YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 15:24

KAYMAKAM TUNÇ ÇOCUKLARA AŞI YAPTI

A
A
A
KAYMAKAM TUNÇ ÇOCUKLARA AŞI YAPTI

Balıkesir`in Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ``˜Aşı Haftası` nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilk aşıyı çocuklara kendisi yaptı.
Her yıl 21 - 27 Nisan tarihleri arasında kutlanan ``˜Aşı Haftası` nedeniyle Edremit Toplum Sağlığı Merkezi 5 yaş altındaki çocukların eksik aşılarının tamamlanması için ciddi bir çalışma içine girdi. Çalışma kapsamında ilk aşı programı Kaymakamlık binası yanındaki 2 nolu Sağlık Ocağı`nda gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Tunç, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İncilay Dönmez ve sağlık görevlilerinin katıldığı programda çocuklara karma aşı yapıldı. İlk aşıyı bir bebeğe yapan Kaymakam Osman Tunç, zor anlar yaşadı. Ağız yoluyla yaptığı aşıdan sonra bebeğin ağlamasına dayanamayan Kaymakam Tunç, çocukları çok sevdiğini ifade etti.
Daha sonra Dr. İncilay Dönmez de bir çocuğa aşı yaptı. Kaymakam Tunç, sağlık ocağındaki sağlık personelini de ziyaret ettikten sonra doktor odasında bir süre Aşı Haftası ile ilgili Dr. Dönmez`den bilgi aldı. Çocuklarda aşının çok önemli olduğuna dikkat çeken Edremit Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İncilay Dönmez, ``Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında yürütülen hastalık kontrol programlarının stratejileri konularında sağlık personelinin duyarlılıklarının artırılması, toplumun aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki farkındalığının artırılması ve bilgilendirilmesi, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılması amacıyla aktivitelerin düzenlendiği bir haftadır. Bütün aile hekimleri tarafından aşı kayıtlarının gözden geçirilerek aşısız veya eksik aşılı çocukların tespit edilmesi, tüm sağlık kurumlarına başvurularda çocukların aşılama durumlarının sorgulanarak aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde gereken aşıların uygulanması sağlanacaktır. Aşılar, Sağlık Bakanlığı`nın kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de 350 dönümlük askeri alan belediyeye devredildi Bingöl’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Arıkan, şehrin geleceğine yön verecek projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, seçim döneminde ‘vizyon proje’ olarak açıkladığı 350 dönümlük askeri alanın belediyeye devri için protokolün imzalandığını duyurarak, Bingöl’e hayırlı olmasını dedi. Arıkan, uzun süredir üzerinde çalışılan askeri alanın devri sürecinin tamamlandığını belirterek, önemli bir kazanım elde edildiğini vurguladı. Milli Savunma Bakanlığı kullanımında bulunan alanın devrine ilişkin protokolün imzalandığını ifade eden Arıkan, "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde askeri alanın belediyemize devrini sağladık. Bu önemli kazanımın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Alan için kapsamlı bir proje hazırladıklarını belirten Arıkan, yaklaşık 350 dönümlük alanın büyük bölümünün sosyal donatı alanı olarak değerlendirileceğini söyledi. Arıkan proje kapsamında şehir parkı, geniş ulaşım bağlantıları, eğitim, sağlık ve sosyal alanlar ile ticari ve konut alanlarının yer alacağını dile getirdi. Yeni bağlantı yollarıyla özellikle Genç yolu üzerinden Kültür ve Yeşilyurt mahalleleri arasındaki ulaşımın rahatlayacağını belirten Arıkan, şehir merkezindeki yoğunluğun da azaltılacağını ifade etti. Ticari hareketliliğin farklı noktalara yayılmasıyla şehirde önemli bir rahatlama sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Başkan Arıkan, 2026 yatırım programı kapsamında Az Seyir Terası, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi arasında bağlantı köprüsü, Aşağı Çarşı yol yapım projesi ve günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli halk ekmek fabrikası projelerinin ihale sürecinde olduğunu açıkladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arıkan, belediye olarak önceliklerinin tartışmalar değil hizmet olduğunu belirterek, şehrin gelişimi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.