YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 10:00

AYDIN`DA BÜYÜKŞEHİR HAZIRLIKLARI

A
A
A
AYDIN`DA BÜYÜKŞEHİR HAZIRLIKLARI

Büyükşehir olacak iller arasında yer alan Aydın`ın Merkez ilçe ismi ile ilgili görüş ve öneriler ortaya atılmaya başlandı. Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem`in isim önerilerinden sonra Aydın`da bazı gazete ve internet siteleri muhtemel isimleri ankete sunarken, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, kendi şahsi fikrinin Aydın isminin değişmemesinden yana olduğunu söyledi. Pekgüzel, yasal mevzuatın ona göre hazırlanarak tek merkez ilçe olacak olan Aydın`ın Aydın Merkez ilçe olarak anılabileceğini belirterek bu ismin değişmemesinden yana olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyeleri Yasası`nın ön hazırlık çalışmalarının İçişleri Bakanlığı`nda devam ettiğini ve bu kapsamda Aydın`da kurulacak yeni ilçe için isim hazırlığı içinde olunduğunu belirten Aydın Sanayi Odası Meclis başkanı Yalçın Pekgüzel, ``Bu kapsamda Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem, bir çok kurum ve kuruluştan yeni kurulacak ilçenin ismi için bizlerden görüş istedi. Bireysel olarak benim fikrim ``˜Menderes` idi. Ancak bu ismin İzmir`de de Menderes ilçesi olmasından dolayı karışıklığa sebebiyet vermemesi için sıcak bakılmadığını öğrendik. Bence Aydın`da tek bir ilçe kurulacak. Bu nedenle Aydın isminin Aydın olarak kalmasından yanayım. Eğer isim Aydın olarak kalırsa Aydın Valiliği Aydın kaymakamlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın İlçe Belediyesi olarak anılabilir. Bana göre tek merkezli ilçelerde merkezin ismi ile ilin ismi aynı olabilir`` diye konuştu.
Bilindiği gibi, 2014 Yerel Seçimleri`nden sonra il nüfusu 750 binin üzerinde olan tüm iller ``˜Büyükşehir Belediyesi` kapsamına alınacak. Planlanan değişiklikle Büyükşehir Belediyesi olacak bu illerin merkez ilçeleri nüfusuna göre ikiye veya üçe bölünerek yeni ilçeler oluşturulacaktır. Burada nüfusu 400 bin civarında olanların ikiye bölünmesi düşünülüyor. Aydın Merkez İlçesi bağlı beldeleri ile birlikte 250 bin civarında olduğundan tek ilçe oluşturulacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.