ASAYİŞ - 18 Eylül 2025 Perşembe 07:36

Tofaşlar kafa kafaya çarpıştı, ortalık savaş alanına döndü: 4 yaralı

A
A
A
Tofaşlar kafa kafaya çarpıştı, ortalık savaş alanına döndü: 4 yaralı

Antalya'da birisi ters yönden ilerleyen iki Tofaş marka otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu ortalık savaş alanına döndü. Bir kişinin araçta sıkıştığı, diğerlerinin ise yola saçıldığı kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza. Saat 23.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi1219 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde normal güzergahında ilerleyen Mehmet B.'nin kullandığı 07 EZR 67 plakalı Tofaş marka otomobil, karşı yönden ters şeritte gelmekte olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 26 FC 115 plakalı Tofaş marka araç ile çarpıştı. İki sürücünün de birbirlerine çarpmamak için aynı yöne direksiyonu kırması sonucu kafa kafaya çarpıştığı kazada otomobiller hurdaya döndü. Çarpmanın şiddetiyle araçlardan birisi yan yatarken ortalık savaş alanına döndü.

Yaralılar yola saçıldı

07 EZR 67 plakalı otomobil sürücüsü Mehmet B. araç içerisinde sıkışırken, yan yatan araçta bulunan 3 kişi ise etrafa saçıldı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı ile olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yola saçılan ve kanlar içerisinde kalan yaralıların acı içinde kıvrandığı gören çevredeki vatandaşlar 4 gencin yardımına koştu. Verilen adrese gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler araç içerisinde sıkışan Mehmet B.'yi bulunduğu yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Mehmet B. itfaiye ekibinin hidrolik ayırıcı ve kesici alet ile yaklaşık 15 dakikalık çalışması ile sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Kazayı yerine gelen baba gözyaşları içinde oğlunu aradı

Kazada yaralanan 07 EZR 67 plakalı araç sürücüsü Mehmet B., diğer araçta yolcu olarak bulunan Olcay Ü., Derviş Y. ile ismi öğrenilemeyen 26 FC 115 plakalı otomobil sürücüsü 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bu sırada kazayı haber alarak olay yerine gelen yaralılardan birisinin babası "Oğlum nerede, baksana araba pert olmuş" diye gözyaşı dökerek ambulanslarda ve çevrede oğlunu aradı. Bir başka yaralı yakını ise yerde sağlık ekiplerinin kendisine müdahalesini bekleyen şahsa sarılarak gözyaşı döktü.

İki sürücüde aynı yöne direksiyon kırmış

Kaza sırasında arkadaşları ile birlikte aynı bölgede bulunan Halil İbrahim Baran isimli vatandaş, birisi ters yönden karşılıklı gelen iki aracın çarpışmamak için aynı istikamete direksiyonlarını kırması sonucu kazanın meydana geldiğini belirterek, "İki tane araç birisi yoldan geliyordu, biraz hızı vardı. Diğer araçta ters yöndeydi. İkisi de karşılıklı aynı yöndeydi. Aracın birisi kaçmak için sola atladı, diğeri de aynı şekilde aynı yöne atladı. İkisi de aynı yöne kaçmaya çalıştılar, böyle olunca da kaza oldu. Birisi takla attı,. Aracın birisinde 3 yaralı, diğerinde 1 kişi, 4 kişi vardı toplamda yaralı. Ölüm yoktu ama bayağı bir kötüydü durumları" dedi.

Ramazan Bozca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.
Bursa Aşk üçgeni bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç kız arasında çıkan kavga kanlı bitti. Erkek meselesi nedeniyle buluşan taraflar birbirini bıçakladı, 1’i ağır 2 kadın yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cankız Ç. (19) isimli genç kız, aşık olduğu A.M.(25) isimli erkeğin sevgilisi olduğu öne sürülen Sinem Y. (17)’yi konuşmak için Ankara Caddesi’ne çağırdı. Evinden çıkarak buluşma noktasına giden Sinem Y. ile Cankız Ç. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada iki genç kız birbirini bıçaklayarak yaraladı. Cankız Ç. olay yerinden yaralı halde kaçarken, bacağından bıçaklanan Sinem Y. yakındaki bir büfeye sığındı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sinem Y., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Cankız Ç. ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta sokakta yürürken ekipler tarafından bulunarak polis aracıyla özel bir hastaneye götürüldü. Sinem Y.’nin annesi Birgül B., ambulansla hastaneye getirilen kızına, "Bir şey olmaz değil mi? Gerizekalısın kızım gitme dedim sana. Geberteceğim oğlum. Annecim iyi misin?" dedi. Yaralı genç kız ise annesine "Bağırma bana" diyerek tepki gösterdi. Cankız Ç., tedavisinin ardından Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.