YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 13:14

Başkan Kale; “Engelsiz bir yaşamı hep beraber inşa edeceğiz”

A
A
A
Başkan Kale; “Engelsiz bir yaşamı hep beraber inşa edeceğiz”

Türkiye Sebze ve Meyveciler Komisyoncuları Federasyon Başkanı Burhan Er, tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere iki adet akülü tekerlekli sandalye İncirliova Belediye Başkanlığı’na hediye edildi.
Federasyon Başkanı Burhan Er’in kardeşi Orhan Er tarafından Belediye Başkanı Gürşat Kale’ye teslim edilen tekerlekli sandalyeler, İncirliova Belediyesi Sosyal Hizmet Ağı (İBSHA) aracılığıyla ilçedeki ihtiyaç sahibi iki vatandaşa verilecek.
Göreve geldiği günden itibaren ilçedeki engelli vatandaşlarının sorunlarını çözüme kavuşturmak, onların dertlerine derman olmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Kale; “İncirliova Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya çalıştık. Bugüne kadar yürüme engelli 90 vatandaşımıza tekerlekli sandalye, 4 engelli vatandaşımıza ihtiyaç giderici sandalye, 4 vatandaşımıza yürüme barı, iki görme engelli kardeşimize görme engelliler için özel tasarlanmış bilgisayar 4 engelli vatandaşımıza akülü sandalye hediye ettik. İmkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın dertlerine derman gönüllerine dost olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki hep birlikte hareket ettiğimizde tüm engelleri ortadan kaldırıp engelsiz bir yaşamı birlikte inşa edebiliriz. Bu kapsamda duyarlı bir davranış sergileyerek belediyemize iki adet akülü aracı hediye eden hayırsever vatandaşımız Burhan Er’e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“Çalışmalarınızı takdirle izlemekteyiz”
Tekerlekli sandalyeleri Başkan Kale’ye teslim eden Federasyon Başkanı Burhan Er’in Kardeşi Orhan Er ise İncirliova Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini yakından takip ettiklerini dile getirirken; “Sayın Başkanım; Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarınız bizleri onurlandırmaktadır. Bu çalışmalarınıza bir nebze katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.