KÜLTÜR SANAT - 09 Nisan 2019 Salı 17:30

Ayvalık’ta 2. Doğa Festivali heyecanı başlıyor

A
A
A
Ayvalık’ta 2. Doğa Festivali heyecanı başlıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali başlıyor.


Bu yıl tema olarak “Akkızlı Günler” sloganıyla 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale; Balıkesir Valiliği, Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ziraat Odası, Edremit Orman Bölge Müdürlüğü Ayvalık Orman İşletmesi ile yöre esnafı da tam destek veriyor.


Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç, ünlü gezgin Akif Budak, ünlü gurmeler; Arzu Öztürk, Süha Baki, Şefika Onur Akatay, Mine Adıgüzel, Ayça Sağlam, Evren Mantı, Hazal Budak, Gülten Özdemir, Dilek Teksoy ve Eray Kılıç gibi televizyon ekranından tanınan birçok ünlünün de katılacağı festivalde; Ayvalık Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi ile Özel Ayvalık Lisesi öğrencileri, Ayvalıklı yerel tarihçi Taylan Köken ile bitki tanıma uzmanı Salih Doğan’ın da çeşitli etkinliklerle destek vereceği öğrenildi.


Program içeriği oldukça yoğun


Bu yıl ikincisi düzenledikleri organizasyonun içeriğinin geçtiğimiz yıla nazaran içinin daha dolu olduğunu vurgulayan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, festivalin 11 Nisan günü saat 10.30’da Ayvalık’ın ‘Aşıklar Köprüsü’ olarak da tanımlanan 06 mevkiinden ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na doğru gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyledi.


Hazırladıkları programa; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir milletvekillerinin de katılabileceğini kaydeden Melih Çakırca, “Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mızın bir ağızdan seslendirilmesinin ardından, protokol konuşmaları, halk oyunları gösterimleri, festival stantlarının açılması, canlı müzik dinletileri ile sürecektir. Aynı gün saat 15.00’de Leyla Gastronomi Tadım Noktası tarafından Yöresel Lezzetler Farklı Dokunuşlar isimli etkinliğimiz ve saat 17.00’de de Ayvalık’ımızın yetiştirdiği ünlü ressamımız Emine Alışık’ın resim sergimizin ardından saat 19.00’da Kardeşler Orkestrası’nın Cumhuriyet Meydanı’nda halka açık vereceği konser ile programımızın ilk günü sona erecektir. Festivalimizin ikinci gününde Ayvalık Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları canlı performans sunumu, saat 12.00’de Palabahçe Meydanı’ndaki Pino Kafe’de Akkızlı Kış müzik dinletisi, aynı saatlerde Şeytan’ın Kahvesi’nde Arkipel Sanat tarafından hazırlanan Çocuklar İçin Taş Boyama etkinliği, saat 14.15’de Atölye Delice tarafından düzenlenen Soğuk Sıkım Sabun Yapımı workshopu, saat 15.30’da Tadım Atölyesi-Cafe’s de Otlu Balıklı Mücver sunumu, saat 17.00’de Cunda Kültür Merkezi’nde rebetico gösterimi halkımızın beğenisine sunulacaktır. Festivalimizin 3. günü Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ayvalık’ı ziyaret etmesinin yıldönümü programı ile birleştirilmiştir. Bu kapsamda, saat 10.00’da katılımcılarımızla birlikte Atatürk’ün Ayvalık’a Gelişi’nin sembolik yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı’nda bu etkinlikle ilgili programa katılacağız. Bunun hemen akabinde saat 14.30’da Macaron Konağı’nda Akkızlı Sıcak Ot ve Lorlu Arapsaçlı Sandviç yapımına ilişkin bir tadım atölyesi çalışmamız olacaktır. Aynı gün saat 15.00’de Yerel Tarih Araştırmacısı Sayın Taylan Köken tarafından Ayvalık Belediyesi’ne ait Ayazma Kilisesi’nde ‘Tarihi ve Mimari Dokular’ ismini taşıyan sunumunu gerçekleştireceğiz. Saat 16.30’da yine Ayazma’da Ayvalık Belediyesi’nin bünyesindeki Zeytin Çekirdekleri tarafından gerçekleştirilecek konserin ardından saat 18.00’de Sakarya Mahallesi’ndeki Midi Kafe’de Yazar Ali Eriç’in söyleşi ve fotoğraf gösterimi etkinliği ve yine saat 20.00’de Cunda Adası meydanında 1900 Orchestra Grubu’nun konseri halkımızın beğenisine sunulacaktır” dedi.


Festival Dr. Ender Saraçoğlu’nun söyleşi ile sona erecek


Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, “Festivalimizin son günü olan 14 Nisan’da ise saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp doğa yürüyüşüne hazırlanacağız. Saat 09.30’da Cunda Adası’ndaki Su Ürünleri Kooperatifi önünde toplanarak Yerel Tarih Araştırmacısı Taylan Köken ile Bitki Tanıma uzmanı Salih Doğan öncülüğünde gerçekleşecektir. Aynı gün saat 12.00’de Ayvalık Öğretmen Evi önünden Cunda Meydan’ına kadar sürecek bisiklet turumuzda Ayvelo-Ayvalık Bisikletlileri eşliğinde yapılacaktır. Aynı saatlerde Cunda Adası’nın önemli bir lezzet durağı olan Sayfiye Restaurant’ta Meze Tadım etkinliğimizin yanı sıra yine Cunda Adası’nda zeytinyağlı yöresel ot yemekleri yarışmamız başlayacak ve saat 14.30’da da bu yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtılacaktır. Aynı gün saat 15.00’de ise Dr. Ender Saraçoğlu tarafından Sağlıklı Beslenme söyleşisi ile festivalimiz sona erecektir” diye konuştu.


Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirmeye çalıştıkları festival ile hem Ayvalık’ın tanıtımına katkı vermeyi hem de festivale gelen yerli ve yabancı konukların ilçe esnafından yapacakları alışverişler neticesinde ilçe ekonomisine canlılık kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Emre Belözoğlu: “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2’lik skorla berabere kalan MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör Emre Belözoğlu maçın ardından yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, “Baktığımızda Rizespor’u zaten biliyorduk. Rizespor, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra bu ligde kendi sahasında en çok puan toplayan takım. Çok önemli geçici hücumları yapabilen ve bunu da sonlandırmada çok maharetli bir takım. İlk gol de aynen bu şekilde oldu. İkinci gol de duran top. Burada bizim çok istemediğimiz bir görüntü var. Bunu kendi adımıza değerlendirmemiz gerekiyor. Duran topta bu kadar basit gol yenmemesi gerekiyor. Bunu bir eleştiri olarak kendime söyleyebilirim. İkinci yarıda ilk yarının sonlarıyla beraber net bir galibiyeti hak eden bir oyun vardı. Sadece topa sahip olma değil, bence pozisyon üretmede de yüksek bir oyun vardı. Sonucu gelmedi. 2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı. Biz de son dönemde gerçekten yüksek işler yapmaya çalışıyoruz. Karşılığını ne yazık ki alamadık. Beraberliklerimiz çok fazla. Bu beraberliklerin yüzde 80’i yüzde 90’nında aslında kazanmaya yakın taraf hep bizdik. Bugünkü ikinci yarıyı da buna dahil edebilirim. Rizesporlu oyuncuları tebrik ederim. Kendi oyuncularımı tebrik ederim. Oyuna giren arkadaşları oyuncuları tebrik ederim. İlhan Hoca’ya da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.