GENEL - 11 Şubat 2021 Perşembe 14:20

Burhaniye’de BUBYO Uygulama Oteli güvenilir turizmin adresi oldu

A
A
A
Burhaniye’de BUBYO Uygulama Oteli güvenilir turizmin adresi oldu

Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi’nde yer alan Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bağlı BUBYO Uygulama Oteli, 144 odalı bir tesis olarak Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte Kaz Dağları’nın, Ayvalık’ın, Akçay’ın Altınoluk’un eşsiz güzelliklerini misafirlerine deneyimleme fırsatı sunuyor.

Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi’nde yer alan Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bağlı BUBYO Uygulama Oteli, 144 odalı bir tesis olarak Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte Kaz Dağları’nın, Ayvalık’ın, Akçay’ın Altınoluk’un eşsiz güzelliklerini misafirlerine deneyimleme fırsatı sunuyor. ‘Uygun Fiyat, Güvenilir Hizmet’ politikası ile yoluna devam eden BUBYO Uygulama Oteli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Covid-19’a ilişkin genelgelerini tamamıyla uygulamış ve son olarak Güvenli Turizm Sertifikası ile bu süreci taçlandırmış oldu.


Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr..Mehmet Oğuzhan İlban, Mart ayından bu yana Covid-19 küresel salgınına karşı gerek sosyal/fiziki mesafe planları gerekse temizlik ve hijyen uygulamaları ile misafirlerine güvenli bir tatil imkanı sunmaya devam ettiklerini söyledi. Müdür İlban, “Uygulama Oteli, personelleri için ayrı misafirleri için ayrı uygulamalar gerçekleştiriyor. Personel giriş ve çıkışları temassız ateş ölçerlerle kayıt altına alınıyor ve personel dinlenme alanlarında Covid-19’a yönelik tüm tedbirler alınıyor. Personelin gerek misafirlerle iletişimi gerekse hijyen uygulamalarına yönelik eğitimler alması yine personeller için yapılan uygulamalar arasında yer alıyor. Misafirler için; misafirlerin tesise girişinde HES KOD uygulaması ile sorgulamalar yapılmakta, temassız ateş ölçerlerle vücut sıcaklıkları ölçülmekte ve pandemiye yönelik doldurulan formlarla misafirlerin bilgileri kayıt altına alınıyor. Tesisin neredeyse her yerinde dezenfektan üniteleri kurulmuş, sosyal/fiziki mesafe bilgilendirmeleri yapılıyor.


Misafirlerin konakladıkları odalarda hijyen uygulamaları en üst seviyede gerçekleştiriliyor. Misafirin kullanacağı tüm yüzeyler ve klima, tv kumandaları gibi aletler odayı kullanan misafirden sonra dezenfekte ediliyor. Misafirlerin oda çıkışından sonra odalar 1 saat boyunca havalandırılıyor ve ULV cihazları ile dezenfekte işlemi sağlandıktan sonra temizlik işlemleri yapılıyor. Temizlik personeli koruyucu ekipmanlarını kullanarak, kendi aralarında dahi mesafeye dikkat ederek temasın en aza indiği bir temizlik işlemi sağlıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs kriz süreçlerinin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Tesisimizin normalleşme sürecine dönmesi aşamasında hazır olması; sıfır tolerans bakış açısıyla aldığımız önlemleri sürdürülebilir kılmak adına aşamalara ayırarak uygulama ve kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Tüm süreçlerimizi gözden geçirerek, Covid-19 kapsamında misafirlerimize kusursuz deneyim ve kusursuz hijyenle hizmet sunabilmek adına gerekli olan tüm aksiyonları alıyor, her yeni düzenlemeye göre revize ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ege’de güvenilir turizmi BUBYO Uygulama Oteli’nde yaşatıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Medrese Mahallesi’nde bulunan kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern ve donanımlı bir tesis inşa edilecek. Dünyaca ünlü termal suyuyla sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Haymana’da kaplıca turizmini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile Haymana Belediyesi iş birliğinde, Medrese Mahallesi’nde bulunan mevcut kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern bir tesis yapılacak. Proje kapsamında Haymana Kaymakamı Osman Sak, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı Emre Avcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Haymana’ya kazandırılması planlanan yeni kaplıca tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni tesisin, Haymana’nın termal potansiyeline yakışır şekilde modern ve kapsamlı olarak planlandığı belirtildi. Yapılacak kaplıca tesisinde bay ve bayan hamamlar, jakuzi, fitness salonu, sauna, buhar odası, özel aile kabinleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve sağlık odaklı alanın yer alacağı ifade edildi. Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Haymana’nın termal turizmde cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, projenin Haymana’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmaların kısa sürede başlamasının planlandığını kaydetti.