SAĞLIK - 10 Nisan 2025 Perşembe 15:50

Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisi hizmete açıldı

A
A
A
Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisi hizmete açıldı

Balıkesir sağlık yatırımlarında bir adım daha ileriye gidiyor. AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kazandırılan yeni ek binayı bugün yerinde inceledi. Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisi yeni yapılan binada hizmete açıldı



AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir’e kazandırılan yeni hastane binası ziyaretinde şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Bu modern ek bina, sağlık alanında Balıkesir’e çağ atlatacak yeni Devlet Hastanesi Projesi’nin önemli bir ayağı. Yeni Acil Servis 8 Nisan’da hasta kabulüne başlayarak, sağlık hizmeti aksamadan sürdürüyor. Bu süreçte emeği geçen başta hastane Başhekimimiz Dr. Erdal Ünal’a, hastane yöneticilerimize, doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.



"Vatandaş devletin sıcak elini hissedecek"


Başkan Aydemir, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "Bu yatırım, insan hayatına verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Vatandaşlarımız hastane kapısından içeri adım attığında, yalnızca tedavi değil; güven, şefkat ve devletin sıcak elini hissedecek. Her ayrıntısı, insan odaklı bakış açımızla şekilleniyor. Yeni Devlet Hastanesi projesi aynı zamanda Balıkesir halkının sağlığını ve geleceğini merkeze alan bir vizyonun eseri."



"Sağlıkta dönüşüm devam edecek"


Başkan Aydemir, son olarak: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen Sağlıkta Dönüşüm Programı, bugün ülkemizi dünyanın en güçlü sağlık sistemlerinden birine kavuşturmuştur. Bugün burada ziyaretini yaptığımız bu modern tesis de bunun somut bir yansımasıdır. Biz milletimize hizmeti kutsal biliriz. Bu anlayışla Balıkesir’de sağlık yatırımlarına durmaksızın devam edeceğiz. Sağlık alanında şehir hastanelerinden aile sağlığı merkezlerine, acil hizmetlerden evde bakım sistemlerine kadar devrim niteliğinde işler yaptık. Yeni yatırımlarımızla Balıkesir’i bölgesinde sağlık üssü haline getirmek kararlılığındayız. Bizler ‘önce insan’ diyerek, her bir vatandaşımızın sağlık hakkını gözetmeye devam edeceğiz. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun." İfadelerini kullandı.



Modern altyapı, hasta odaklı yaklaşım


Toplamda 4 bin 140 metrekare inşaat alanına sahip olan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yeni ek binası, 960 metrekarelik bir oturum alanı üzerine kuruldu. Gerek fiziksel yapısı gerekse donanımıyla hem hasta hem de sağlık çalışanı konforunu esas alan bir yapı olarak öne çıkıyor.



İleri teknolojiyle donatılmış yoğun bakım ünitesi


Binanın bodrum katı ve 1. katı özel olarak tasarlanmış yoğun bakım servislerine ayrılmışken, zemin katta acil servis birimleri yer alıyor. İkinci katta ise idari birimler bulunuyor.


Toplamda 26 yoğun bakım odası bulunan binada, gelişmiş izolasyon sistemleri, yenilikçi tıbbi cihazlar ve ileri düzey hasta takip sistemleriyle donatılmış bir altyapı sunuluyor. Engelli dostu tasarımlarla donatılmış, hastane binası 7/24 güvenlik, yangın önleme sistemleri, steril hava sistemleri, yangın ve deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanan yeni nesil akıllı binada çift yönlü asansörler ile binanın her iki tarafında acil tahliye çıkışları yapılmıştır.


Tıbbi donanımı, çağdaş tasarımı ve erişilebilirliğiyle kentte sağlık hizmetlerine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.


Ziyarette İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Mert, Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Ünal ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.



Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisi hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.