ÇEVRE - 15 Mayıs 2022 Pazar 17:59

Çıldır ilçesinde Çiftçilere tohum desteği

A
A
A
Çıldır ilçesinde Çiftçilere tohum desteği

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde üreticilere 36 ton tohum desteği yapıldı.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde üreticilere 36 ton tohum desteği yapıldı.


Çıldır İlçesinde, "Tarımsal İşletmelerin Karlılığının Arttırılması Projesi" dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Çıldır İlçe Kaymakamı Fatih Bayram, İlçe Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Zeynep Gök, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Göğ, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Salman Gürbüz, muhtarlar ve üreticiler katıldı.


Düzenlenen törende konuşan Çıldır İlçe Kaymakamı Fatih Bayram, her ne hal ve şartta olursa olsun üretmek zorundayız dedi.


Bayram, ’’Tarım Bakanlığımızın uyguladığı politikalarla ülkemizde tarımsal faaliyetlerin, üretim faaliyetlerinin çok daha ivme kazanarak artırılması hedeflenmekte. Gerek ziraat boyutunda gerek hayvancılık boyutunda çok önemli yatırımlar, çalışmalar yürütülmekte. İl Tarım Müdürlüğümüz de bu manada değerli çiftçilerimize, üretenlerimize ciddi manada destek olma çabasını sürdürmekte. Bu dağıtacağımız tohumların bir an önce toprakla buluşması, üretim halkasına katkı sağlaması en büyük dileğimizdir. Bunda da siz fedakâr çiftçilerimizin her daim olduğu gibi büyük çabasını, gayretini yine bekliyoruz’’ dedi.


Kaymakam Fatih Bayram’ın konuşmasının ardından ilçede bulunan çiftçilere tohumları dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Festivalin son gününde Ispartalılar şarkıcı Altay’la doyasıya eğlendi Uluslararası Isparta Gül Festivali 3 gün boyunca dolu dolu yaşandı. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken, festivalin kapanışı Altay konseriyle oldu. Konserde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık” dedi. Uluslararası Isparta Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken kapanışı ise sanatçı Altay ile yapıldı. Isparta Meydan AVM’de binlerce kişiye konser veren Altay, enerjisiyle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konserin bitiminde alana gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından Altay’a gül tablosu ve gül ürünleri hediye edildi. Festivalin kapanışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 gün boyunca dolu dolu festival coşkusunun yaşandığını söyledi. Altay’ın da mükemmel bir sahne performansı olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mızın çok değerli marka ürünü olan gül adına yaptığımız festivalimizi tamamladık. Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Dünya gülyağı ihtiyacını karşılayan iliz. Bu bizim için çok değerli ve önemli. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık. Altay kardeşimizde bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadı, bugünkü konseriyle programımızı taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Altay da Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’le bir ağabey, bir abla kardeşliği olduğunu ifade ederek, “Kendilerini bir ağabey, bir abla gibi seviyorum. Kalpleri o kadar temiz ki, insanlara o kadar çok faydalı oluyorlar ki bunu ben biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başdeğirmen çifti sanatçı Altay’a gül tablosu, çiçek ve gül ürünleri hediye etti.