ÇEVRE - 01 Ağustos 2023 Salı 15:54

Keçiören’de Kösrelik Mesire Alanı yakında açılacak

A
A
A
Keçiören’de Kösrelik Mesire Alanı yakında açılacak

Ankara’nın Keçiören Belediyesi, ilçedeki doğal güzelliklerin arttırılması amacıyla Kösrelik Mesire Alanı’nı yakında hizmete açacak.


Keçiören Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve tamamlanmasına çok az bir süre kalan Kösrelik Mesire Alanı doğal güzelliğiyle Başkentlilerin en yeni mesire alanı olacak. Peyzaj, ağaçlandırma ve diğer sosyal donatı alanlarının yapımında sona yaklaşılan tesiste balık tutma iskelesi de yer alacak. Beslendiği kaynakların açılmasıyla su sporları için elverişli hale getirilen göletin eşsiz güzellikteki manzarası çok yakında Ankaralılarla buluşacak.


Ankara’ya devasa bir mesire alanı kazandırdıklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “179 bin metrekare alana sahip Kösrelik Mesire Alanımız insanlarımızın piknik yapmak için en gözde tercih noktalarından biri olacak. Vatandaşlarımız hem doğayla baş başa piknik yapacak hem de oksijen dolu doğal ortamda spor yapabilecekler. Mesire alanımız, yürüyüş ve bisiklet yolu, 200 adet pergole, çocuk oyun alanı, balık tutma iskelesi spor sahaları ile hizmet verecek” dedi.


Keçiören’de Kösrelik Mesire Alanı yakında açılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.