SPOR - 10 Ocak 2025 Cuma 13:43

Büyükşehir’in basketbolcu kızları Antalya şampiyonu oldu

A
A
A
Büyükşehir’in basketbolcu kızları Antalya şampiyonu oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün Kız Basketbol A ve B takımları, Antalya Basketbol Yerel U16 Ligi finalinde karşılaştı. Mücadele sonunda şampiyon Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü B Takımı oldu.


Antalya’yı sporla buluşturan, 7’den 70’e birçok dalda amatör ve profesyonel sporcuya destek sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin U16 Kız Basketbol A ve B Takımları Antalya Basketbol Yerel U16 Ligi’nde finale yükseldi. Rekabetin yanı sıra dostluk içerisinde geçen final müsabakasını kazanan B Takımı oldu. Her iki takımın da kupaya uzanmak için büyük efor sarf ettiği mücadele 62-49’luk skorla tamamlandı.


Antalya Spor Salonu’nda oynanan maçta sporcuların aileleri ve basketbolseverler, basketbolculara tribünden destek verdi. Çocuklarının başarılarına tanık olan ailelerin mutlulukları gözlerinden okundu. İkinci olan A Takım ve şampiyonluk kupasını kazanan B takımın genç sporcuları, başarılarını doyasıya kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle parlayan genç yıldızlar ayakta alkışlandı.



Antalya’yı ulusalda temsil edilecek


Antalya Basketbol Yerel U16 Ligi şampiyonu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kız Basketbol B Takımı, Antalya’yı Türkiye yarı finallerinde temsil edecek. Diğer finalist A Takımı ise yine Antalya’yı temsil etmek üzere Bölge Şampiyonası’na katılım sağlayacak.



Büyükşehir’in basketbolcu kızları Antalya şampiyonu oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yapay zeka ile yazılan dilekçeler cezaları katlayabilir Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, yapay zeka aracılığı ile yazılan hukuki dilekçelerde olmayan kanun ve kararların sunulabileceği ihtimali olduğunu ve bu durumun dava kayıpları ile cezaların katlanmasına neden olabileceğini söyledi. Yapay zekanın bilgi sahibi olmayan insanları yanlış yönlendirebileceğini söyleyen Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "Yapay zeka birçok alanda kullanıldığı gibi hukuk alanında da kullanılmaya çalışılıyor. Bunu bazen avukatlar, bazen de dava sahibi insanlar yapabiliyorlar. Herhangi bir konuda dilekçeyi yazdırabileceklerini düşünüyorlar. Tabii ki yazdırılabilir ama eğer o konuda hiçbir bilginiz yoksa yanlış yönlendirebilir ya da yanlış, olmayan bir kanunu ve kararı varmış gibi göstererek yanlış bir dilekçe yazmanıza sebebiyet verebilir. Haliyle bu durumda da hukuki anlamda çok zor durumlara düşülebilir. Bunun bir örneği var mı diye araştırdığımız zaman da Amerika’da bir örneğini görebiliriz. Normal şartlar altında bir dava için verilen ceza 14 katına çıkmış. Yani yapay zeka ile bir dilekçe yazılmış. Bu dilekçedeki usul ve sistemdeki eksiklikler sebebi ile de hakim daha yüksek cezalar vermiş. Bu da çok büyük bir örnek olarak karşımıza çıkmış durumda" dedi. Topuzoğlu, hukuk sisteminin yapılan yanlışı suiistimal olarak görebileceğini ve cezaların katlanabileceğini söyleyerek, "Yapay zeka cezaları katlayabilir diyebiliriz. Eğer siz yanlış kararlarla yola çıktıysanız ya da olmayan bir kararı var gibi gösterdiyseniz haliyle de hukuk sistemi bunun doğru olmadığını fark ettiği için de bir suiistimal düşünebilir ve daha büyük cezalar verebilir" ifadelerini kullandı.