POLİTİKA - 10 Ağustos 2024 Cumartesi 15:30

Bakan Tunç, Gazze’de bir okula saldırı düzenleyen İsrail’i lanetledi

A
A
A
Bakan Tunç, Gazze’de bir okula saldırı düzenleyen İsrail’i lanetledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği saldırı sonucunda 100 kişinin ölmesine ilişkin, “Gazze’de soykırım yapan ve milyonlarca Filistinliyi yerlerinden eden işgalci İsrail’in yetkililerini ve yaşanan katliamlara ortak olanları bir kez daha lanetliyorum” dedi.


Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İşgalci İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği kalleş saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gazze’de soykırım yapan ve milyonlarca Filistinliyi yerlerinden eden işgalci İsrail’in yetkililerini ve yaşanan katliamlara ortak olanları bir kez daha lanetliyorum. Kandan ve gözyaşından beslenen İsrailli zalimler, hiçbir ilke ve kural tanımadan işlediği insanlık ve savaş suçlarıyla dünya tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” ifadelerine yer verdi.



Tunç’un paylaşımının devamı şöyle:


“Bebek, çocuk, kadın demeden sivilleri katleden, Gazze’yi yerle yeksan eden barbar İsrail’in durdurulması, tüm insanlığın huzuru ve güvenliği için şarttır. İnsan haklarına inanan ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, işgalci İsrail’in işlediği suçlara artık dur demelidir. Türkiye olarak daima masum Filistinli kardeşlerimizin yanında olacak, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz”



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.