SPOR - 01 Haziran 2025 Pazar 11:47

Engel tanımayan çift 2028 olimpiyatlarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor

A
A
A
Engel tanımayan çift 2028 olimpiyatlarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor

Yürüyerek başladığı hayatı 20 yaşından itibaren tekerlekli sandalyeyle sürdüren 29 yaşındaki Simge Elif Öztürk, halterle tanıştıktan sonra yeniden ayağa kalktı. Şimdiki en büyük hedefi milli takım formasıyla 2028 olimpiyatlarına katılmak olan Öztürk, "8 yıldır bu sporu yapıyorum, artık milli takım formasıyla yarışmayı hayal ediyorum" ifadelerini kullanırken, dünya rekoru sahibi eşi Faruk Öztürk ise, "Şimdi hedefim 2028 Olimpiyatları ve ardından genç sporculara destek olmak" dedi.


Antalya’da yaşayan dünya ve Avrupa şampiyonu bedensel engelli milli halterci Faruk Öztürk (27) ile eşi Simge Elif Öztürk (29), 11-12 Haziran’da Kırıkkale’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere antrenmanlarını sürdürüyor. Hayatları sporla kesişen çift, sadece madalya kazanmak için değil, engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla da mücadele ediyor.



"Yürüyordum, sonra engelli oldum, halterle hayata yeniden başladım"


Anne karnında omuriliği gelişmeyen Simge Elif Öztürk, 2016 yılına kadar yürüyebildiğini, geçirdiği ameliyatın ardından tekerlekli sandalye kullanmaya başladığını dile getirdi. Fizik tedavi sürecinde tanıştığı halterle yaşamının değiştiğini belirten Öztürk, "Kaslarımı kuvvetlendirmek için başlamıştım ama halterle hayata yeniden başladım. Bu spor bana hem fiziksel güç hem de özgüven kazandırdı" ifadelerini kullandı.


Spora başladığında ailesinin itirazları olduğunu aktaran Öztürk, "İlk başta etrafımdaki insanlar ve özellikle ailem bu sporu yapabileceğimi hiç düşünmediler. Sağlığımın olumsuz etkileneceğini düşündüler. Ama azmettim, başardım. Şimdi en büyük destekçim onlar" dedi.


67 kiloda yarışan Öztürk, 2023 ve 2024 Türkiye Şampiyonalarında birincilik elde ettiğini söyleyerek, "Haziran ayındaki şampiyona milli takım seçmesi olacak. 8 yıldır bu sporu yapıyorum, artık milli takım formasıyla yarışmak istiyorum. Milli forma giymek en büyük hayalim" diye konuştu.



Yoldan çeviren hocası, dünya rekoruna ulaştırdı


Faruk Öztürk ise haltere lise yıllarında, bir teneffüs sırasında antrenörü Ekrem hocayla tanışarak başladığını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: "Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyordum. Ekrem hocamız beni yanına çağırdı. Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu gibi isimlerden bahsetti. ‘İlk adımı atalım, sonrası gelir’ dedi. Ben de sözüne inandım. Okulun alt katındaki salonda antrenmanlara başladım."


Spina bifida hastalığı nedeniyle doğuştan engelli olduğunu ifade eden Faruk Öztürk, 2015’te Avrupa ikinciliği elde ettiğini, ardından milli sporcu unvanı aldığını aktardı. 2017 yılında dünya şampiyonasında hem dünya hem Avrupa rekoru kırarak şampiyon olduğunu dile getiren Öztürk, "Rekorum hala kırılamadı. +107 kiloda, sınırsız sıklette yarışıyorum" diye konuştu.


2024 Paris Olimpiyatları hedefinin, son iki hafta kala yaşadığı omuz yırtığı nedeniyle gerçekleşmediğini aktaran Öztürk, "Bir kiloyla İngiliz rakibim beni geçti ve olimpiyat kotası onun oldu. Nasibimde yokmuş. Şimdi hedefim 2028 Olimpiyatları ve ardından genç sporculara destek olmak" dedi.



Salon arkadaşlığı, hayat arkadaşlığına dönüştü


Simge Elif ve Faruk Öztürk, 2018 yılında fizik tedavi sürecinde tanıştı. Faruk Öztürk, "Fizyoterapistimiz vesile oldu. Spor salonumuza davet ettim. Bir gün geldi, iki gün geldi. Sonra ‘Yapamayacağım’ dediğinde, ‘Daha iyisini yapabilirsin’ diyerek destek oldum" ifadelerini kullandı.


