ÇEVRE - 23 Kasım 2025 Pazar 09:36

Antalya’da kum hırsızları sahilleri talan etti, kum ocağına dönen sahiller böyle görüntülendi

A
A
A
Antalya’da kum hırsızları sahilleri talan etti, kum ocağına dönen sahiller böyle görüntülendi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kum hırsızlarının talan ettiği sahiller dronla görüntülendi. Adeta kum ocağına dönen sahillerdeki içler acısı görüntünün ardından jandarma karadan ve havadan hırsızlara karşı devriye görevine başladı.


Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu ekipleri, önceki gün gece vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Mendirek mevkiinde kum hırsızlarına operasyon düzenledi. Bölgede kum yüklediği belirlenen iş makinelerine ve kamyonlara el konuldu. Jandarma ekiplerini fark ederek ’dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan kum yüklü kamyonlar kovalamacanın ardından yakalandı. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında Ulualan mevkiinde kum hırsızlığında kullanıldığı değerlendirilen 5 kamyon ve 3 kepçe otoparka çekildi.


Şüphelilerden Seydi İ. sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İhbarlar ve talan edilen sahillerin ardından kum hırsızlarına karşı mücadele başlatan Manavgat Merkez Jandarma Karakolu ekipleri; havadan drone, karadan resmi ve sivil devriyelerle kum hırsızlarının peşine düştü. Boğaz sahilinde yapılan drone çekimlerinde kum hırsızlarının sahili nasıl talan ettikleri, doğal dengeyi nasıl bozdukları, sahilin içler acısı hali en ince ayrıntısıyla gözler önüne serildi.


Bölgeye fotokapan kurulacak


Manavgat ilçe Merkez Jandarma Karakolu ekipleri, kum hırsızlığının yoğun olarak yapıldığı belirlenen Ulualan mevkii Boğaz sahilinde havadan drone ile denetimlerini sürdürürken, sahilden de sivil ve resmi ekipler devriye görevi yapıyor. Yetkililer, özellikle çamlık bölgede yerleştirilecek kapanlarla çamlığa giriş çıkışların gece-gündüz denetim altına alınacağını dile getirdiler. Kum alınan sahillerde drone ile yapılan çekimler, doğanın nasıl tahrip edildiğini, sahillerde oluşan çukurları, kısacası sahillerin içler acısı halini gözler önüne seriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta soğuk hava etkisini gösterdi, ördeklerin olduğu gölet kısmen dondu Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta üniversite içerisinde bulunan yapay gölet buz tutarken, ördekler göletin donmayan kısmında yüzmeye çalıştı. Araç camları buzla kaplanırken, bazı araçların kapıları ise soğuk nedeniyle dondu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta, hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından dondurucu hava dalgası yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece olarak kaydedildi. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, buzla kaplanan araç camlarını kazıyarak güne başladı. Bazı sürücüler, soğuk nedeniyle donan kapıları açmakta güçlük çekti. Soğuk havanın etkisiyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunan Hasbahçe’deki yapay göletin büyük bölümü buz tuttu. Gölette bulunan ördekler, suyun donmayan kısımlarında yüzmeye çalıştı. Ördeklerin buzla kaplı gölet üzerindeki görüntüleri, yürüyüş yapan vatandaşların da ilgisini çekti. Gölet çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, kısmen donan göletin oluşturduğu doğal manzarayı fotoğraflayarak o anları kayda aldı. "Hava gerçekten çok soğuk" Yapay gölete giden Ali Aydın, kartpostallık görüntülerin olduğunu söyleyerek, "Şu anda Hasbahçe içerisinde bulunuyoruz. Yazın burası çok kalabalık oluyordu. Kışın da burası gerçekten çok güzel gözüküyor ve kartpostallık görüntüler var. Şu anda da gölet kısmen donmuş durumda. Hava gerçekten çok soğuk. Ördekler de göletin donmayan kısmında kalarak yüzüyorlar. Gölet buz tuttuğu için diğer taraflara geçemiyorlar. Çok farklı bir görüntü var" dedi.
Antalya Muratpaşa Belediyesi, amatör spora 1.5 milyon TL destek sağlıyor Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2025 yılı için ilçedeki 103 amatör spor kulübüne 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek vereceklerini açıkladı. Uysal, amatör spora yapılan bu yatırımların sağlıklı bir toplum için önemli olduğunu vurguladı. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede faaliyet gösteren 103 amatör spor kulübüne 2025 yılı için yaklaşık 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek sağladıklarını belirterek, "Amatör spor kulüplerimize destek olmayı, bu kentin spor geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz" dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin amatör spora yönelik desteklerinin 2014 yılından bu yana aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Uysal, sporun yalnızca başarı odaklı değil, aynı zamanda sağlıklı ve nitelikli bir toplumun temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti. 16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı Uysal, sporu bir yaşam kültürü haline getirmek amacıyla 28 tesiste, 26 farklı branşta 16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı sunduklarını söyledi. Başkan Uysal, spor okulları projesi kapsamında her yaştan Muratpaşalının spora katılımı teşvik edilirken, voleyboldan yüzmeye, pilatesten squasha kadar geniş bir yelpazede kurslar düzenlediklerini de sözlerine ekledi. Belediyenin yalnızca bireysel sporcuları değil, amatör spor kulüplerini de güçlü biçimde desteklediğine dikkat çeken Başkan Uysal, 128 amatör spor kulübüne saha desteği sağlandığını, bu sahalarda 824 resmi müsabakanın oynanmasına fırsat tanındığını kaydetti. Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün ise 800’ü lisanslı olmak üzere yaklaşık 2 bin sporcu ile çeşitli branşlarda resmi liglerde mücadele ettiğini belirten Uysal, kulübün yetiştirdiği sporcularla milli takımların altyapılarına önemli katkılar sunduğunu da sözlerine ekledi.