KÜLTÜR SANAT - 29 Mayıs 2025 Perşembe 11:39

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

A
A
A

Kültür ve sanat faaliyetlerini entelektüel, estetik ve kalite bütünlüğü içerisinde uzun vadede toplum ile buluşturmak amacıyla kurulan Arı Kültür Sanat Merkezi hizmete açıldı.

Arı A.Ş bünyesinde kültür ve sanat faaliyetlerini entelektüel, estetik ve kalite bütünlüğü içerisinde uzun vadede toplum ile buluşturması amacıyla kurulan Arı Kültür Sanat Merkezi, sanatseverlerin hizmetine açıldı.

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

Her yaş ve özellikteki bireylerin sanat eğitimi alabileceği, tüm sanatçı ve sanat okuryazarlarının kendilerini ifade edebilecekleri bir buluşma noktası olacak olan 2 bin 50 metrekarelik sanat merkezinin açılış törenine Vali Mete Buhara, CHP Ankara Milletvekili Aliye Yaman, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, TBMM 24. Dönem Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Arı Dershanesi Arı Okulları ve Çankaya Üniversitesinin kurucusu Sıtkı Alp katıldı.

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

Ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev'in seslendirdiği eserler ile başlayan törenin devamında kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından ise protokol, sanat merkezi içerisinde Sıtkı Alp'in orijinal belge ve plaketleri ile görselleştirilen ofisini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

"Sanatçı ve sanat okur yazarları için bir buluşma noktası planladık"

Arı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Seda Tarman, 56 yıllık bir eğitim kurumu olduklarını ve bu 56 yıllık tecrübenin artık sanatla buluşması gerektiğini hissettikleri düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade ederek, "Kısa bir sürede binamızı organize ederek, 2 bin 50 metrekarelik bir alanda sanat galerimiz başta olmak üzere Sıtkı Alp Eğitim Galerimizi hayata geçirdik. Bu özel galeride Sayın Sıtkı Alp'in orijinal belge ve plaketlerle görselleştirdiğimiz ofisini ve yaşamını anlatan belgesel gösterimiyle eğitime adanmış bir ömrün izlerini sürme fırsatı bulacaksınız. Devamında ise 1980'li yıllara ait eğitim araç-gereçleri eşliğinde siz değerli misafirlerimizin öğrencilik yıllarına nostaljik bir yolculuk yapmasını amaçladık. Aslında sanatçı ve sanatı okuyan herkes için bir buluşma noktası planladık" dedi.

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

"Tüm sanatseverleri merkezimize bekliyoruz"

Arı Kültür Sanat Merkezi'nde çok büyük hatıraların yer aldığını ifade eden Opera Sanatçısı Hakan Aysev, "Sıtkı Alp Beyefendi, Türk eğitim dünyasına çok büyük emekleri olan, destekleri olan bir isim. Bunun yanında spor ve sanatta da çok büyük emekleri var. Bütün yılların biriktirmiş olduğu anıları, o destekleri böyle harikulade bir binada toplamışlar. Çok sıcak bir atmosfer, burada galeriler ve küçük konserler olacak. Sanatla yaşayan, içi içe sımsıcak bir mekan. Burada olmaktan çok keyif alıyorum. Özellikle aileye çok yakınım, Seda Hanım da gördüğüm kadarıyla muhteşem çalışmış. Hayırlı olsun, zaman buradan çok güzelliklerle geçsin. Tüm sanatseverleri buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Arı Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açıldı

Muhammed Musab Gümüşer - Cem Geçim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: "Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının performansından memnun olduğunu ve artık kendi taktiğiyle sahaya çıkan bir takım olduğunu söyledi. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Vanspor, FK, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün annesi vefat eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’na baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Korkmaz, "Maç özelinde çok fazla konuşmak istemiyorum. İstanbulspor benim için özel bir camia. Futbol açısından bakarsak iki haftadır geliştirdiğimiz bir oyun var. Geçen hafta oynadığımız Ümraniyespor maçının mantıksal galibiydik. Fakat maç sonunda istenmeyen bir sonuç oldu. Bu oyunu analiz ederek bu hafta maçın geneline nasıl yayacağımız üzerine çalıştık. Bugün 90 dakika bu şekilde oynadık. Bundan sonraki süreçte de Vanspor kendi taktiği ile maçlara hazırlanacak ve o şekilde sahaya çıkacaktır. Sakatlık sıkıntımız var. Eldeki oyuncularımızdan yararlanmaya çalışıyoruz. Oyucularım burada ortaya çok büyük karakter koyuyor. Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" diye konuştu. "Maça gelen tüm Vanlılar, yanında en az bir kişi daha getirsin" İç sahada oynanan maçlara taraftarları davet eden Osman Zeki Korkmaz, "Devreyi olabildiğince iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. En az geçen haftadaki atmosfer gibi bir atmosfer yakalamamız gerekiyor stadyumumuzda. Ben de arkadaşlarımı maçımıza davet edeceğim. Maça gelen tüm Vanlılar da yanında en az bir kişi getirsin. Bir önce ikinci devrenin hazırlığını yapmamız gerekiyor. Kritik bir maç oynayacağız" şeklinde konuştu. İstanbulspor’a rakip olmanın duygusal yönüne değinen Korkmaz, "İstanbulspor benim eski takımım değil, ailem. Şu anda ülkenin köklü kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlüğünü yapıyorum. Benim de Türk futbolunun da yeni hikayelere ihtiyacı var" açıklamalarında bulundu.