ASAYİŞ - 21 Mart 2025 Cuma 12:07

Balıkesir’de 11 kişinin öldüğü mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 4 sanık hâkim karşısında

A
A
A
Balıkesir’de 11 kişinin öldüğü mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 4 sanık hâkim karşısında

Balıkesir’de, 11 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.


Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cem Y., Serkan B. ile Hulusi Yağız A., tutuksuz sanık Murad B., olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, ilk kez hakim karşısına çıkan sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kaklarındaki iddialar hatırlatılan sanıkların savunmalarının alınmasıyla duruşma devam ediyor.


Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki bilirkişi raporunda, patlamanın sebebinin tam olarak belirlenemeyen nedenle üretimi tamamlanmış ürünlerin istiflendiği ve patlama çukuruna denk gelen yerde meydana geldiğinin tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede, tutuklu sanıklar Cem Y., Serkan B. ile Hulusi Yağız A., tutuksuz sanık Murad B.’nin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.



Balıkesir’de 11 kişinin öldüğü mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 4 sanık hâkim karşısında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel 2. Öykü Yarışması’nın başvuru süresi uzatıldı Samsun Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel 2. Öykü Yarışması’nın başvuru süresi, yoğun talep üzerine güncellenerek 1 Mayıs 2026 Cuma olarak açıklandı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel öncülüğünde geçen yıl ilki düzenlenen, serbest konulu Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması’nın başvuru süresi uzatıldı. Daha önce 1 Nisan 2026 Çarşamba olarak açıklanan son başvuru tarihi, yarışmaya yoğun talep olması nedeniyle güncellenerek 1 Mayıs 2026 Cuma günü olarak bildirildi. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i anısına düzenlenen organizasyon, edebiyatın genç kalemlerini buluşturacak. Yarışmaya, Samsun sınırları içerisindeki okullarda ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrenciler başvurabiliyor. Finalistlere özel ödüllerin verileceği yarışmada ortaokul ve lise kategorilerinde birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, mansiyon ödülü bin 500 TL olarak açıklandı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, başvuru şartnamesine uygun olarak kaleme aldıkları eserlerini ve başvuru evraklarını yarisma.atakum.bel.tr web adresine 1 Mayıs Cuma gününe kadar e-mail olarak göndermesi gerekiyor. "Yoğun talep olması mutluluk verici" Atakum Belediyesinden yapılan açıklamada yarışmaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğu belirtilerek, "Hayatını Türk eğitim sisteminin gelişmesine adayan büyük düşünür, devlet adamı ve yazar Hasan Ali Yücel’in anısına bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz yarışmamıza yoğun talep olmasından son derece mutluyuz. Eski Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel’in değerli eserlerini genç kuşaklara tanıtacak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandıracak yarışmamız için başvuru süresi 1 Mayıs olarak güncellendi. Edebiyata ilgi duyan gençlerimizi organizasyonumuza bekliyoruz" denildi.
Eskişehir ESOGÜ’de otizm farkındalığı için güç birliği: Kampüste anlamlı yürüyüş Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Toplumsal Farkındalık Kulübü ve Özel Eğitim Bölümü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirdiği "Farkındalık Yürüyüşü" ile otizmli bireylerin toplumsal kabulüne dikkat çekti. Üniversite yönetiminin ve farklı fakültelerden öğretim üyeleri ile öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte, Meşelik Kampüsü içinde otizm farkındalığı için bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Dönmez, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Şengel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzum Erken Çelik, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadet Pınar Temizkan, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Genç Tosun’un ve Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanları katıldı. Yürüyüşte özel eğitim bölümü öğrencileri, hazırladıkları farkındalık mesajlı pankartlarla yürüyüşün ön saflarında yer aldı. Yürüyüş boyunca otizmin bir eksiklik değil, zenginleştirici bir çeşitlilik olduğu vurgulanırken, toplumsal yaşamın her alanında kapsayıcılığın ve hak temelli yaklaşımın önemi bir kez daha hatırlatıldı. Özel Eğitim Bölüm Başkanlığından yapılan açıklamada bu yıl üçüncüsü düzenlenen yürüyüşün otizm farkındalık etkinlikleri için bir başlangıç noktası olduğu ve otizm farkındalığını tüm aya yayacak şekilde kapsamlı bir program hazırlandığı belirtildi. Nisan ayı boyunca sürecek etkinlik takvimi kapsamında geliri doğrudan otizmli bireylere öğretim materyali temin etmek için kaynak oluşturacak anlamlı bir hayır panayırı, Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek tematik film gösterimleri ve yenilikçiliğin farkındalıkla buluşacağı bir afiş yarışması ve ardından düzenlenecek olan ödül töreni yer alıyor. Bu zengin program aracılığıyla hem üniversite öğrencilerine hem de Eskişehir halkına ulaşılarak toplumsal bilincin güçlendirilmesi hedefleniyor.