KÜLTÜR SANAT - 18 Eylül 2019 Çarşamba 10:42

Okay öğretmen, milli fantastik bilim kurgu kitabı yazdı

A
A
A
Okay öğretmen, milli fantastik bilim kurgu kitabı yazdı

Balıkesir’de öğretmenlik yapan Tuncay Okay’ın ilk kitabı olan ’Boyut Hırsızı 719-1071’ eseri Milli Eğitime bağlı bazı okullarda okutulma kararı alındı.

Balıkesir’de öğretmenlik yapan Tuncay Okay’ın ilk kitabı olan ’Boyut Hırsızı 719-1071’ eseri Milli Eğitime bağlı bazı okullarda okutulma kararı alındı.


Tuncay Okay kitabında Türk tarihinin, milli ve manevi değerlerini fantastik bir şekilde anlatıyor. Okay, yazdığı fantastik bilim kurgu kitabı hakkında şu bilgileri verdi. Okay, “Son yıllarda özellikle gençlerimize yönelik ülkemizde yayınlanan kitaplarda fantastik-bilim kurgu ve uygunsuz içeriğin yer aldığı içeriğe şahit olmaktayız. Kitapçılarda sıklıkla görülen ve yüz binlerce satış rakamına ulaşan bu kitapların geleceğimizin teminatı olacak çocuklarımıza ve gençlerimize bu ülkenin milli ve manevi değerlerini değil ithal edilen bir kültürün dayatmasını vermeye çalıştığını görmekteyiz. Çok tanrılı dinlerin ön planda olduğu veya yaradan kavramının olmadığı birçok fantastik kitap ne yazık ki ülkemizde çok satanlar listesinde yer almaktadır. Özellikle bazı yayınevlerinin çok uygun fiyatlara marketlerde dahi sunduğu kitaplar gençlerimizin sadece kişisel gelişimini değil uygunsuz içerikten dolayı kültürel gelişimini de olumsuz etkilemektedir. Milli ve manevi değerlerin yok sayıldığı bu kitaplar gün geçtikçe de artmaktadır. Bu kültürel yıkım geleceğimizi de olumsuz etkileyecektir” dedi.



Okay: “Türk tarihini anlatan fantastik bir kitap”


Okay sözlerinin devamında "Türk tarihini, milli ve manevi değerlerimizi fantastik bir şekilde nasıl verebileceğim" diyerek bu kitabı hazırladığını belirterek, “İşte Boyut Hırsızı serisinin ilk kitabı olan Boyut Hırsızı 719-1071 isimli bu kitap bu gereklilikten dolayı yazıldı. ’En azından ben ne yapabilirim’ sorusundan yola çıkıldı. Türk tarihinin, milli ve manevi değerlerimizin fantastik bir şekilde verilmeye çalışıldığı kitap önce çocuklarımızdan ve gençlerimizden alınan geri dönütlerle oluşturuldu. Sadece Balıkesir genelinde değil Türkiye’nin farklı kentlerinden öğrencilerimize kitabın ön baskısı okutulup, fikirleri alınıp, tekrar tekrar işlenerek baskıya hazır hale getirildi. Hatta çok satan yabancı kitaplar gibi seri halinde yapılması da öğrencilerimizin fikriydi. “Bu kültürel yıkımın durdurulmasında bir damla katkısı olsun” anlayışıyla yola çıkan bu kitabımın oluşumunda farklı illerde görev yapan öğretmenlerimizin de katkısı oldu. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Öğretmen Tuncay Okay, Boyut Hırsızı 719-1071 kitabının geçen hafta yayınladığını ve Afyonkarahisar merkezinde bazı okullarda öğretmenler kurulu kararıyla ayın kitabı olarak belirlenip okullarda öğrencilerle buluştuğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.