Simge Elif Öztürk ise, "Faruk, aslında ilk spora başladığımda öncümdü diyebilirim. Çünkü hiç bu kadar ağırlık kaldıran biriyle karşılaşmamıştım açıkçası. O zamandan itibaren hoşlanmaya başladım. Sonrasında da aşka dönüştü. 2023 yılında birlikteliğimiz başladı ve nişanlandık. Daha sonrasında da 2025 yılının nisan ayında evlendik. Onun düştüğü zaman ben destek oluyorum, benimkilerde o. Psikolojik, fiziksel olarak bizi bizden başka kimse anlayamaz" diye konuştu.



"Olimpiyata birlikte gitmek istiyoruz"


Simge Elif ve Faruk Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde lisanslı olarak yarışıyor. Haziran ayında Kırıkkale’de yapılacak Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’na birlikte hazırlanan çiftten; Faruk Öztürk +107 kiloda, Simge Elif Öztürk ise 67 kiloda mücadele edecek.


Olimpiyat hedefini de paylaşan Simge Öztürk, "Olimpiyat en çok istediğim şey. 2028 Olimpiyatları’nda eşimle birlikte yer almak istiyorum" şeklinde konuşurken, Türkiye Şampiyonası’na kadar yoğun bir şekilde hazırlıklara devam edeceklerini söyleyen Faruk Öztürk, "Bu mücadele sadece madalya için değil. Engelli bireylerin toplumda yer bulması için çalışıyoruz. Engellerimizi değil, hayallerimizi ön plana koyuyoruz" dedi.



"Spor salonları sadece şampiyon değil, umut da yetiştiriyor"


Antrenman yaptıkları salona gelen engelli bireylerin de kendilerine ulaştığını anlatan Faruk Öztürk, "Bizi televizyonda gören, gelip tanışmak isteyen çok oluyor. Halterle ilgilenmeyenleri farklı branşlara yönlendiriyoruz. Ne kadar çok engelli birey topluma kazandırılırsa, bunun o kadar faydalı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


Tekerlekli sandalye kullandığını ancak kendisini engelli olarak görmediğini belirten Öztürk, "Birçok sağlıklı insanın yapamadığı, ulaşamadığı başarıları elde ettim. ‘Ben engelliyim’ diyerek evine kapanan bireyler, ister sporcu olsun ister olmasın, bu şekilde karamsarlığa kapılmasın" şeklinde konuştu.


Olimpiyat hedefinin yanı sıra, kendi gibi engelli genç sporculara destek olmayı da amaçladığını vurgulayan Öztürk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Spor branşımla ilgili elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Genç bir sporcunun elinden tutup onu bir yere getirmek, olimpiyatlardan sonraki en büyük hayalim. Engellerini ön planda tutmasınlar. Sağlıklı bireylerin başaramadığı pek çok şeyi başarabiliyoruz."


Simge Elif Öztürk de, "Hayatta başarılmayacak hiçbir şey yok. Her şey kafamızda bitiyor, hiçbir zaman yenilmesinler. Başarmayı canı gönülden istesinler" dedi.



