YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 16:22

ÜNLÜ SANATÇI ARA POLAT 3. KİŞİSEL SERGİSİNİ İZMİR`DE AÇACAK

A
A
A
ÜNLÜ SANATÇI ARA POLAT 3. KİŞİSEL SERGİSİNİ İZMİR`DE AÇACAK

Pop modern tarzı resimleri ile dikkat çeken Ara Polat, ``Ellerin Rüyasi" adını verdiği 3.Kişisel sergisini 9 Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi`nde açacak.
16 Nisan 2012 saat 18.30`da açılacak sergide, sanatçı Ara Polat 30`ya yakın eserini sergileyecek.
Avusturya`da resim ve sanat eğitimi de alan Polat, ``Micro ve macro cosmos sentezini kendime özgü tarzım ile resimlerinde yorumladım. Katılımcıları başka bir dünyaya götürüp sanatta Dreamara porject adı altında, sanatta yeni bir vizion geliştirme adına, Cosmo yeni bir akımın öncüsü olmak istiyorum`` diye konuştu.
Sanatçının sergisi 22 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Sergi, sabah 08:00 17:30 arasında gezilebilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Salih Uçan: “Yaşanan her şeyi unutturacak tek bir maçtı” Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Salih Uçan, kötü geçen sezonu unutturacak bir maçta mutlu sona ulaşarak Türkiye Kupası’nı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek 11. kez kupanın sahibi oldu. Müsabakada siyah-beyazlıların ikinci golünü kaydeden ve ‘maçın oyuncusu’ seçilen Salih Uçan da karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Böyle bir sezonu kupayla bitirmek müthiş oldu” Oyuncu gurubu ve yönetimin bu zafer için bir karakter ortaya koyduğunu dile getiren Salih, “Temmuz ayında antrenmanlara başladık. Yaklaşık 10-11 aydır birlikteyiz. Çok kötü bir sezon. Tarihe geçtik, kötü. Herkes mutsuzdu. Taraftar, yönetim, oyuncular, herkes mutsuzdu. Ama tek bir maç kalmıştı, tek bir 90 dakika. Bu yaşanan her şeyi unutturacak tek bir maçtı. Oyuncu grubu, yönetim çok ciddi bir karakter koydu. Beşiktaş taraftarı inanılmaz bir destek verdi. Herkesin bunu hak ettiğini düşünüyorum. Böyle bir sezonu kupayla bitirmek müthiş oldu” ifadelerini kullandı. “Sakatlıktan sonra çok iyi katkı verdiğimi düşünüyorum” Kendi performansını da değerlendiren Salih, “Sezon boyunca çok zorlu süreçlerden geçtik. Çok üzüldük. Avrupa Ligi’nden elendik, Süper Lig’de puan farkı çok açıldı. Bu yüzden oyuncular da demoralize oluyor. Çünkü taraftarı mutlu etmek istiyorsun, kendin iyi oynamak istiyorsun ama sonuçlar gelmeyince herkes üzülüyor. Kendi adıma zorlu süreçten geçtim. Kolay bir yıl olmadı benim için de. Sezonun kötü geçmesiyle performansta da düşüklük oluyor. Kendi adıma da zorlu bir süreçten geçtim. Sakatlandığım zamanlar oldu. Döndüğümden itibaren Beşiktaş mağlup olmadı. Sakatlıktan sonra çok iyi katkı verdiğimi düşünüyorum. Bugün de şansı günümdeydim” cümlelerine yer verdi.
Antalya Alanya’da evde ölü bulunan yaşlı çiftin görüntüleri ortaya çıktı Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşadıkları evde yakınları tarafından ölü olarak bulunan yaşlı çiftin görüntüleri ortaya çıktı. Yaşlı çiftten geriye Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal’ın Elitok çiftini ziyareti sırasında çekilen görüntülerde muhtarın ailenin ihtiyaçlarını sorması ve sohbet ettiği anlar kaldı. Olay, Sugozü Mahallesi Kütürüp Beleni bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Elitok (72) ve Akkız Elitok’tan (73) haber alamayan yakınları eve geldi. Yaşlı çift 4 katlı apartmanın birinci katında yakınları tarafından iki ayrı kanepede hareketsiz halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından yaşlı çiftin gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. “Bu yaşlı komşularımla her zaman yakından ilgilendik” Alanya’da gaz zehirlenmesinden dolayı ölen yaşlı çiftin görüntülüleri ortaya çıktı. Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, kendisinin şu anda Hollanda’da olduğunu ve hayatını kaybeden aileyle yakından ilgilendiğini belirterek, “Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bu yaşlı komşularımla her zaman yakından ilgilendik. Onlara Antalya Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nden yemek getirdim. Onların duasını aldık. Olaydan dolayı çok üzüldük” dedi. Muhtar Hasan Uysal’ın evine gittiği çiftle sohbeti, ihtiyaçlarını sorması hazır yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacağını söylediği anlar da çiftten geriye kalan son görüntüler oldu.
