EKONOMİ - 31 Ağustos 2023 Perşembe 12:49

Hak-İş’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

A
A
A
Hak-İş’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Hak-İş Konfederasyonu olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetliyoruz” dedi.


Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Arslan, açıklamasında dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetlediklerini vurguladı.


Arslan, açıklamasında Dünyanın geçmişte büyük ve kanlı çatışmalara şahit olduğunu ve bu büyük savaşların ardından 1 Eylül’ün ‘Dünya Barış Günü’ ilan edildiğini hatırlatarak, “Ancak yaşanan acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala çeşitli bölgelerde kanlı çatışmalar devam etmekte, sivil halk ve çocuklar can vermekte, doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmakta, insanlar kaçırılmakta, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini ağır bir şekilde ödemektedirler. Bütün bu yaşananlar, barışın sadece gün ilanı ile mümkün olmadığını gözler önüne serilmektedir” diye konuştu.



Arslan şu şekilde devam etti:


“Rusya ve Ukrayna arasında bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan savaş, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Afrika’da, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da ve Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümler, soykırımlar, vahşetler dünyanın barıştan ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Bu yaşananlar maalesef bütün insanlığın ve BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde yaşanmaktadır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların görevi, savaşları izlemek değil, kalıcı bir barışı tesis etmektir.”



“Ortadoğu coğrafyasında akan mazlum kanı, tüm dünya devletlerinin ellerinde kuruyor”


Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ikinci yılına doğru ilerlediğini ve tüm dünyanın gözü önünde sivil ve masum insanlar ölmeye devam ettiğine vurgu yapan Arslan, “Yıllardan beri kanayan yaramız olan Kudüs’te, Gazze’de ve Filistin’de katil İsrail Devleti tarafından masumlar bir bir katlediliyor. Ortadoğu coğrafyasında akan mazlum kanı, tüm dünya devletlerinin ellerinde kuruyor. Artık topyekun olarak bu savaşlara dur demenin zamanı geldi ve geçiyor. BM eliyle gerçekleştirilmesi gereken ağır yaptırımlar ile bu savaşlara dur demeliyiz. Dünyamız savaşlara göz yummak için erken, masumları kurtarmak için geç davranmaya devam ederse, küresel barışın tesis edilmesi yolunda insanlık tarihinin unutamayacağı derin yaralar almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.


Hak-İş Konfederasyonu olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetlediklerini altını çizen Arslan, ”Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz. Ülke ve dünya barışını tehdit eden bir başka konu da terör örgütleridir. Hak-İş Konfederasyonu olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin, adı ve amacı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşıyız. Ülkemizde terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi destekliyor, terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Savaşların ve terörün olmadığı, barışın hakim olduğu bir dünya özlemimizi bir kez daha ifade ediyor, silah seslerinin yeryüzünden silinmesi dileklerimizle Dünya Barış Günü ’ünde barışın kazanmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.