POLİTİKA - 13 Haziran 2025 Cuma 13:52

Adalet Bakanı Tunç: "İsrail insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor"

A
A
A
Adalet Bakanı Tunç: "İsrail insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İsrail, yürüttüğü saldırılarla bir kez daha insan haklarını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal etmiş, bölgedeki varlığını ve güvensizliğini derinleştirmiştir" dedi.


Adalet Bakanı Tunç, İsrail’in Gazze ve İran’a yönelik saldırılarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Tunç, İsrail’in yalnızca bölge için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit haline geldiğini belirterek, uluslararası toplumu bu hukuksuzluklara karşı daha güçlü bir tutum almaya çağırdı. Bakan Tunç paylaşımında, Gazze’de 55 binden fazla masum sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, İsrail’in İran’a yönelik uluslararası hukuka aykırı saldırılarını "en güçlü şekilde kınadıklarını" ifade etti.



"İsrail insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor"


Tunç açıklamasında, İsrail’in sürdürdüğü saldırıların açıkça insan hakları ve uluslararası hukuk ihlali anlamına geldiğini vurgulayarak, "İsrail, yürüttüğü saldırılarla bir kez daha insan haklarını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal etmiş, bölgedeki varlığını ve güvensizliğini derinleştirmiştir. Bu tür sistemli ve hukuk dışı eylemler, tüm dünyada güvenlik ve barışı tehdit etmektedir. İsraillilerin destek verdikleri insan hakları ve savaş suçlarının cezasız kalması, benzer suçların tekrarlanmasına zemin hazırlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.



"BM ve uluslararası kuruluşlar sorumluluğunu yerine getirmeli"


Birleşmiş Milletlerin ve ilgili uluslararası kuruluşların sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, "İsrail’in saldırgan politikalarına karşı somut ve caydırıcı adımlar atılmalıdır. Türkiye’nin hukukun üstünlüğünü, adaleti ve insan haklarını savunmaya, İsrail’in gösteri suçlarının hukuk önünde hesap açması için çabalarımızı tüm meşru uluslararası platformlarda sürdüreceğiz. Barışın, istikrarın ve insanın onurunun hakimi olduğu bir uluslararası düzen için mücadelemize kararlılıkla devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da kar ve tipi nedeniyle kapanan 354 köy yolu ulaşıma açıldı Ağrı’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 423 köy yolundan 354’ü, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı yer yer bir metreyi aşarken, yüksek rakımlı ve merkeze uzak köylerde ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Tipinin zaman zaman şiddetlenmesi görüş mesafesini düşürdü. İl Özel İdaresi’nin 115 personel, 95 iş makinesi ve 8 mobil ekip ile yürüttüğü çalışmalar büyük bir özveriyle sürdürüldü. Kapanan yolların açılmasıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşlar il ve ilçe merkezlerine yeniden ulaşım imkânı buldu. Özellikle sağlık, gıda ve temel ihtiyaçlara erişim açısından hayati önem taşıyan köy yollarının açılması, kırsalda yaşayan vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Bazı güzergahlarda yoğun rüzgar ve tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması üzerine ekiplerin aynı noktalara yeniden müdahale ettiği öğrenildi. Buna rağmen çalışmalar aralıksız devam etti ve birçok yerleşim yerinde günlük hayat yeniden hareketlenmeye başladı. 354 köy yolu ulaşıma açılırken, ulaşıma kapalı bulunan 69 köy yolunda ise İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü, hava şartlarının el verdiği ölçüde yolların açılması için yoğun çaba gösterildiği belirtildi.