POLİTİKA - 03 Haziran 2025 Salı 17:24

Başkan Kaya, ‘Hizmet yok’ iddialarına cevap verdi

A
A
A
Başkan Kaya, ‘Hizmet yok’ iddialarına cevap verdi

İncirliova Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda, Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın ilçeye kazandırdığı devlet yatırımları gündeme geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Kaya "Hizmet yok diyenlere duyurulur. Bayramdan sonra yapımına başlayacağımız yol çalışmaları ile tek kalemde ilçemize kazandırdığımız yatırımın mali değeri 365 milyon TL" dedi.



Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Kaya’nın başkanlığında gerçekleşti. Beş gündem maddesinin görüşülmesinin ardından, bir gün önce CHP Grubu tarafından yapılan "İlçeye hizmet gelmiyor" yönündeki açıklamalar gündeme geldi. Toplantı sonrası bu iddialara yanıt veren Başkan Kaya, 365 milyon TL değerinde yatırımın da müjdesini verdi. Başkan Kaya açıklamasında CHP grubunun bir gün önce yaptığı basın toplantısına vurgu yaparak, "İncirliova’da hizmet yok diyenlere tek kalemde ilçemize kazandırdığımız 365 milyon TL’lik yatırımla cevap veriyorum. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile bayramdan sonra yapımına başlayacağımız Yıldırım Beyazıt Caddesi (Koçarlı Yolu) ile Aydın-İzmir Karayolu’nun Erbeyli-Kızılcaköy arasında yapılacak yol çalışmalarının yatırım bedeli 320 milyon TL. Anayol üzerinde yapacağımız aydınlatma sisteminin değeri yaklaşık 20 milyon TL. Buna ek olarak içerisinde bir adet kepçe, bir damperli kamyon ve yol yapımında kullanılacak 17 milyon TL’nin olduğu toplamda 25 milyon TL tutarında hibe desteğini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan onaylattık. Toplamda 365 milyon TL, eski para ile 365 trilyon değerinde yatırımı tek kalemde ilçemize kazandırdık" ifadelerine yer verdi.


"İncirliova emin ellerde"


Başkan Kaya açıklamasını, "Hizmet yok, diyenlere bu cevabın yeterli olacağını düşünüyorum. Eğitimden spora, sağlıktan enerjiye, sosyal desteklerden ilçemize kazandırdığımız 270 bin metre kare yol yatırımına kadar hizmetlerimizi tek tek saymıyorum. Devlet yatırımlarının kazandırılmasında bu güne kadar bizlere destek olan herkese ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız şundan emin olsun, İncirliova emin ellerde yoluna devam ediyor" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.