GÜNDEM - 05 Haziran 2025 Perşembe 13:28

Kurban Bayramı arefesinde şehit yakınlarından kabir ziyareti

A
A
A
Kurban Bayramı arefesinde şehit yakınlarından kabir ziyareti

Ankara’da şehit yakınları ve gaziler Kurban Bayramı arefesinde Cebeci Asri Şehitliği’ni ziyaret etti.


Şehit yakınları ve gaziler, Kurban Bayramı arefesinde Cebeci Asri Şehitliği’ne sabah saatlerinde gelmeye başladı. Kabir ziyaretinde bulunan aileler, şehit yakınları için dua edip mezarlara çiçek bıraktı.


"Şehit olduğu gün ‘Allah’ın senin rızan için harbe gidiyorum’ diye dua etti"


Şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın babası Canpolat Usta, oğlunun 2018 yılında şehit olduğunu ifade ederek, "Usta, Suriye harekatının yapılacağı gün benimle telefonda görüştü. Kendisine yine ‘Oğuz, şöyle niyet edesin; Allah’ım senin rızan için vatanım ve milletim için harbe gidiyorum’ dedim. Oğuz da ‘babacığım niyetimi yaptım, Allah’ım senin rızan, vatanım ve milletim için harbe gidiyorum’ diye dua ettim dedi. Şehadet ikinci gün kendisine nasip oldu. 58 gün sonra kendisi Ankara’ya geldi, şu anda şehitlikte. Bizim adetlerimiz de arefe günleri kabir ziyaretleri olunur. Biz de oğlumu ziyarete geldik" diye konuştu.


"Bayram gelince bir parça sevinmek içimden gelmiyor"


Bir diğer şehit babası Şener Muratoğlu ise duygularının anlatılacak gibi olmadığını kaydederek, "Acı bitmiyor, acı devam ediyor ama bir yerde Cenab-ı Allah sabrını veriyor. Her bayram zaten geliyorum, haftanın da 3 günü buradayım. Acı bitmiyor, evlat çok farklı oluyor. En azından ilk gün gibi olmuyorsun, ilk gün için yanıyor. Kan ağlıyorsun, kolay değil. Ben oğlumu kendi elimle kendim toprağa koydum. Bütün şehit aileleri de aynısını söyler hiçbir değişiklik yok. Bayram gelmiş diyorlar ya, bir parça sevinmek içimden gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.