POLİTİKA - 18 Temmuz 2023 Salı 22:59

CHP, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti, TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı

A
A
A
CHP, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti, TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yönetim Kurulu’nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanüstü çağırmaya karar verdik." dedi.



Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, TBMM’nin ülkenin gündemi, vatandaşın gündemi yakıcıyken Meclisin kapalı olmasını anlamsız bulduklarını belirtti. Torba kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi’nin arttırıldığını hatırlatan Özel, “Motorine ve benzine bir gecede ÖTV tutarına litre başına 5 lira zam yaptılar. LPG’ye ise litre başına fiyat artışı 4 lira oldu. Seçimden 14 Mayıs’tan bugüne kadar akaryakıta gelen zam yüzde 71 ile yüzde 73 arasında değişir oldu. Meclisin son gününde ek bütçeyi izledik. Ek bütçenin gerekçesi büyük bir deprem yaşadık, depremin yaralarını satmak için buna ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.



Özel, şöyle konuştu:


“Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yönetim Kurulu’nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanüstü çağırmaya karar verdik. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı olarak benim imzam, üç grup Başkanvekilimizin, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve Grup Başkanvekillerinin, Sayın Mustafa Yeneroğlu ve Cemal Enginyurt’un imzalarını koydukları, bütün milletvekillerimizin imzalarının bulunduğu başvuruyu birazdan 25 Temmuz Salı günü Meclisin 15.00’te çağrılması istemiyle Meclis Başkanlığına ileteceğiz. Sayın Numan Kurtulmuş’u başvurudan önce kendisini bilgilendirdim. Kötü gidişat, yapılan yanlış işler, Meclis kapatıldıktan sonra vatandaşlın sırtına vurulan bu yükle ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)