Engel tanımayan çift 2028 olimpiyatlarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da kamyon otomobile çarptı: 2 yaralı Karaman’da kamyonun çarptığı otomobil savrularak belediyeye ait yolcu otobüsüne çarptı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Bahçelievler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki düğün salonlarının bulunduğu kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.D. idaresindeki 70 ACC 411 plakalı MAN marka kamyon, kavşakta dönüş yapan Y.Ö. yönetimindeki 42 ARB 73 plakalı Nissan marka otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil daha sonra kavşakta bekleyen Karaman Belediyesi’ne ait halk otobüsüne çarparak durabildi. Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi araç içerisinde sıkıştı. Yaralılar, ekiplerin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden çıkarılarak sedyeyle ambulansa alındı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın meydana geldiği yolda trafik ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınarak inceleme yapıldı. Evlerine gitmek üzere yolda olan özel eğitim öğrencilerinin bulunduğu halk otobüsündeki öğrenciler ise başka bir halk otobüsüne aktarıldı. "Kazayı hemen 112’ye bildirdim" Kazayla ilgili gazetecilere konuşan Sinan Doğan, "İş yerimde telefonla görüşme yaparken, sesi duyar duymaz dışarı fırladım. Hemen kazayı 112’ye bildirdim. Telefondaki sağlık görevlilerinin talebi üzerine yaralıları ambulans gelene kadar konuşturarak bilinçlerini açık tuttum. Araba dönerek geldiği için hızı kesildi yoksa benim fidanlığa girecekti. Araba dönerken LPG tankı yola fırladı" dedi. Öte yandan kaza anı bir işletmenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde kamyonla çarpışan otomobilin savrularak halk otobüsüne çarptığı ve çarpışma sırasında yerinden çıkan LPG tankının yola fırladığı anlar yer aldı. Kaza yerinde yapılan incelemelerin ardından araçlar yoldan kaldırılırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Konya Büyükeğen: "Konya sanayisi tüm zorluklara rağmen üretimden kopmadı" Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı değerlendirmede, 2025 yılının sanayiciler için kolay bir yıl olmadığının, ancak tüm zorluklara rağmen Konyalı sanayicilerin üretimden kopmadığının altını çizerek, "Bu yılın ilk 11 ayında Konya Organize Sanayi Bölgemizde üretim yüzde 3.9 arttı" dedi. Konya Sanayi Odası’nın Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Oda’nın 2025 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetler ve Konya sanayisinin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2025’in sanayiciler açısından kolay bir yıl olmadığını ifade eden Başkan Büyükeğen, finansmana erişimde yaşanan güçlükler, artan maliyetler, iç ve dış talepteki dalgalanmalar ile küresel belirsizliklerin sanayicinin üzerindeki yükü artırdığını söyledi. Özellikle nakit akışı yönetiminin işletmeler için en öncelikli sorun olmaya devam ettiğini belirten Büyükeğen, "Tüm bu zorluklara rağmen Konya sanayisi üretimden kopmadı. Bu duruş, Konya’nın güçlü üretim kültürünün en net göstergesidir. Konyalı sanayicilerimizin üretim odaklı duruşu ve üretim vizyonu gerçekten takdire şayan" dedi. Sanayicilerin talepleri yakından takip edildi Konya Sanayi Odası olarak, 2025 yılında üretimi, istihdamı ve ihracatı merkeze alan projeleri kararlılıkla hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Büyükeğen, yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgiler paylaştı. Büyükeğen, yıl boyunca sanayicilerden gelen tüm sorun ve talepleri yakından takip ederek, ilgili kurumlarla paylaştıklarının ve çözümlerini takip ettiklerinin altını çizdi. Büyükeğen, 2025 yılı boyunca Konya sanayisinin yeni iş birlikleri geliştirerek, üretim ve ticaret hacimlerini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmalardan birinin 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları olduğunu bildirdi. Büyükeğen, "Anadolu’nun en büyük savunma sanayi organizasyonlarından biri haline gelen, 166 firma, kurum ve kuruluşun stant açtığı 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarımızı başarıyla tamamladık. Bağımsız bir araştırma kuruluşuna yaptırdığımız anket sonuçlarına göre programa katılan firmalarımızın yüzde 75’i iş bağlantısı yaptı. Bu oran bizim için çok kıymetli" diye konuştu. 