YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 20:48

KUŞADASI’NDA “2012 İÇİN SAĞLIKLI GÜNLER” TOPLANTISI

A
A
A
KUŞADASI’NDA “2012 İÇİN SAĞLIKLI GÜNLER” TOPLANTISI

Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen ‘2012 için sağlık günler’ adlı toplantıda kadınlar için yürütülen projeler değerlendirildi.
Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Genel Koordinatörü Zeynep Yılmaz, Psikolog Hacer Mutlu,Avukat Volkan Kocaman,Okul Öncesi Eğitmeni Hülya Erkekli’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Kadın Danışma Merkezi’nin kuruluşu, amacı ve işleyişi hakkında da bilgi verildi. Zeynep Yılmaz toplantıda geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurulan Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin 10 ayda; 256 kadına bilgi ve destek, 52 çocuğa psikolojik destek ve eğitim, 25 kişiye de hukuk hizmeti verdiklerini söyledi.
Kuşadası Kent Konseyi Kadın Danışma Meclisi Başkanı Belma Özgün, ise 2012 yılı için, kadınların sosyal girişimcilik eğitimi ve atölye çalışmaları ile istihdama yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Kardeş şehirler ile kadınların katılacağı ortak projeler için çalışma başlatıldığını vurguladı. Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Ev Ekonomisi uzmanı Handan Argın ise kadınlara özellikle incir,üzüm gibi tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve gıda maddesi olarak üretilip satılması konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir