GÜNDEM - 31 Aralık 2023 Pazar 14:42

Balıkesir’de akaryakıt istasyonunda çalışan kadınların sayısı artıyor

A
A
A
Balıkesir’de akaryakıt istasyonunda çalışan kadınların sayısı artıyor

Balıkesir’de akaryakıt istasyonlarında bugüne kadar yalnız erkeklerin yaptığı pompacılık işine kadınlar da el attı. Bu meslekte çalışmaya başlayan kadınların sayıların önemli ölçüde artması dikkat çekti.


Burhaniye İlçesi Sanayi Sitesi yanındaki akaryakıt istasyonunda 10 çalışandan 6’sı kadınlardan oluşuyor. Kadınlar bir taraftan akaryakıt verirken, bir taraftan da araçların camlarını da siliyorlar. İşini severek yaptığını anlatan 2 çocuk annesi Ayşe Tufan, “3 aydır bu mesleği yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. Zaten çok merak ettiğim bir işti. Bence bayanlarında yapabileceği bir iş. Bayanlar isteyip inandıktan sonra yapamayacağı bir iş yoktur” dedi. Nesibe Bulgaz da, ”Bir aydan bu yana çalışıyorum. Severek yapıyorum işimi. Her bayanın deneyebileceği çalışabileceği bir yer olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel bir meslek” şeklinde konuştu.


Kadınların çalışmasından memnun olduğunu anlatan işletme sahibi Ahmet Uysal ise “Burhaniye’de Çelebi Petrol de 10 tane çalışan arkadaşımız var. Bunların 6’sı kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor. Kadın gücüne desteğimiz sonsuz. Pompa da, markette ve muhasebe bölümünde çalışan 6 tane kadın arkadaşımız var. Hepsi işinde dört dörtlük çalışıyor. Erkeklerden daha iyi çalışıyor diyebilirim. Hepsinin çalışmasından memnunuz” dedi.



