ASAYİŞ - 28 Mayıs 2026 Perşembe 14:16

AFAD’dan Göynük Kanyonu’nda film gibi yaralı tahliyesi

A
A
A
AFAD’dan Göynük Kanyonu’nda film gibi yaralı tahliyesi

Tatil için geldiği Antalya’da Göynük Kanyonu’nda yürüyüşe çıkan ve ayağını kıran yabancı uyruklu turist AFAD ekiplerince bulunduğu yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.


Olay, Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi Çomaklar mevkiinde bulunan ve Türkiye’nin en etkileyici doğal miraslarından biri olan Göynük Kanyonu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tatil için Antalya’ya gelen Rupert Edward Charles Brannan, yaklaşık 4,5 km’lik bir etaba sahip Göynük Kanyonu’na günübirlik gezi turu ve kanyon yürüyüşü için geldi. Grup ile birlikte Göynük Kanyonu içerisinde yürüyüşe başlayan Rupert Edward Charles Brannan, kanyonun orta kısımlarına geldiğinde düşerek ayağını kırdı.



Ayağı kırılan turisti AFAD tahliye etti


Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine ayağı kırılan ve sarp kayalık alanda mahsur kalan turisti kurtarmak için bölgeye AFAD, Jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Göynük Kanyonu’na gelen ekipler yaklaşık 2 kilometrelik zorlu yürüyüşün ardından mahsur kalan turiste ulaşmayı başardı. Ekiplerin yaptığı kontrolün ardından kırılan ayağı sabitlenen ve sedyeye alınan Rupert Edward Charles Brannan, iple bulunduğu yerden tahliye edilerek bota alındı. Botla kanyon girişine getirilen turist sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.



AFAD’dan Göynük Kanyonu’nda film gibi yaralı tahliyesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Ekiplerimiz bayram boyunca sahada çalışmalarını sürdürüyor" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde hayata geçirdiği hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, 17 ilçede gece gündüz görev yapıyor. Bayram döneminde yoğun ziyaretçi ağırlayan turizm kentleri Kuşadası ve Didim’de de çalışmalar hızla devam ediyor. Yerli ve yabancı on binlerce misafirin ziyaret ettiği ilçelerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri; cadde, bulvar, meydan ve sahil bölgelerinde kapsamlı temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Akbük, Altınkum, Davutlar, Güzelçamlı ve Sevgi Yolu başta olmak üzere yoğunluğun yaşandığı bölgelerde ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent genelinde detaylı temizlik ve bakım çalışmaları yapılırken, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların ve misafirlerin bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle sahada bulunuyor. Bayram boyunca çalışmaların devam edeceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmesi için ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bayram döneminde yoğunluk yaşanan Kuşadası ve Didim’de de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aydınımıza gelen tüm misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin yanındayız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Hizmetle büyüyen Aydın" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Manisa Salihli Kaymakamı Güldoğan’dan şehit ailesine bayram ziyareti Manisa’nın Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailesi, gazi ve ilçe protokolü ile birlikte çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulundu. Bayram programı kapsamında ilk olarak Şehit Piyade Asteğmen Hakan Bozkurt’un ailesini ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, şehit ailesiyle bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, "Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı. Şehidi rahmet ve minnetle anan Güldoğan, aileye sağlıklı ve huzurlu bir bayram temennisinde bulundu. Program kapsamında Gazi Erdoğan Orak ve ailesini de ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, gazilerin milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek devletin her zaman gazilerin yanında olduğunu vurguladı. Gazi Orak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Kaymakam Güldoğan, ayrıca Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde gerçekleştirilen trafik uygulamasına katılarak sürücülerle bir araya geldi. Vatandaşlara trafik kurallarına uyulması, hız limitlerine dikkat edilmesi ve emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmemesi yönünde uyarılarda bulunan Güldoğan bayram yolculuklarının güvenli geçmesi temennisinde bulundu. Trafik tedbirlerini yerinde inceleyen Kaymakam Güldoğan, görevli personelin de bayramını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. İlçe protokolü ile birlikte Salihli İtfaiye Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzurevi ve Salihli Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Güldoğan, personelin ve hastaların bayramını kutladı.