ÇEVRE - 09 Haziran 2025 Pazartesi 10:19

Didim Belediyesi çevreyi kirletenleri affetmedi

A
A
A
Didim Belediyesi çevreyi kirletenleri affetmedi

Aydın’ın Didim ilçesinde çevre denetimi gerçekleştiren zabıta ekipleri, kurallara uymayan ve çevreyi kirletenleri affetmedi.



Didim Belediyesi, ilçe genelindeki temizlik ve bakım çalışmalarının yanı sıra çevreyi kirletenlere yönelik de denetimlerini devam ettiriyor. Bu çerçevede bayram mesaisini yoğun geçiren zabıta ekipleri de bayram tatili ile birlikte yoğunluk yaşanan ilçe genelinde çevre denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde çevreyi kirletenler ve kurallara uymayanlar affedilmedi. Tespit edilen vatandaşlara idari para cezası uygulanırken, konu ile ilgili Didim Belediyesi’nden yapılan açıklamada "Kural ihlallerine geçit yok, Didim’in temizliği ve düzeni için sahadayız. Zabıta ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde, çöplerini gelişigüzel bırakarak çevre kirliliğine sebep olan işletmelere cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca, çadır kurulması ve konaklamanın yasak olduğu alanlarda vatandaşlarımız uyarılmıştır. Kamusal alanlarda çevreyi kirleten ve estetik görünümü bozan her türlü ihlalin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Didim için hep birlikte hareket etmeliyiz" ifadeleri yer aldı.



Didim Belediyesi çevreyi kirletenleri affetmedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.