SPOR - 13 Mayıs 2025 Salı 10:10

Neslihan Demir: "Kızlarımızın, tekrardan Türk kadının gücünü herkese göstereceklerine inanıyorum"

A
A
A

Eski milli voleybolcu Neslihan Demir, 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı bir performans sergileyeceğine inandığını belirterek, "Kızlarımız belki geçen sene çeşitli sakatlıklar ve benzeri olumsuzluklar yüzünden çok fazla istedikleri oyunu sahaya koyamadılar. Bu sene ve önümüzdeki sene tekrardan Türk kadının gücünü sahada herkese göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Didim’de yer alan Anda Barut Collection’da düzenlenen ’Olimpiyat Madalyalı Sporcular ve Dünya Şampiyonları ile Sağlıklı Yaşam Haftası’ etkinliğine Türk voleybolunun ’Demir Lady’ lakaplı efsane ismi Neslihan Demir de katıldı. Neslihan Demir, organizasyonda İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da mücadele edeceği 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) öncesi açıklamalarda bulundu.

"Kızlarımızın, tekrardan Türk kadının gücünü herkese göstereceklerine inanıyorum"

Haziran ayında başlayacak ve bir ayağı İstanbul’da düzenlenecek Milletler Ligi’nin olimpiyat yolunda kritik bir adım olduğunu vurgulayan Demir, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın bu yıl yeniden güçlü bir performans ortaya koyacağına inandığını söyledi. Neslihan Demir, "Her sene düzenlenen çok önemli bir organizasyon. Milli takımımız daha önce bunda şampiyonluklar kazandı ve çok önemli bir turnuva. Bu aynı zamanda olimpiyata gidişimizin de önemli biletlerinden, ülkenin puanını arttıran, ülkemizi daha üst sıralara taşıyan bir turnuva. Akabinde de çok önemli yine dünya şampiyonası var. Kızlarımız belki geçen sene çeşitli sakatlıklar ve benzeri olumsuzluklar yüzünden çok fazla istedikleri oyunu sahaya koyamadılar. Bu sene ve önümüzdeki sene tekrardan Türk kadının gücünü sahada herkese göstereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Başarı, uzun vadeli yatırımların sonucu"

Milli takımın başarısının bir günde oluşmadığını ifade eden Neslihan Demir, federasyonun ve kulüplerin uzun yıllara dayanan yatırım ve çalışmalarının bu başarıda önemli payı olduğunun altını çizdi. Demir, "Benim A Milli Takım’da oynayan birçok kız kardeşim, ’Abla biz senin sayende başladık’ diyor. Baktığınızda bu ülkenin voleybolu sevmesi açısından çok önemli bir durum. Şimdi onları izleyen birçok çocuk voleybola başlıyor ve bizim sürdürülebilir yapımızı bu başarılar devam ettiriyor. Bu, ülkemizde voleybolun sevilmesi açısından çok kıymetli. Burada kulüplerin ve federasyonun payı da çok büyük. Çok güzel okul taramaları yapılıyor. Bütün çocuklarımız voleybola kazandırılmaya çalışıyor. Bence bu çok önemli bir adım. Bu da başarıyı daha sürdürülebilir kılıyor" şeklinde konuştu.

"Türk kulüplerinin katkısı büyük"

Türk takımlarının son yıllarda gösterdiği performansa da değinen Demir, köklü kulüplerin yaptığı yatırımların milli takıma yansıdığını aktararak, "Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, V. Bank gibi ismini sayamadığım Türk voleyboluna emek vermiş kulüplerimizin katkısı çok büyük. Bunların yatırımları, getirdikleri iyi ve kaliteli yabancılar bizim Türk oyuncularımıza da iyi antrenman, iyi maç yapma şansı veriyor. Çünkü ne kadar iyi olursanız olun, iyi sporcularla, iyi takımlarla maç yapmadığınız sürece gelişmeniz biraz daha yavaşlıyor. Bu anlamda dediğim gibi federasyon ve kulüpler iç içe bunu ilerletiyorlar. Bana göre kulüplerimizin de katkısı, altyapıya yatırımları, genç kızlara verdiği değer çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"Kızım da bir pasör olarak yetişiyor"

