ÇEVRE - 19 Ocak 2026 Pazartesi 12:07

Doğal Yaşam Parkı’nda çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılanıyor

A
A
A
Doğal Yaşam Parkı’nda çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda yıl boyunca çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefleyen eğitim ve etkinlikler düzenliyor. 2025 yılı içerisinde çocuklara yönelik 109 eğitim düzenlenerek 5 bin 432 öğrenciye ulaşıldı.


Farklı türlerde yaklaşık bin 500 hayvana ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda anaokulundan liseye kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencilere çevre bilincini güçlendirmek, çocuklara hayvan ve doğa sevgisi kazandırmak için eğitim ve renkli etkinlikler düzenleniyor.



5 bin öğrenci ziyaret etti


2025 yılı içerisinde çocuklara yönelik 109 eğitim düzenlenerek, 5 bin 432 öğrenciye ulaşıldı. Aynı dönemde 20 farklı etkinlik düzenlendi. Doğal Yaşam Parkı’nda görevli Hakan Savurdan Antalya merkez ve ilçelerden öğrencilerin büyük bir ilgiyle geldiklerini söyleyerek, "Büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşımız zamanını geçirmek için tercih ettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçiler, değişik türlerde vahşi ve evcil hayvanları aynı zamanda görebilme imkânını bulabiliyor. Okullar ile iş birliği yaparak yıl boyunca çeşitli eğitim ve geziler düzenleniyor. Eğitim programlarımız anaokulundan liseye kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencileri kapsıyor. Programlar kapsamında öğrencilere ilk olarak konferans salonunda hayvan türleri, doğal yaşam alanları, çevre bilinci, doğanın korunması gibi konularda bilgilendirme ve sunum yapıyoruz" dedi.



Hayvanları yakından görme şansı


Çocukların görevliler eşliğinde Doğal Yaşam Parkını gezdiğini aktaran Savurdan, "Çocuklar merak ettikleri hayvanları yakından görme fırsatı bulurken tavşan, kuzu ve oğlak gibi hayvanlarla kontrollü etkileşim sağlanarak bağ kurmaları sağlanıyor" diye konuştu. Hakan Savurdan, eğitim ve etkinliklere katılmak isteyen okulların Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ile iletişime geçerek randevu alabileceklerini de belirtti.



Yerli ve yabancılardan yoğun ilgi


Hayvanları yakından görme imkanı bulan çocuklar, doğa içinde keyifli zaman geçiriyor. 650 dönüm arazi üzerine kurulu olan Doğal Yaşam Parkı’nda maymun, tavşan, şempanze, kanguru, kaplan, aslan, ayı, timsah, yılan ve kuş türleri en fazla ilgi çeken hayvanların başında geliyor. Antalya Doğal Yaşam Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Aygül Arsun, ara tatil döneminde ziyaretçi akınına uğradıklarını belirterek, "Ara tatilin başlamasıyla her gün binlerce ziyaretçiyi kabul ediyoruz. Çocuklar aileleriyle birlikte hayvanları yakından inceleyip, doğa ile iç içe olan ortamımızda piknik yapma şansları oluyor" dedi.



Doğal Yaşam Parkı’nda çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik AK Partili belediye başkanları ilçelerin talepleri bakanlıklara taşıdı Bilecik’te görev yapan AK Partili belediye başkanları ve parti yönetimi, ilçelerin ihtiyaçlarını ve projelerini Ankara’da ilgili bakanlıklara iletmek amacıyla kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ile birlikte Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna Ankara’da bir dizi önemli görüşmede bulundu. Heyet ziyaretleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmelerde Bilecik genelinde ve ilçelerde yürütülen çalışmalar, devam eden projeler ve ihtiyaç duyulan yatırımlar detaylı şekilde ele alındı. Özellikle tarım alanındaki projeler, çiftçilerin desteklenmesi, kırsal kalkınma çalışmaları ve üretimin artırılmasına yönelik konuların görüşüldüğü toplantıda, ilçelerde sağlık alanında yapılabilecek yatırımlar ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik talepler de gündeme getirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmede ise ilçelerde gençlere yönelik spor tesisleri, gençlik merkezleri ve sportif altyapının güçlendirilmesine yönelik projeler ele alındı. Heyet, gençlerin sporla daha fazla buluşması ve ilçelerde spor yatırımlarının artırılması konusunda taleplerini Bakan Bak’a iletti. Heyet ayrıca AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’i de ziyaret ederek ilçelerde yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bilecik Bilecik’te 200 sporcunun katıldığı Korfbol Grup Müsabakaları tamamlandı Bilecik’te yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar grup müsabakaları tamamlandı. Bilecik İstasyon Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar (Kız-Erkek) Grup Müsabakaları, 7 ilden 12 okul takımının katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için kıyasıya mücadele etti. Müsabakalar sonunda gençler kategorisinde İstanbul Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi ile Eskişehir Özel Yeniyol Anadolu Lisesi, yıldızlar kategorisinde ise Eskişehir Özel Yeniyol Ortaokulu ile İstanbul İstek Özel Uluğbey Ortaokulu başarılı olarak Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Organizasyonda sporcuların sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni toplarken, müsabakalar fair-play ruhu içerisinde tamamlandı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirterek, "İlimizde düzenlenen bu önemli organizasyonda farklı illerden gelen sporcularımızın centilmence mücadele etmesi bizleri memnun etti. Sporcularımızın elde ettiği başarıların artarak devam etmesini temenni ediyor, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.