GÜNDEM - 29 Mayıs 2025 Perşembe 13:37

Polis Eşleri Derneği "Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sergisi" düzenledi

A
A
A
Polis Eşleri Derneği "Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sergisi" düzenledi

Polis Eşleri Derneği Ankara’da ‘Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri sergisi’ düzenledi.


Polis Eşleri Derneği koordinasyonunda Ankara’da dayanıklı tüketim ürünlerinin yardım sergisi yapıldı. Etkinliğe Polis Eşleri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in eşi Yasemin Dinç ve emniyetten birçok personel katıldı.


"İyilik atmosferini hep birlikte yaşayacağız"


İyilik atmosferini, ziyaretçilerin eşliğinde yaşatacaklarını belirten Polis Eşleri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, "Umutların bir kez daha yeşerdiği büyük bir buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki 4 gün boyunca vefa ve dayanışmanın harmanlandığı, güvenlik için çalışan ellerin yardım için kenetlendiği bir iyilik atmosferini hep birlikte yaşayacağız. 81 ilimizin yöresel ürünleriyle bezermiş sergimizle Anadolu’yu başkentte buluşturacağız. Alın teriyle yoğurulmuş, gönül emeğiyle hazırlanmış birbirinden özel ürünleri ziyaretlerimize sunacağız. Böylelikle teşkilatımızın birlik ve beraberliğine geniş bir aile olmanın güçlü bir teşkilat çatısı altında kenetlenmenin en güzel örneğini de şahitlik edeceğiz" diye konuştu.


"Gençlerimizin eğitim hayatı hepimiz için öncelikli bir konu"


Gençlerin eğitim hayatının herkes için önemli ve öncelikli bir konu olduğunu belirten Hatice Nur Yerlikaya, "Zira geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitim hayatı hepimiz için öncelikli bir konu. Derneğimiz yıllar boyunca nice yüz güldüren dayanışmaya örnek ve ilham verici olmuştur. Nice yetenekli evlatlarımız bu sayede kazandıkları alanda en iyi eğitim imkanlarına kavuşmuşlardır. Bugün de bu sergimizle örneklerin çoğalacağına dair inancım hepimiz gibi beni de heyecanlandırıyor. Çok kıymetli emniyet teşkilatı mensuplarımızın üniversitede öğrenim gören evlatlarına burs desteği sağlamak amacıyla düzenlediğimiz 81 ilin yöresel ürünlerinden oluşan sergimiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" değerlendirmelerinde bulundu.


"Bu sergi bütün polis çocuklarına burs vermek amacıyla kurulmuştur"


Bu sergi bütün polis çocuklarına ve şehit çocuklarına burs vermek amacıyla kurulduğunu belirten Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Leman Süheyla Üresinler ise "Polis eşleri derneğinin düzenlemiş olduğu sergi için buradayız. Bu derneğimiz 1987 yılında kurulmuştur. Emniyet Genel Müdürümüzün eşlerinin başkanlığında yapılmaktadır. Derneği kurma amacımız bütün polis çocuklarına burs vermek ayrıca şehit olan, gazi olan polis eşleriyle de diğer polis eşlerinin iş birliğini sağlamak, dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Burada gördüğünüz ürünlerimizin satışıyla bütün işte şehit çocuklarımız, polis çocuklarımıza burs verilecektir" dedi.