İstanbul Rachid Ghezzal: “Bu kupa tüm taraftarlarımıza armağan olsun” Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek şampiyon oldukları maçın ardından, “Bu kupa tüm taraftarlarımıza armağan olsun” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldiği Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmada siyah-beyazlıların ilk golünü kaydeden Rachid Ghezzal, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaştıkları için mutlu olduklarını aktaran Cezayirli futbolcu, “Çok mutluyuz. Bunun keyfini çıkartacağız. Zor bir sezon geçirdik. Hak ettiğimiz bir kupaydı. Böyle keyifli anları yaşamak lazım. Sezonu güzel bitiriyoruz, Avrupa kupalarına katılımla bitiriyoruz, bir kupayla bitiriyoruz. Bu kupa tüm taraftarlarımıza armağan olsun” diye konuştu. “Bizim için unutulmaz bir galibiyet, unutulmaz bir kupa zaferi” Trabzonspor karşısında iyi bir oyun sergiledikleri vurgulayan 32 yaşındaki oyuncu, “Maçtan önce Beşiktaş’ın en iyi yüzünü göstermemiz gerektiği hakkında konuşmuştuk. Bugün de bunu yaptık, hak ettik. Bizim için unutulmaz bir galibiyet, unutulmaz bir kupa zaferi. Trabzonspor’u da tebrik etmek istiyorum. İyi oynadılar ama sonuçta kazanan biz olduk, hak ettik” ifadelerini kullandı. “4 yıl burada kaldım, 4 kupa kazandım” Ghezzal, Beşiktaş kariyerinde üç kulvarda da kupa kazandığının hatırlatılması üzerine, “Tabii ki de çok gurur duyulacak bir şey. İlk imza attığım zamandan beri hep söylüyorum; çok büyük bir gurur benim adıma. Beklentiler hep bu yöndeydi. 4 yıl burada kaldım, 4 kupa kazandım. Benim için çok iyi, kulüp için çok iyi. Bu kulübe her zaman çok büyük başarılar diliyorum” dedi.
İstanbul Serdar Topraktepe: “Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün futbolcularımla gurur duydum. Çünkü maç öncesinde ne istediysek maçın içinde hepsini yaptılar. Maçtan önce de söyledim, Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım” dedi. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde karşılaştığı Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupayı 11. kez müzesine götürdü. Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlıların teknik sorumlusu Serdar Topraktepe basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Futbolcuların tüm planları yerine getirdiklerini ve onlarla gurur duyduğunu belirten Topraktepe, “Bugün futbolcularımla gurur duydum. Çünkü maç öncesinde ne istediysek maçın içinde hepsini yaptılar. Top bizdeyken yaptığımız hatadan dolayı gol yedik ama ondan sonra mağlup duruma düşmemize rağmen maçın genelinde istediğimiz her şeyi yaptılar. Bugün futbolcularımızdan istediklerimizi aldık. Topun kontrolü 75. dakikaya kadar tamamen bizdeydi. O dakikadan sonra biraz sıkıntılarımız başladı. Oyuncu değişikliklerinde de açıkça söylemek gerekirse biraz geciktik. Ama neticesinde maçı kazanmasını bildik. Bütün futbolcularımızı tebrik ediyorum’’ sözlerini kaydetti. “Her zaman Beşiktaş’ın içinde olmak için elimden geleni yapacağım” Kupa maçı öncesi Portekizli teknik adam Jose Mourinho isminin gündeme gelmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Serdar Topraktepe, "Ben Beşiktaş’ın her bölümünde çalıştım. Biz Beşiktaş’ın her zaman içindeyiz. Futbolcuyken kupalar aldık, şampiyon olduk ama bunu bana yaşatan yüce Rabbime şükürler olsun. Beşiktaş bize ne görev verirse hep orada olduk. Ben her zaman Beşiktaş’ın içinde olmak için elimden geleni yapacağım’’ şeklinde konuştu. “Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım” Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Beşiktaş taraftarına da teşekkür eden 47 yaşındaki çalıştırıcı, "Taraftarımız muhteşem. Maçtan önce de söyledim, Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım. Lige erken havlu atması oyuncularımızı da motivasyon anlamında yıprattı. Ancak taraftarımız her zaman muhteşem. Hatayspor maçında da bütün tribünler doluydu. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.