GÜNDEM - 03 Şubat 2026 Salı 10:32

Köşe Yazarı Teke’nin acı günü

A
A
A
Köşe Yazarı Teke’nin acı günü

Emekli Öğretmen ve Köşe Yazarı Duran Teke’nin kızı Fatma Gül Teke yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.


Aydın’da Köşe Yazarlığı yapan Emekli Öğretmen Duran Teke’nin kızı emekli Edebiyat Öğretmeni Fatma Gül Teke amansız hastalığı dolayısıyla bir süredir Aydın Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Teke burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Teke’nin ölümü sevenlerini yasa boğarken, cenazesinin bugün Girne Mahallesi Yavuz Sultan Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakip cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Türkiye ve Mısır arasında "Üçüncü ülkelerde iş birliği" toplantısı yapıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyeti, ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek üzere Mısır’da bir dizi temasta bulundu. Heyette yer alan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde yer aldı. Ortak yatırım ve iş birliği fırsatları Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil, Genel Sekreter Dr. Alaa Ezz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla "Türkiye-Mısır Üçüncü Ülkelerde İş Birliği" toplantısı yapıldı. Toplantıda; iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, ortak yatırım fırsatları ve Afrika başta olmak üzere üçüncü ülkelerde iş birliği imkanları değerlendirildi. Önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasının ele alındığı görüşmelerde, ekonomik ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması hedeflendi. TOBB heyeti istişare toplantısında bir araya geldi Mısır’daki yoğun diplomasi trafiği kapsamında, gün boyu devam eden toplantıların ardından TOBB heyeti kendi gündemini değerlendirmek üzere toplandı. Program çerçevesinde, Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İstişare Toplantısı icra edildi. Toplantıda, yürütülen temasların sonuçları ve iş dünyasının gündemindeki konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Eskişehir 10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan öğrenci şoförü ile olan sohbetini anlattı Antalya’da meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında yaralanan ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Yağız Oğuz isimli yolcu, olaydan önce şoför İzzet Karaağaç ile sohbet ettiğinden bahsederken, " Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde meydana gelen ve şoför dâhil 10 kişinin hayatını kaybettiği kazayı sol ayak bileğindeki çatlaklar atlatan Eskişehirli Yağız Oğuz, o anları anlattı. Otobüste en arka koltukta oturduğunu ifade eden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi Oğuz, kaza esnasında uyuduğunu ve neler olduğunu daha sonra başkalarından öğrendiğini ifade etti. Yağız Oğuz, kaza yapan şoför hakkında ise mesleğin başladığını öğrendiğini belirtti. Kaza yapan şoförlüğü muhabbet etmiş Eskişehir’den Antalya’ya gittiği esnada yol üzerinde verilen bir molada kaza yapan şoför İzzet Karaağaç ile sohbet ettiğini söyleyen yağız Oğuz, şoförde bir uyku halinin olmadığını, Kütahya’nın yöresel lezzetleri hakkında sohbet ettiklerini belirtti. Kaza sonra ise Yağız Oğuz, uzvu kopan bir arkadaşını ve küçük bir kız çocuğunu otobüsten çıkardığını belirtti. Kaza hakkında yağız Oğuz, "Kaza kötü bir kazaydı tabii. Çok yaralılar oldu, ölüler oldu. İşte okula gidiyordum ben. O sırada Antalya’da durduk, mola verdik. Ardından 15 dakika geçtiğinde bu kaza gerçekleşti çok aniydi. Ben uyuyordum, o sıra uyandım. Kendime montları