8 milyon doları aşkın enerji tasarrufu Konuşmasında yıl boyunca sanayicilere yönelik 138 eğitim, toplantı ve panel gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklere 1000’den fazla sanayicinin katıldığı bilgisini paylaşan Büyükeğen, önemli çalışma başlıklarından biri olan enerji verimliliğine yönelik yaptıkları çalışmaları da anlattı: "Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracımızla, 142 firma ve kuruluşumuza ait 187 lokasyonda enerji ölçümleri yaptık. Yaptığımız bu ölçümler ile firmalarımıza 8 milyon 368 bin dolar tutarında, toplam amortisman süresi 1 yıldan az olan 9 bin 534 TEP enerji tasarrufu imkanı sunduk. Ülkemizin de artık gündeminde önemli bir yer tutan ve iş dünyamızı yakından ilgilendiren Avrupa Yeşil Mutabakatı süreçlerini yakından takip ettik. Yaptığımız çalışmalarla, sanayicilerimizi sınırda karbon düzenlemesi mekanizması ve karbon azaltımı konularında bilgilendirdik. 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvemiz ülke gündeminde önemli bir yer tuttu." Yeni iş birlikleri geliştirildi Sanayicilerin, küresel pazarlardaki etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü aktaran Başkan Büyükeğen, "Bu dönemde Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Vietnam, Senegal başta olmak üzere 17 yabancı misyon temsilcisi ile bir araya gelerek sanayimizi ve öne çıkan sektörlerimizi tanıttık. Yine, şehrimizde düzenlenen fuarlarda aktif rol alarak sanayicilerimizi ulusal ve uluslararası paydaşlarla buluşturduk. Ayrıca otomotiv, gıda ve tarım makineleri başta olmak üzere sektörlerimize yönelik, yurt dışında düzenlenen 7 fuara heyet oluşturarak katılım sağladık. Sanayicilerimiz buralarda 100’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirme fırsatı elde etti" şeklinde konuştu. Büyükeğen, yıl içerisinde Tunus Sanayi, Ticaret ve Sanatkarlar Birliği, Sfakes Ticaret ve Sanayi Odası ile Malezya Uluslararası İslam Ticaret ve Sanayi Odası ile mutabakat zaptları imzaladıklarını, bu çalışmaların firmaların ihracatını artıracak kalıcı ve sonuç odaklı iş birliklerine dönüşeceğini bildirdi. Konya OSB’de fabrika sayısı 778’e ulaştı Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelere de değinen Başkan Büyükeğen, bölgede fabrika sayısının 778’e ulaştığını, ilk 11 ayda üretimin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 arttığını ifade etti. Büyükeğen, bölge müdürlüğü olarak OSB’nin sanayi alt ve üst yapısına yıl boyunca 2.2 milyarı aşkın yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "2025 yılı boyunca bölgemizde; içme suyu, atık su, yol alt yapısı, elektrik alt yapısı, eğitim gibi alanlara toplam 2 milyar 272 milyon lira yatırım yaptık. 5. Kısım Genişleme Alanı’mızda yüzde 100 doluluğa ulaştık. 8 milyon metrekare ve toplam 275 parselden oluşan 6. kısmımızda ise, 258 parselin ön tahsis işlemlerini tamamladık. Burada 9 sanayicimiz yatırımlarına başladı." 2026 yılına dair değerlendirmelerde de bulunan Büyükeğen, 2026 yılının enflasyonla mücadele sürecinin pozitif sonuçlarının daha belirgin hissetmeye başlanacağının altını çizerek, "Nasıl ki dünü emekle inşa etmişsek, yarınları da hep birlikte sabırla ve çalışarak inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.
Yalova İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Kahraman polislerimiz milletimize pusu kuranların tuzaklarını başlarına yıktı" Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen 3 polis için tören düzendi. Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katılırken, duygusal anlar yaşandı. Yüzlerce meslektaşı şehitlerin al bayrağa naaşlarını tören mangasının elinden alıp omuzlarında taşıdı. Bakan Yerlikaya, Türkiye’yi terörle dize getirmeye çalışanlara fırsat verilmeyeceğini belirterek, "Bugüne dek fırsat vermedik. Bundan sonra ada asla fırsat vermeyeceğiz. Terörle mücadelede kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz" dedi. Bakan Yerlikaya, teröristlerin kadın ve çocukları kendilerine kalkan yaptıklarını bir kez daha hatırlattı. Terör örgütüne yönelik İsmetpaşa Mahallesi Seher Sokak’ta bulunan 2 katlı bir binaya düzenlenen operasyonda teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen polis memurları Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan için Yalova Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit