtegün, ikinci yarıda 10 kişi kalmalarının dengeleri değiştirdiğini söyledi. Genç oyuncuların mücadele ettiğini ancak kadro eksiklerinin bariz şekilde hissedildiğini dile getiren İrtegün, "1-0 geriye düştükten sonra özgüven kaybı yaşadık. Oyundan düşüyoruz. Bu konuları düzeltmek için çalışıyoruz ancak çok sayıda eksikle mücadele etmek kolay olmuyor" dedi. Takımın saha içi kadar saha dışındaki disiplin ve karar süreçlerine de dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan İrtegün, Hatayspor’un bir şehir takımı olduğunu hatırlatarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. İrtegün ayrıca Bandırmaspor’u galibiyetinden dolayı tebrik etti. Mustafa Gürsel: "Zor bir süreçten geçiyoruz" Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ise takım olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirtti. Çok sayıda eksik oyuncuları olduğunu vurgulayan Gürsel, "Sadece sakatlık değil, sağlık problemi yaşayan oyuncularımız da var. Bu bizim için talihsizlik ama düzelecek" diye konuştu. Hatayspor karşısında mutlak kazanılması gereken bir maça çıktıklarını ifade eden Gürsel, hava şartlarının da oyunu etkilediğini söyledi. İlk yarıda rüzgara karşı oynadıklarını ve pozisyonlar bulmalarına rağmen değerlendiremediklerini belirten deneyimli teknik adam, ikinci yarının başında gelen gol ve rakibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun kendileri için daha rahat bir hale geldiğini dile getirdi. Oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade eden Gürsel, "Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Sadece bu maç için değil, genel duruşları ve mücadeleleri için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi. Önümüzdeki hafta oynanacak Ümraniyespor maçına da değinen Gürsel, sarı kart cezaları ve savunmadaki eksiklere dikkat çekerek kadroda zorunlu değişiklikler yapabileceklerini sözlerine ekledi. Bandırmaspor aldığı bu galibiyetle moral bulurken, Hatayspor ise eksik kadrosuna rağmen genç oyuncularla mücadele etmeye devam edecek.