ASAYİŞ - 09 Temmuz 2021 Cuma 09:34

Kurban kesim yerleri belli oldu

A
A
A
Kurban kesim yerleri belli oldu

Efeler Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ilçe genelinde hizmet verecek olan kurban kesim yerlerini açıkladı.

Efeler Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ilçe genelinde hizmet verecek olan kurban kesim yerlerini açıkladı.


‘Efeler Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu’ tarafından kurban kesimi noktaları belirlendi. Buna göre ilçede; Efeler Belediyesi Çeştepe Hayvan Pazarı, Köprülü Mahallesi Cihanoğlu Camii, Zeybek Mahallesi TOKİ Konutları, Mimar Sinan Mahallesi Emir Sultan Camii yanı, Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanı (Forum Aydın AVM yanı, Aydın Arkeoloji Müzesi arkası) olmak üzere toplam 5 ayrı noktada kurban kesimi yapılabilecek.


Efeler Belediyesi tarafından, geçtiğimiz haftalardan itibaren gerçekleştirilen temizlik ve düzenleme çalışmaları sonrası kurban kesim alanları daha sağlıklı hale getirildi. Bu alanlarda, Kovid-19 bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla randevu sistemiyle kesim yapılacak. Vatandaşlar 15 Temmuz 2021 tarihinden sonra; 0256 212 55 04 ve 0256 212 55 05 numaralı telefonları arayarak randevu oluşturabilecek. Ayrıca Efeler halkının sağlıklı bir ortamda bayram geçirebilmeleri için Efeler Belediyesi tarafından gereken tüm tedbirlerin alındığı duyuruldu. İlçenin en büyük hayvan pazarı olan Efeler Belediyesi Çeştepe Hayvan Pazarı’nda yenilenen sistem ile kesim yerleri artırıldı. Vatandaşların mağdur olmaması ve en hızlı şekilde kurban kesimlerini tamamlayabilmeleri için kompresörlü hava sistemi yapıldı, musluklar artırıldı ve Efeler Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla hayvan pazarı daha modern bir hale getirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.