koydum, sıkıştırdım. Öylelikle ben ucuz atlattım. Tek başımaydım ben kazada. Yanımda başka birisi yoktu. Otobüs çok karışık, çok kötüydü uzuvları kopanlar vardı, çığlık sesleri kötüydü yani gerçekten. Otobüsten ben kendim çıkabilirdim. Kendimle beraber yanımda uzvu kopan bir arkadaş vardı. Onu çıkardım. Küçük kız çocuğu vardı, onu çıkardım. Sonrasında kendi yaramın farkına vardım, ayağımı benim otobüsün dışında kaldı ezildi, çatlağım var. Onun dışında açık yaralarım var ayağımda. Antalya’da tedavi gördüm, ondan sonra orada hemen pansuman yapıp buraya geldim. Burada yatış verdiler. Şimdi de yatıyorum, iyileşiyorum. Şoförle sohbeti hakkında ise yağız Oğuz şöyle konuştu; "Şoför rahmetli oldu. Yeni başlamış şoför bu arada. Yeni başlamış 4’üncü günüymüş. Diğer kazazedelerle konuştum, yolu bilmediği belliymiş. Sisli bir yol vardı bir de. O kavşağı bilmeden o süratle girdi. Şoförü göremedim. Fakat hızlı olduğunu diğer görenler söylüyor. Tecrübesizdi sanırım yani yeni başlamıştı ama bilmiyorum. Kendisiyle de oturduğumuz mola yerinde sohbet ettik. Kütahyalıydı kendisi. Kütahya’da meşhur olan şeyler hakkında konuştuk. Onlarla hakkında biraz muhabbet etmiştik. Aradan 15 dakika geçti bu kaza gerçekleşti. Uykulu gibi gözükmüyordu. Gayet iyiydi, ama süratliydi yani süratliydi gerçekten. " (BT-Y)
Düzce Düzce Belediye Meclisi 47 gündem maddesini görüştü Düzce Belediye Meclisi, şubat ayı birinci birleşimi Meclis Başkan Vekili Av. Ali Dilber başkanlığında Konuralp Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Görüşülen 47 gündem maddesi komisyonlara havale edildi. Düzce Belediye Meclisi, şubat ayı ilk toplantısı Konuralp Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 47 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, ilk olarak bir önceki meclis tutanak özeti oylanırken daha sonra ise gündemin ilk 3 maddesinde yer alan müdür kadrolarına atama, Düzce içme suyu temin projesi kapsamında Mısır’da üretim tesisine yönelik teknik ziyaret ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne düzenlenen ziyaretlere dair meclis üyelerine bilgi sunumunda bulunuldu. Araç-ekipman incelemesi ve alımı yapmak için Almanya ve Hollanda’ya ziyaret talebi de üyelerin oyları ile kabul edilirken, Düzce Belediyesi ile Fırıncılar Pastaneciler Tatlıcılar ve Börekçiler Esnaf Odası arasında Halk Ekmek Büfelerinde gerçekleştirilecek çalışma noktasında protokol yapılması talebi de kabul edildi. Düzenli depolama tesisi Lot1/etap2 yapım işi ve 5 adet mikser alımı için kredi çekilmesi talebi başta olmak üzere araç alımı talepleri, müdürlükler arası aktarma talepleri ile şirketler nezdinde çek karnesi, kredi kartı ve teminat mektubu talepleri, 2026 yılı evsel atık ile gelir tarifelerinde değişiklik talepleri, muhtarlık hizmet binaları konularında destek talebi, il afet ve acil durum müdürlüğü ücretsiz seyahat hakkı talebi ve Düzce Turizm Master Planı için aktarma yapılması talepleri görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Başkan Yardımcısı Hasan Günden, içme suyu yatırımları noktasında meclis üyelerine bilgilendirme de bulundu. Düzce tarihinin en büyük içme suyu projesini gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyleyen Günden, projelerin detayları ve bütçeleri ile ilgili de bilgi vererek bu yatırımların Düzce’nin 50 yılını kurtarmak adına yapılan yatırımlar olduğunu ifade etti. İmar plan değişiklikleri, tahsis değişikliği, yol boyu ticaret ve itiraz taleplerinin yer aldığı imar konuları da meclis üyeleri ile görüşülerek imar komisyonuna havale edildi.