Balıkesir’de akaryakıt istasyonunda çalışan kadınların sayısı artıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bıçakçılarda Kurban Bayramı mesaisi Kayseri’de bıçakçılık yapan Ceyhun Öztürk; Kurban Bayramı yoğunluğunun başladığını söyleyerek kurban kesecek vatandaşlara bıçak önerisinde bulundu. Kayseri’de 3 yıldır bıçakçı tezgâhında çalışan Ceyun Öztürk, Kurban Bayram’ının yaklaşmasıyla yoğunluklarının başladığını söyledi. Kurban kesecek vatandaşların ele oturan bıçakları kullanılması gerektiğini söyleyen Öztürk, "Ağabeylerime yardımcı olmak için 3 yıldır bıçakçılık yapıyorum. Bayram yoğunluğumuz başladı ama geçen seneye göre işlerin fazla tadı yok. İşler biraz daha düşük ve sakin gidiyor. Kaliteli bıçaktan ziyade öncelikle bıçağın kişinin eline oturması önemli. Bir insanın bıçak kullanışı eline oturuşundan belli olur. Eline oturduktan sonra her türlü bıçak kullanılıyor zaten. Kaliteli bıçak arıyorsanız bıçağın esnekliği olması gerekiyor, sağlam olması gerekiyor. Kullanımı nasıl uygunsa bıçak o kadar kalitelidir. Biz kurban kesimlerinde plastik saplı bıçakları öneririz. Elden kaymaması, bıçağı kullanan kişinin ve çevresindeki insanların güvenliği açısından plastik saplı, ele yapışan ve keskin bıçakları öneriyorum" dedi. Bıçak fiyatları hakkında bilgiler veren Öztürk; "Ortalama düzeydeki bıçaklarımız 250-300 TL ‘den başlıyor, 700 ila 800 TL’ye kadar bıçaklarımız mevcut. Daha iyi ve profesyonel bıçaklarımız var, onlarda Bin TL den başlıyor ve yukarı doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.
Kayseri Kurban yakalama timine ’komando eğitimi’ Kayseri’de kaçan kurbanlıkların yakalanmasında büyük çaba sarf eden kurban yakalama timi, antrenmanlarını sürdürerek komanda gibi eğitim alıyor. Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan kurban yakalama timi, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. 3 ekip 9 kişiden oluşan kurban yakalama timi, fiziksel kondisyon ve atış eğitimleriyle kaçacak olan kurbanlıkları hemen yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Komanda gibi şınav çeken, keskin nişancılık eğitimlerini sürdüren ekipler, kurbana hazırlanıyor. Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Şefi Mehmet Doğan, ekiplerin yalnızca fiziksel güce sahip olmakla kalmayıp, 1 ay süren 80 saatlik hayvan davranışları ve refahı konusunda ders aldıklarını söyleyerek, "Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle ilçemiz genelinde bayramın ruhuna uygun, düzenli ve güvenli bir ortam oluşturmak için tüm önlemlerimizi aldık. Veteriner işleri müdürlüğü olarak önceliğimiz hem vatandaşları muhtemeL kazalardan korumak hem de kurbanlık hayvanlarımızın eziyet çekmeden profesyonel teknikler ile güvenli ortama nakil edilmesidir. Bu amaçla kurduğumuz Kocasinan Kurban Timi 3 ekip 9 kişiden oluşmakta. Ekiplerimiz yalnızca fiziksel güç değil, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 1 ay süren 80 saatlik hayvan davranışları ve refahı konusunda teknik eğitimden geçtiler" şeklinde konuştu. "Ekip bayramda teyakkuzda olacak" Kurban yakalama timinin bayramda Kocasinan ilçesinin stratejik noktalarında konuşlanacağını söyleyen Doğan, "Ekiplerimiz bayramda ilçemizin stratejik noktalarında teyakkuzda olacaklardır. Ekiplerimizin kullanmış olduğu ekipmanlar dünya standartlarına uygun olup, hayvan refahını korumak adına, hayvana eziyet çektirmeden kullanılabilecek materyallerden seçilmiştir. Vatandaşlardan ricamız, kontrolsüz bir şekilde kaçan kurbanlık hayvan gördüklerinde 222 70 00 numaralı iletişim hattımızdan ekiplerimize ulaşmaları yeterli olacaktır. Şimdiden vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum. Bol, bereketli, kazasız bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. (AG-
Aydın NTO, coğrafi işaretli ürünleri Ankara’da tanıttı Nazilli Ticaret Odası, TOBB 82. Mali Genel Kuruluna katıldığı Ankara’da coğrafi işaretli ürünlerini de tanıttı. Nazilli Pidesi, Bozdoğan Cevizli Sucuğu, Sultanhisar-Atça Çileği, Nazilli Kar Helvası ve Bozdoğan-Olukbaşı Oğlak Çevirmesi ile büyük dikkat çeken NTO’nun ikramları etkinliğe damga vurdu. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen TOBB 82. Mali Genel Kuruluna katılan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Yönetim kurulu Üyeleri, aynı zamanda coğrafi işaretli ürünleri de tanıttı. 4 ayrı çadır alanında 2 coğrafi işaretli ürün aracı ile Nazilli Pidesi, Bozdoğan Cevizli Sucuğu, Sultanhisar-Atça Çileği, Nazilli Kar Helvası ve Bozdoğan-Olukbaşı Oğlak Çevirmesi’nin hem tanıtımını hem de ikramını yapan oda, tüm gözleri üzerine çekti. "Nazilimizin coğrafi işaretli değerlerini tanıttık" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu’na etkinliği düzenledikleri için teşekkür eden Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; "TOBB 82. Mali Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen Coğrafi İşaretli Ürünler tanıtım etkinliğine ev sahipliği yapan, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu’na bu etkinliği düzenledikleri için teşekkür ederiz. Etkinlikte Nazilli Ticaret Odası’nın Coğrafi İşaretli Ürünleri büyük ilgi gördü. Etkinlik Sayın Hisarcıklıoğlu stantlarımızı ve coğrafi işaretli ürün araçlarımızı ziyaret etmesiyle devam etti. Nazilli Pidesi, Bozdoğan Cevizli Sucuğu, Sultanhisar / Atça Çileği, Nazilli Kar Helvası ve Olukbaşı Oğlak Çevirmesi ikram ettiğimiz Sayın Başkanımızın stantlarımıza göstermiş olduğu ilgi ve ürünlerimizden övgüyle bahsetmesi bizler için büyük bir gurur ve onur kaynağı oldu. Nazilli’nin yöresel değerlerini ve coğrafi işaretli ürünlerini böylesine önemli bir organizasyonda tanıtma fırsatı bulurken, başkanımızın katılımı standımıza ayrı bir şeref kattı. Kıymetli ziyaretleri ve ilgileri için kendilerine teşekkür ederiz. 4 ayrı çadır alanı ve 2 coğrafi işaretli ürün aracı ile gerçekleştirdiğimiz katılım, organizasyonda yer alan birçok il ve ilçenin ilgi odağı oldu. Nazilli Ticaret Odası olarak kültürümüzü, gastronomimizi ve yerel değerlerimizi en güçlü şekilde tanıtmaktan büyük gurur duyduk. Nazilli, Genel Kurul’da adeta bir yıldız gibi parladı" dedi.