Kızının da kendisi gibi voleybolcu olduğunu söyleyen Demir, onun kariyerine dışarıdan destek verdiğini belirtti. Kızının milli takımda oynamasının kendisini gururlandıracağını sözlerine ekleyen Demir, "Kızım şu an Eczacıbaşı’nda oynuyor. Başladığı günden beri yorum yapmamaya, antrenörleriyle konuşmamaya özen gösteriyorum. Çünkü kimseyi ne etkilemek isterim ne o benden çok etkilensin. O yüzden biraz daha oyunun dışında durmaya çalışıyorum. Hem onun üzerinde bir baskı olmasın, hem de çizdiği kariyer yolunda rahatça ilerlesin diye. Biraz daha babası o konularla ilgileniyor. Umarım her şey istediği gibi olur. Pasör yetişiyor. Neden A Milli Takımımıza bir pasör yetişmesin? Benim canımdan, kanımdan olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Yunus Emre Öztaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kuyumcu soygununda karar açıklandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya silahlı ve maskeli şekilde düzenlenen soyguna ilişkin davada mahkeme karar vererek, sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’, ’mala zarar verme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı. Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. celsede karar duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ile sanık yakınları katıldı. Mahkeme başkanı soygunu gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıklara tek tek son sözlerini sordu. Sanıklardan Cemal Çelikay, "Kendim için değil ailem için bir şans istiyorum. kimseye zarar vermek istemedim ve silahı bir kez ateşledim. Pişmanım ve beraatımı istiyorum" derken, kardeşi Rıza Çelikay ise "Kimseye zarar vermek istemedim, sadece kaçarken kendi elimdeki silah ateş aldı ve yaralandım" diyerek beratını istedi. Tutuklu sanıklardan Emre Ünlük, nitelikli yağmayı kabul ederek, öldürmeye teşebbüs suçunu kabul etmediğini ve bir anlık gafletle bu suçu işlediklerini, bununda yoksulluk ve fakirlikten yaptıklarını ifade ederken, Ramazan Karakaş ise, yardım ve yataklık ile gözcülük yapmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi. Soygun girişimine silah temin eden Eyüp Emir Eper ise, silahı satın aldığı için çok pişman olduğunu, askerlik görevini yaparak topluma kazandırılmak istediğinden beraatını talep etti. Son sözlerini dinleyene mahkeme heyeti sanıklardan Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Enlük’e " Nitelikli Yağma Suçu"ndan 149/1 maddesinin A- B- C ve D bendinden 13 yıl hapis cezası ve ayrıca mala zarar vermeden de 1’er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verirken, iki sanığa indirim uygulayarak 6 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme heyeti ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 sanığa ayrı ayrı berat verdi.
İstanbul Sadettin Saran: "Şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir" Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, gündeme düşen konuşmalar ve paylaşımlarla ilgili, "Bazı görüntü ve paylaşımlar üzerinden şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir. Söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin ben olmadığım defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen, bu materyallerin bugün yeniden servis edilmesi açık bir itibar suikastı niteliğindedir" açıklamasını yaptı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrıldığı ’uyuşturucu operasyonu’na yönelik bugün de sosyal medyaya düşen WhatsApp konuşmaları üzerine açıklama yaptı. Saran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin kendisi olmadığını dile getirdi. Saran, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "WhatsApp üzerinden maksatlı şekilde yeniden dolaşıma sokulan; yıllar öncesinden bu yana defalarca tekzip edilmiş, tarafımla hiçbir ilgisi bulunmadığı açık ve kesin biçimde ortaya konmuş bazı görüntü ve paylaşımlar üzerinden şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir. Söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin ben olmadığım defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen, bu materyallerin bugün yeniden servis edilmesi açık bir itibar suikastı niteliğindedir. Avukatlarım, bu iftira niteliğindeki içerikleri yayan ve yayılmasına aracılık eden tüm kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Öte yandan, bugün bazı medya mecralarında yer alan ve tamamen özel hayata ilişkin olan yazı ve yorumlar da hukuka ve basın etiğine açıkça aykırı olup, kişilik haklarının ağır ihlali anlamına gelmektedir. Bu yayınlar hakkında da gerekli hukuki süreçler derhal başlatılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."