ÇEVRE - 28 Mayıs 2025 Çarşamba 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 4 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirecek

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 4 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Beykoz Millet Bahçesi’nde "İstanbul’un fethinin 572. yılı kutlamaları ve millet bahçeleri açılış töreni"ne katılacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte İstanbul’un 4 yeni millet bahçesinin açılışını gerçekleştirecek.


İstanbul’un fethinin 572’nci yıl dönümü ve Çevre Haftası, düzenlenecek etkinliklerle birlikte kutlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı etkinlikler çerçevesinde 28 Mayıs saat 13.00’te Beykoz Millet Bahçesi’nde "İstanbul’un fethi’nin 572’nci yılı kutlamaları ve millet bahçeleri açılış töreni" düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Arnavutköy, Beykoz, Kağıthane ve Sultangazi millet bahçelerinin açılışını gerçekleştirecek.



İstanbul’a 4 yeni nefes alanı


Açılışları gerçekleştirilecek Arnavutköy Millet Bahçesi 243 bin metrekare, Beykoz Millet Bahçesi yaklaşık 105 bin metrekare, Kağıthane Millet Bahçesi 27 bin 71 metrekare, Sultangazi-Cebeci Millet Bahçesi ise yaklaşık 54 bin metrekarelik alanda inşa edildi.



Türkiye genelinde 292 millet bahçesi tamamlandı


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı misyonu kapsamında "81 ilde 100 milyon metrekare millet bahçesi" hedefiyle şehirlere nefes olacak


yeşil alanlar kazandırıyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde 77 milyon 355 bin 804 metrekare alanda 534 millet bahçesi yapımı için çalışmalar planlandı. Bugüne kadar 34 milyon 783 bin metrekare alanda 292 millet bahçesi tamamlandı. 42 milyon 572 bin metrekare alanda 242 millet bahçesinin yapım çalışmaları ise devam ediyor.



İstanbul’a 20 millet bahçesi daha yapılıyor


İstanbul genelinde ise 18 milyon 778 bin metrekare alanda 54 millet bahçesinin yapımı için çalışmalar planlandı. Bugüne kadar 5 milyon 579 bin metrekare alanda 34 millet bahçesi yapıldı. 13 milyon 199 bin metrekare alanda 20 millet bahçesinin yapım çalışmaları sürüyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 4 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.