EĞİTİM - 17 Aralık 2021 Cuma 11:10

Cumhuriyet Başsavcısı İnal, öğrencilerle birlikte kitap okudu

A
A
A
Cumhuriyet Başsavcısı İnal, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen AHENK Projesi kapsamında Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte kitap okudu.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen AHENK Projesi kapsamında Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte kitap okudu. İnal’a İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’de eşlik etti.



“Vatana borcu iyi çalışarak ödeyebiliriz”


Kitap okumanın ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Cumhuriyet Başsavcısı, erken yaşta okuma alışkanlığı edinmenin çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilere derslerinin yanı sıra mutlaka kitap okumalarını da tavsiye etti. Cumhuriyet Başsavcısı İnal, “Geleceğimiz olan gençlerin kendilerini kitap okuyarak geliştirmeleri, gençlerimizin ileriye yönelik hedeflerini şimdiden belirlemeleri ve bu süreçte gençliğin, sağlığın, hayatın önemini anlamaları, buna göre davranmaları kendilerine büyük katkı sağlayacaktır. Hangi işi mesleği seçersek seçelim o işi en iyi şekilde yapmak ve yaptığımız işte adil olmak gerekir. Özellikle bu okul yıllarında en az bir yabancı dili çok iyi öğrenelim. Diğer taraftan spor, müzik enstrümanı gibi alanlarda mutlaka bir hobi edinmenizin sizin gelişiminize ve hayata bakış açısına daha olumlu katkıları olacaktır. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır anlayışı ile hareket etmeliyiz. Milletimize ve vatanımıza karşı olan borcumuzu ancak iyi çalışarak, çalıştığımız alanda vatandaşlarımıza iyi davranarak ve yapılması gereken işi hızlı yaparak ödeyebiliriz” diye konuştu.



“Temsili duruşma salonunu gezdi”


Öğrencilerle konuşmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı, Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Adalet bölümünde okuyan öğrencilere yönelik ders kapsamında oluşturulan temsili duruşma salonunu gezerek, öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe geçirme ve bu sayede meslekleri daha yakından tanıma fırsatı buldukları temsili duruşma salonunun işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Öğretmenler odasında okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek bir süre sohbet eden Cumhuriyet Başsavcısı İnal, çekilen hatıra fotoğrafının ardından okuldan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile birlikte cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlendi. Yönetmelik, 14.03.2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun ek 6’ncı maddesi ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 292/A maddesine dayanılarak hazırlandı. Yönetmeliğe göre cemevi, il müdürlüğüne Alevilerin ve Bektaşilerin cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için yazılı talepte bulunacak. Cemevinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin sayaç tefriki yapılmak suretiyle ayrılması zorunlu olacak. Sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak. Yönetmelikte aranan koşulların sağlandığı tespit edilen cemevlerinin aydınlatma giderinin fatura ibrazına bağlı olarak ödeneceği il müdürlüğünce cemevine bildirilecek. Aydınlatma gideri ödenen cemevleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl yerinde kontrol edilecek. Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü bedel abone tarafından ödenecek. Bu bedellerden Başkanlık sorumlu olmayacak. Yapılan kontroller neticesinde fazla ödenen tutarın tespit edilmesi halinde fazla ödenen tutar, il müdürlüğünce yapılan ödeme tarihinden geri ödeme tarihine kadar geçen süre için 21.07.1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan faiz uygulanarak geri alınacak.