GÜNDEM - 09 Kasım 2023 Perşembe 15:29

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya çifte yatırım

A
A
A
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya çifte yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi, ardından kent içi toplu ulaşma hizmet edecek olan 55 minibüs törenle hizmete alındı.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma’da hayata geçirdiği iki büyük yatırım törenle hizmete alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenlerin ilkinde, Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin açılışı yapıldı. Balıkesir’de üçüncüsü olarak hizmete alınan Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde; iki veteriner hekim, iki veteriner teknikeri, iki yardımcı ve bir danışma personeli bulunuyor. Açılış törenine; Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve İsmail Ay, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma Belediye Meclis Üyeleri Oya Yücel, Zeynep Özdemir, Zeynep Özgün ve Ersan Kırbaş, Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kurdele kesiminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma’da sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi konusunda tam teşekküllü bir üniteyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Üçüncüsünü hayata geçirdiğimiz Bandırma’daki merkezimiz tüm sokak hayvanlarına hizmet edecek. Bu konuda veterinerlik fakülteleri, Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerimizle iş birliği yapıyoruz. Sokak hayvanları bizim için önemli. Bu çalışmalarımız sayesinde şikâyetleri de en aza indiriyoruz. Sokaktaki dostlarımızın küpeleme, aşılama ve yemlemelerini yapıyoruz. Mutlu Patiler Projemiz kapsamında onları sahiplendiriyoruz,” dedi.


Bandırma’da kent içi toplu taşımada 55 yeni minibüs hizmet vermeye başladı.


Sonrasında, Bandırma’da hizmet verecek olan günümüz standartlarına uygun, 17 oturan ve 19 ayakta yolcu kapasiteli, 55 yeni minibüs için Cumhuriyet Meydanı’nda tören gerçekleştirildi. Buradaki törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal da katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırmalılara seslenerek minibüslerin bir hafta boyunca ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Vize ve final haftaları boyunca üniversite öğrencilerinin de kent içi toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanabileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Tüm paydaşlarımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin,” ifadesinde bulundu.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya çifte yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.