Polis Eşleri Derneği "Gıda ve Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sergisi" düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da 30 köy yolu ulaşıma kapandı Bartın’da 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Hasankadı Beldesi’nde evinde kar nedeniyle mahsur kalan bir hastanın ise yardımına sağlık ekipleri yetişti. Bartın’da aralıklarla yağan kar, kırsal kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle il merkezine bağlı 1 köy, Ulus ilçesine bağlı 29 köy olmak üzere toplam 30 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile gece gündüz yürütülen çalışmalarla yolların yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışma yürütülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, "İlimizin yüksek kesimlerinde ciddi bir kar yağışı oldu. Halen devam eden kar yağışı öncesinde gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Sabah saatlerine kapanan yol sayısı 80’e çıktı ama yürütülen çalışmalarla bu sayıyı 30’a düşürdük. Devam eden yağışla açılan yollar yeniden kapanabiliyor. Ulaşımın sağlanabilmesi için gece gündüz karla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Evinde mahsur kalan hastanın yardımına yetiştiler Bartın’ın merkez Hasankadı Beldesi Doğancılar Mahallesi’nde nefes darlığı ve kronik akciğer rahatsızlığı bulunan 66 yaşındaki hastanın yardımına ise Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri yetişti. Evinde mahsur kalan hastayı kurtarmak için harekete geçen sağlık ekipler, yola devrilen ağaç ve tipi gibi engelleri aşarak hastaya ulaştı. Ekipler, hastayı branda sedye ile güvenli şekilde ambulansa kadar taşıyarak, oksijen desteği sağladı. İlk tıbbi müdahalenin ardından hasta, Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Zamanında hastaneye yetiştirilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Rize Rize Valisi Baydaş 1 yıllık asayiş bilançosunu açıkladı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yıl boyunca yürütülen asayiş ve diğer kurumlara ait çalışmalara ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 2025 yılı boyunca Rize’de yürütülen güvenlik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele, trafik, düzensiz göç, sahil güvenlik, 112 çağrıları ve kamu hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asayiş olaylarında 2024 yılına nazaran düşüş olduğuna dikkat çeken Vali Baydaş "2024 Ocak-Aralık ve 2025 Ocak-Aralık dönemlerini karşılaştırdığımızda, kişilere karşı işlenen suçta bir azalma görüyoruz. 2024’te 2 bin 368 olay meydana gelmişken, 2025’te olay sayısı 265 azalarak 2 bin 103’e düşmüştür. Bu yaklaşık yüzde 11’lik bir azalmaya tekabül ediyor ve bu tabloyu memnuniyetle müşahede ediyoruz" dedi. Mal varlığına karşı işlenen suçlara da değinen Vali Baydaş, "Mal varlığına karşı işlenen suçta da azalma devam etmektedir. 2024’te 549 olay meydana gelmişken, 2025’te bu sayı 173 azalarak 376’ya düşmüştür. Hem kişilere karşı işlenen suçlarda hem de mal varlığına karşı işlenen suçlardaki bu düşüş, kolluk birimlerimizin, emniyetimizin ve jandarmamızın dikkatli takibi ve önleyici çalışmalarıyla mümkün olmuştur" ifadelerini kullandı. Rize’de terörle mücadele kapsamında 2025 yılı içerisinde 31 operasyon gerçekleştiğini kaydeden Baydaş "Terörle mücadele kapsamında 2025 yılı Ocak-Aralık döneminde, 25’i kırsal alanda jandarma sorumluluk bölgesinde, 6’sı şehir merkezinde olmak üzere toplam 31 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonların 4’ü FETÖ, 3’ü DEAŞ, 2’si PKK, 1’i DHKP-C, MLKP ve diğer terör örgütleri kapsamındadır. Bu 31 operasyonla ilgili faaliyetler 2025 yılında da aralıksız şekilde sürdürülmüştür" şeklinde konuştu. Olayların yüzde 100’e yakını aydınlatılıyor Rize’de suç olaylarının tamamına yakının aydınlatıldığının altını çizen Baydaş "Evet, olaylar yaşanıyor ama burada aydınlatma oranı çok önemli. Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 99,67. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise bu oran yüzde 97,72. Bu küsuratlı kısım devam eden soruşturmalardan ve delil toplama süreçlerinden kaynaklanıyor. Bu işlemler tamamlandığında oranlarımızın yüzde 100’lere ulaşmasını hedefliyoruz. Bu alanda arkadaşlarımızın üstün gayretine özellikle teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. "360 bin 112 acil çağrısının 141 bini asılsız" 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıları da değerlendiren Vali Baydaş, bu çağrılarından asılsız olanların büyüklüğüne dikkat çekerek "112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların toplamı 360 bin 904’tür. Maalesef bu çağrıların 141 bin 250’si asılsız çağrı" ifadelerini kullandı.