EĞİTİM - 23 Mayıs 2024 Perşembe 08:10

Bayburt’ta bilim fuarının açılışı yapıldı

A
A
A
Bayburt’ta bilim fuarının açılışı yapıldı

4006-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde kabul gören Fen Lisesi bilim fuarı, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve il protokolünün katılımıyla açıldı. Farklı tematik alanlarda projelerin sergilendiği fuar, yoğun ilgiyle karşılandı.


Açılışın ardından stantları tek tek gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceleyen il protokol üyeleri, öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


Öğrencilere göstermiş oldukları başarıdan ötürü teşekkür eden Vali Eldivan, öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.


Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Babalar Günü’nde şehit babalarının buruk bayramı Adana’da şehit babası İzzet Yenier, "Babalar gününde hep oğlum benim yanıma gelirdi, ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum" diyerek oğlunun kabri başında gözyaşlarına boğuldu. Kurban Bayramı’nın ilk gününde şehit yakınlarının ilk durağı şehitlikler oldu. Yakınlarının kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyarak şehitlik ziyaretinde bulunan aileler, mezarlara çiçek bırakarak dua etti. Aynı zamanda Babalar Günü de olması nedeniyle evlatlarını ziyarete gelen şehit babaları Babalar Günü’nü buruk karşıladı. "Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar" 2019 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Cenk Yenier’in babası İzzet Yenier, "Babalar gününde hep oğlum benim yanıma gelirdi. Ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum. Bitmiş vaziyetteyiz, acıların en büyüğü. Bundan daha büyük acı olamaz. Hiçbir şeyde gözümüz yok, evladımızı kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun. Onsuz hayatın hiçbir tadı yok. Kendimizi hep onun yanında hissediyoruz, hiç ölmemiş gibi davranıyoruz. Her an gelebilir diye düşünüyoruz. Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar. Şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Topluma mesajımız bu" dedi. "Şehit babası olmak hem gururlu, hem hüzünlü" 2018 tarihinde Hakkari’nin Çam Tepe üst bölgesine terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık’ın babası Bekir Şık ise, "Babalar Günü’nde şehitlikteyiz. Her sene biz burada şehitlerimizi anıyoruz. Çok acıdır bir evlat acısını yaşamak. Allah kimseye nasip etmesin, konuşamıyorum. Çok zor bir sınav. Allah herkese nasip etmez ama şehit babası olmak hem hüzünlü hem de gururlu. Kelimeler boğazımda düğümleniyor, evlat acısı hiçbir zaman yeri doldurulmayacak bir acı. Çok zor. 6 sene oldu. 2018 yılında şehit oldu. Buradan bütün şehitlerimizi anıyorum ve Babalar Günü’nü kutluyorum. Bizleri unutmasınlar. Evlatlarımız bu topraklar için, vatan için, bayrak için, namus için, ezan için şehit oldular. Bunlar olmazsa bir anlamı yok. Ben bir evladımı verdim ama ben de canımı seve seve vermeye hazırım" şeklinde konuştu.
Bursa "Yüsra’nın karnesini alamadık" Bursa’da 19 Mayıs günü ’bahar nezlesi’ hastalığı ile gittiği hastaneden cansız bedeni çıkan 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu’nun kardeşi İkra’nın karne gününde Türkoğlu ailesi, sevinç ile üzüntüyü aynı anda yaşadı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının son ders zili çaldı. Cuma günü il genelinde bütün öğrenciler karne heyecanı yaşarken, Türkoğlu ailesi sevinç ile üzüntüyü aynı anda yaşadı. 25 gün önce, bahar nezlesi şikayeti ile 7 yaşındaki kızı Yüsra Türkoğlu’nu Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren Türkoğlu ailesi, iddiaya göre doktorların yanlış serum takmasıyla sonucunda kızlarını kaybetti. Hastaneden cansız bedeni çıkan Yüsra ile aynı okulda eğitim gören kardeşi İkra bugün karnesini aldı. Karne alma törenine baba Cemil Türkoğu ile anne Azime Türkoğlu’da gitti. Sevinç ile üzüntüyü aynı anda yaşadılar İkra’nın karne almasına mutlu olan Türkoğlu ailesi, Yüsra’nın karnesini alamadı. Feryadını dile getiren baba Cemil Türkoğlu, "Yanlış müdahale sonrası Yüsra’yı kaybettik, üzüntülüyüz. Yapanların bir an önce yargılanmasını istiyoruz. İçimiz yanıyor. Yüsra’nın ölümünün araştırılmasını istiyoruz. Bursa’da sağlık sektörünün içerisinde bir örgüt var. Çocuklara yanlış ilaçlar veriliyor, her türlü olumsuzluklar yapılıyor. Bu örgüt özellikle ilaç alma, yolsuzluk yapmak, grup kurmak ve çocuk öldürmek gibi işlemler yapıyor. Biz çocuğumuzu toprağa verdik canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Her gün bir çocuğumuzu sistematik bir şekilde hayattan koparıyorlar. Herkes bunun farkında ama kimse harekete geçmiyor. Yüsra okuma yazmayı yeni öğrenmişti. Babalar Günü’nün yaklaşmasıyla beraber bana söylediği ’Baba ben sana şiir yazacağım, sana masal okuyacağım’ gibi cümleleri aklıma geliyor. Bayramın birinci günü aynı zamanda babalar günü. ’Bu yıl çok iyi baba, her şey üst üste geldi’ demişti. Maalesef hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı. Yapanların yanına kar kalmasın. Bana hep hediye alırdı. Yüsra’nın beni bir defa öptüğünü hiç hatırlamam, hep 5-6 defa öperdi. Yüsra ile arkadaş gibiydik. Mutluluğumuzu ve huzurumuzu bozdular. Yüsra’nın kardeşi olan İkra da bugün karnesini alıyor. Onun için mutluyuz ancak Yüsra’nın karnesini alamadığımız için üzgünüz" diye konuştu. Öte yandan anne Azime Türkoğlu ise, "Bugün okulun son günü. Çocuklar karne alıyor. Büyük kızımın karne töreni için geldik. Yüsra da bu okulda 1. sınıf öğrencisiydi. O da karne alacaktı bugün ama nasip olmadı. Kelimenin bittiği yerdeyiz. Kızımız için buradayız. Zor ayakta duruyoruz. Yüsra’m bugün karne alamadı. Sebep olanların cezasını bir an önce çekmesini istiyorum. Çok hissiyatlı bir çocuktu. İlk Yüsra’sız bayramı geçireceğiz. Babasını çok seviyordu. Babasına çok düşkündü. Şeker toplamayı çok çıkardı. Kapı kapı gezip, ablasıyla şeker toplarlardı. Bu bayram Allah nasip etmedi. Sürekli bana ’Anne babama ne alalım’ diye sorardı. Üzüntülüyüz" dedi.