YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 11:05

DİDİM 75. YIL SANAYİ SİTESİNDE OT BEDELİ SORUNU MASAYA YATIRILDI

A
A
A
DİDİM 75. YIL SANAYİ SİTESİNDE OT BEDELİ SORUNU MASAYA YATIRILDI

Didim`de Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi`nin son durumu, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu`nun katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.
Geçici Sanayi Sitesinin dernek lokalinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege, Dernek Başkanı Mehmet Şahin ve esnafların katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu İlerleyen günlerde mera ot bedelinin ödenmesi durumunda yaşanabilecek gelişmeleri anlattı. Emiroğlu icra makamının başında olduğunu, alınmış olunan kararları uygulamaktan başka bir fikri olamayacağını bedellerin ödenmemesi durumunda Kaymakamlık olarak 3091 sayılı yasaya göre tahliyelerin kendilerince bildirileceğini, yıkımların ise Belediyece yapılacağını söyledi.
``OT BEDELİNDE SON TARİH 2013 HAZİRAN``
Ot Bedelinin ödenmesi için nihai son tarihin 2013 yılı Haziran ayı olduğunu ifade eden Kaymakam Emiroğlu Ot bedelinin mera fon hesabına ödenmesinin her şeyi normale döndürmeyeceğini, belediyenin burada imar planı yapması gerektiğini meclisten de onaylatmasının zorunlu olduğunu, bunların olmaması durumunda ise yatırılan ot bedeli parasının hazineye gelir olarak kaydedileceğini söyledi ve bu noktada her şeyin boşa gideceğini söyledi.
``BETON SANTRALLERİ PARSELİN DIŞINDA KALACAK``
AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım ise diyaloglara açık olduğunu yerel ve merkezi hükümet temsilcilerinin Sanayi sitesini en olumlu şekilde değerlendirilmesi için bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yıldırım İl Mera Komisyonu Başkanında en son aldığı bilgiyi de toplantıda paylaşarak şu şekilde açıkladı; ``Beton Santrallerinin olduğu bölüm dışarıda bırakılarak, yeni bir sınırlama haritasının yapıldığını söylediler. Bunun hem daha küçük alan olduğu ve 20 yıllık ot bedeli parasının önümüzdeki günlerde mera komisyonunda tespit edileceğini söyledi``d edi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım`a bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederken çalışmaların ortak olarak yürütülmesinin durumundan devamının geleceğini ifade etti.
Bazı esnaflarda Sanayi sitesinin bu duruma gelmesinin nedeni olarak belediyeyi suçlu ilan ederken bu durumu düzeltecek kurumun yine belediye olduğunu söyledi. Bazı esnaflarda Kaymakam Emiroğlu`nu aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Çeşme’nin eski Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, son yolculuğuna uğurlandı Çeşme’nin eski belediye başkanı emekli Albay Ahmet Faik Tütüncüoğlu, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Çeşme’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu (88), 20 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Tütüncüoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı askeri törenin yapılacağı Çeşme Belediyesi önüne getirildi. 1989–1994 ve 1999–2014 yılları arasında 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için Çeşme Belediyesi önünde askeri tören düzenlendi. Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Gerçekten yerel yönetimlerde bir marka, bir miras bıraktı. Çeşme Belediyesi olarak kendisinin bu topraklara verdiği hizmetlerden ötürü daima minnettar olacağız. Memleket olarak ondan razıyız" ifadelerini kullandı. Kızı Pelin Tütüncüoğlu ise, babasının son yıllarında en büyük arzusunun yeniden Çeşme’de yaşamak olduğunu belirterek, "Gerçekten bir Çeşme sevdalısıydı. Şimdi de istirahatini çok sevdiği Çeşme’de tamamlayacak" dedi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu olan, TSK’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için askeri törenin ardından dualar okundu. Helallik alınmasının ardından Hacımemiş Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Tütüncüoğlu’nun naaşı Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel çelenk gönderirken; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Belediyesi önceki dönem Başkanı Remzi Özen, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediyesi önceki dönem başkanı Hülya Yarbuz, CHP eski milletvekili Alaaddin Yüksel, CHP eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş, eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Tütüncüoğlu ailesi, sevenleri, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstanbul Galatasaray’da 4 değişiklik Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları kupadaki Başakşehir maçının 11’ine göre Kasımpaşa karşılaşmasında 4 değişiklik yaptı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray evinde Kasımpaşa ile mücadele ediyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası’ndaki RAMS Başakşehir maçının 11’ine göre Paşa karşısında 4 değişiklik yaptı. Buruk; Arda Ünyay, Gabriel Sara, Gökdeniz Gürpüz ve Ahmed Kutucu’nun yerine Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Yunus Akgün ve Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Galatasaray’ın 11’i Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Günay Güvenç, Roland Sallai, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Yunus Akgün, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Batuhan Şen, Gabriel Sara, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Yusuf Dağhan Kahraman, Ege Araç, Cihan Akgün ve Arda Ünyay bekledi. Taraftarlardan Mauro Icardi’ye destek Galatasaraylı taraftarlar, ısınma sırasında Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’ye ayrı destekte bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bütün futbolcuları tribüne tek tek çağırırken, Icardi’yi ise iki kere davet etti. 32 yaşındaki futbolcu, taraftarların isteğini kırmayarak iki defa onların yanına gitti ve üçlü çektirdi. Galatasaraylı taraftarlar ayrıca Mauro Icardi için, ’Bir oyuncudan daha fazlası, ruhumuzun parçası’ pankartı da açtı.