POLİTİKA - 24 Şubat 2012 Cuma 11:48

HAS PARTİ, LALE MEYDANI`NDA HELVA DAĞITACAK

A
A
A
HAS PARTİ, LALE MEYDANI`NDA HELVA DAĞITACAK

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti), 28 Şubat’ın yıl dönümünde yaşanan süreci düzenleyeceği panelle masaya yatıracak ve tankların geçtiği Lale Meydanı’nda basın açıklaması yapıp vatandaşlara helva dağıtacak.
"Milli İradeye Vurulan Hançer-28 Şubat Dermesi" konulu panelin oturum başkanlığını 28 Şubat sürecinde Refah Partisi-DYP koalisyon hükümetinin Enerji Bakanlığı’nı yapan Recai Kutan yapacak. Panele, gazeteci-yazar Taha Akyol, siyasetçi Hasan Celal Güzel ve dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu konuşmacı olarak katılacak. 28 Şubat günü saat 18.30’da Ankara İlci Otel’de düzenlenecek panelle birlikte sürecin yaşandığı dönemin en önemli simgesi olan Sincan Lale Meydanı’nda tankların geçişi
de protesto edilecek. HAS Partililer, ’Tankın sesi değil halkın sesi’ sloganıyla tankların geçtiği Lale Meydanı’nda basın açıklaması yapıp, vatandaşlara helva dağıtacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce bıçağı coğrafi işaretle tescillendi DÜZCE(İHA) – Düzce’de üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle Düzce’ye özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurular sonucu Düzce Bıçağı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi tescillendi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ve Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’un katılımıyla Düzce Bıçağının Coğrafi İşaret Tescil belgesi Muhammed Zeki Durak tarafından Vali Selçuk Aslan’a takdim edildi. Düzce Bıçağı; çelik malzeme kullanılarak tasarlanan bıçağın dayanıklılığının artırılması, yüzeyinin işlenmesi, sap takılması ve kılıfın yapılması suretiyle Düzce ilinde el işçiliğiyle ve kişiye özel tasarlanarak üretilen bıçaktır. Ustanın veya bıçak sahibinin tercihine göre kişiselleştirilen Düzce Bıçağı kullanım amacı ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına uygun çeliğe karar verilerek tasarlanır. Tasarlanan bıçağın kullanım amacına ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına bağlı olarak paslanmaz çelik, karbon çeliği, takım çeliği ve Şam çeliği (Damascus) kullanılır. Düzce Bıçağının yüzeyi ustanın tercihine göre, gravür, kakma, kabartma (rölyef) gibi süsleme sanatları ile işlenir. Ayrıca bıçakların sap ve kılıflarına minyatür, tezhip ve ebru gibi süsleme teknikleri de kullanılabilir.