ASAYİŞ - 19 Eylül 2025 Cuma 01:01

Antalya’da korkutan sazlık yangını söndürüldü

A
A
A
Antalya’da korkutan sazlık yangını söndürüldü

Antalya’nın Aksu ilçesinde yerleşim alanına yakın sazlık alanda çıkan yangın, ekiplerin ve mahalle halkının müdahalesiyle kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen vatandaşlar ise tedavi gördü.


Yangın saat 20.00 sıralarında Antalya’nın Aksu ilçesi Konak Mahallesi’nde, yerleşim yerlerine yakın sazlık alanda çıktı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Yangına ayrıca TOMA’lar ve Aksu Belediyesi’ne ait su tankerleriyle müdahale edilirken, mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.


Yoğun duman ve alevler çevrede paniğe yol açarken, Dumandan etkilenen vatandaşlar, olay yerinde sağlık ekipleri müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle inceleme başlatıldı.


Çok şükür can kaybımız yok.


Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ilçenin tarım alanları ve orman arazilerinden oluştuğu için yangına açık bölge olduğunu belirterek " Bugün çıkan yangına Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme, itfaiye ve emniyet güçleriyle birlikte müdahale ettik. Rüzgarın etkisiyle yangın Konak’tan Çalkaya Mahallemize sıçradı. Çok şükür can kaybımız yok " dedi.


Mahalle muhtarı açıklama yaptı


Aksu Konak Mahallesi Muhtarı ise "Yangın, saat 20.00 sıralarında Konak Mahallemizde başladı. Mahalle halkımızla birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman İşletme ekipleri ve Aksu Belediyesi itfaiye araçlarıyla koordineli şekilde müdahale ettik. Yangın şu anda kontrol altına alınmış durumda. Yangına müdahale eden ve emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Vatandaşlardan destek


Yangına ilk müdahale edenlerden Mehmet Gündüz, "Burada yaşıyorum. Yangın birden alevlendi, biz de çatıya çıktık. Polis geldi, itfaiye ekipleri geldi. Biz de yardım ettik ve yangını söndürdük" diye konuştu.



Antalya’da korkutan sazlık yangını söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5