GENEL - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 11:48

Vali Mustafa Masatlı, başkanlığında otobüs firması yetkilileri ile toplantı yapıldı

A
A
A
Vali Mustafa Masatlı, başkanlığında otobüs firması yetkilileri ile toplantı yapıldı

Toplu ulaşımın merkezinde yer alan şehir ve ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin yol ve trafik güvenliliğinin sağlanması amacıyla Vali Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplu ulaşımın merkezinde yer alan şehir ve ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin yol ve trafik güvenliliğinin sağlanması amacıyla Vali Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı yapıldı.


İçişleri Bakanlığının talimatları ile çeşitli gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda Vali Masatlı, ilgili tüm otobüs firmalarının ve yolcu otobüsü sahiplerinin yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri almaları, özellikle yolculuklarda istisnasız olarak yol şartlarına ve trafik kurallarına uygun araç kullanmaları, yolcuların emniyet kemeri takmalarının temin edilmesi, araçların lastiklerinin mevzuatta belirten şartlara ve iklim koşullarına uygun olması, hız ihlali yapılmaması, mevzuatta öngördüğü sayıda şoförün yolculuk esnasında araçlarda bulundurulması, şoförlerin yorgun ve uykusuz araç kullanmalarının engellenmesi, araçların motorlarında yangına ve arızalanmasına sebep olan 10 numara olarak bilinen yakıtları araçlarında kullanmamaları, ayrıca yolculara karşı olabildiğince nezaketli ve anlayışlı olunmasını ve araçların temizliğine de dikkat edilmesi hususunda bilgilendirmelerde bulundu.


Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Selçuk Özdem, Emniyet ve Jandarma Trafik Denetleme Şube Müdürleri ile Otobüs Firmaları yetkililerinin katıldığı toplantıda, trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından toplantı gündemiyle alakalı sunum yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 288 okulda yapılan yetenek taramasında 20 bin öğrenciye ulaşıldı 2023-2024 Yılı Türkiye Sportif Yetenek Taraması programında Kayseri’de 288 okulda yapılan Yetenek Taramasında 20 bin öğrenciye ulaşıldı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması testlerini takip etti. İlkokul düzeyindeki taramaları izleyen İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Geleceğin sporcularını seçmek için bakanlığımız tarafından başlatılan Sportif Yetenek Taramalarının ülke sporuna katkısı çok büyük bizde bu taramaları çok dikkatli bir şekilde yapıyoruz ve takip ediyoruz. Aynı zamanda Yeteneğini Keşfet sloganıyla çıktığımız bu yolda çocuklarımızdan gençlerimizden bu denli karşılık görmek bizleri mutlu ediyor. Spor Bakanlığımızın en büyük projelerinden biri. Her zaman karşılığını buluyor. Yetenekli çocuklarımız, öğretmenlerimizin eşliğinde salonlarımızda cıvıl cıvıl bir şekilde yeteneklerini ortaya koyuyorlar. Biz özellikle geleceğin sporcuları seçmek, milli takım sporcularımızı belirlemek adına en önemli çalışmalarımızdan biri olan bu çalışmayı heyecanla tüm çalışma arkadaşlarımızla sürdürüyoruz.Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Yetenek taraması bizim en önemli çalışmalarımızdan biri. Çünkü geleceğin şampiyonları buradan çıkacak. Spor her yerde diyoruz.Sporu çocuklarımıza aileleri ile birlikte her yerde yaptırabilmek için mücadele ediyoruz’’ diye konuştu.