olan 3 polisin birer kahraman olduğunu belirterek, "O kahramanlar ki gecenin karanlığında milletimizin huzur ve güvenliği için terörün en kirli yüzüne karşı bir an dahi tereddüt etmeden ahde, sadakatle şehadete yürüdüler. İlker Pehlivan, Turgut Külünç ve Yasin Koçyiğit üçü de suçlunun ve zalimin karşısında dimdik durmanın vakarıyla görev yaptı. Her adımlarında her nefeslerinde vatan aşkı vardı. Onlar nazlı hilal uğruna ölmeyi göze alan şehitler ocağının neferleri. O şehitler ocağı ki aziz milletimizin sinesidir. O sinede iman vardır, cesaret vardır, istiklal vardır. Kahraman şehitlerimiz. Sizler şehitler tepesini boş bırakmadınız. Şanlı bayrağımıza rüzgar oldunuz. vatanımıza siper oldunuz. Sizler asil milletimizin alın yazısına şan ve şeref olarak yazıldınız. Sizlere minnettarız. Rabbim sizden razı olsun. Kahraman polislerim. Bugün uğurladığımız silah arkadaşlarınızla birlikte sizler kadın ve çocukları kendine kalkan yapan hain teröristlerin karşısında sabırla, azimle, dirayetle dimdik durdunuz. Milletimize pusu kuranların tuzaklarını başlarına yıktınız. Sizlerin asaleti ve kahramanlığı sadece yüreğinizde taşıdığınız cesaretle değil, vicdanınızda, merhametinizde ve insanlık onurunuzda saklıdır. Allah hepinizden razı olsun. Unutmayın, üniformanızı kuşandığınız her an en ücra köyümüzdeki dumanı tüten her ocakta yükselen dualar sizler içindir. Şehitlerimizin kıymetli aileleri yüreklerinizde derin bir acı var. Gözünüzden sakındığınız yavrunuzu yolunuzu gözlediğiniz babanızı en zor günlerinizde omuzuna yaslandığınız eşinizi kaybetmenin büyük acısını yaşıyorsunuz. Bu acıyı hiçbir sözün anlatması mümkün değil. Şunu biliniz. Sizler asla yalnız değilsiniz. Bu acı sizlerin elinizde başlayan ama 86 milyonun yüreğine yayılan bir acıdır. Bugün hepimiz şehitlerimizin başında aynı duanın içindeyiz. Hepimiz aynı sancağın altında aynı hüzündeyiz" dedi Şehitliğin en yüce makam olduğunu hatırlatan Bakan Yerlikaya şöyle devam etti: "Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. İşte bu müjde, bu teselli, bu gerçek yüreğimize su serper. Şehitler toprağın altında değil, rahmetin ufkunda diridirler. Peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik, işte bu kutsal vatan toprağındaki iddiamızdır, dirayetimizdir, hürriyet sevdamızın en büyük dayanağıdır. Bugün acımız çok büyük. Ama kararlarımız da çok büyük. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak onların bizlere emanet bıraktığı bu vatana sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu borç sözde değil, sebatla ödenir. Bu borç geri adım atmayarak mücadeleyi büyüterek sadakatle ve azimle ödenir. Bu vatanı terörle dize getirmeye çalışanlara bugüne dek nasıl fırsat vermediysek bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz. Terörle mücadelede kararlı ve emin adımlarla Allah’ın izniyle ilerleyeceğiz. terörle mücadelede hiç durmadan aziz milletimizin destek ve dualarıyla kahraman Mehmetçik, kahraman polis, kahraman jandarma, kahraman sahil güvenlik, kahraman korucularımızla birlikte Allah’ın izniyle durmadan, yolumuza devam edeceğiz. Bugün şehadetlerine şahitlik ettiğimiz kardeşlerimizin emanetine en ufak bir rehavete kapılmadan sahip çıkacağız. Bu ülkeli çakıl taşına dahi ki göz koyanlar kardeşliğimize birliğimize beraberliğimize kastedenler inancımızı istismar etmeye çalışanlar değerlerimize saldıranlar karşılarında ancak ve ancak devletimizin kudretini ve milletimizin birliğini görecekler. Başta şehitlerimiz İlker Pehlivan, Turgut Kürük ve Yasin Koçiğit kardeşlerim olmak üzere vatan uğruna Toprağın bağrına düşen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Makamları âli olsun. Kederli ailelerine kahraman emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim gazilerimize acil şifalar versin" Törene şehit polislerin ailelerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Ali Çardakcı, Yalova Valisi Hülya Kaya, milletvekilleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için dualar okundu. Törenden sonra şehit Turgut Külünk’ün naaşı Düzce’nin Akçakoca ilçesine, Yasin Koçyiğit’in cenazesi ise Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine gönderildi. Öte yandan, şehit İlker Pehlivan’ın cenazesi ise bugün öğle namazını müteakip Yalova’dan kaldırılacak.