EĞİTİM - 15 Şubat 2026 Pazar 09:49

Burhaniye’de Kariyer Günleri devam ediyor

A
A
A
Burhaniye’de Kariyer Günleri devam ediyor

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Mezun İstihdam Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen Kariyer Günleri 9, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Merit Royal Premium Hotel Yiyecek-İçecek Müdürü Yiğit Avcı ve Yiyecek-İçecek Müdür Yardımcısı Egemen Özkarslıoğlu öğrencilerle bir araya geldi.


Kariyer gününde, konuklar, kariyer yolculuklarını, yiyecek-içecek departmanının işleyişini, yönetim süreçlerini ve uluslararası zincir otellerdeki fırsatları öğrencilerle paylaştı. Program sonunda öğrencilerin özgeçmişleri alınarak ön görüşmeler gerçekleştirildi. Soru-cevap bölümünde ise sektör, çalışma koşulları ve kariyer planlamasına dair merak edilen pek çok konu ele alındı. Kapanış konuşmasını yapan dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, "Kariyer Günleri etkinliklerimizi, öğrencilerimizin mesleki yolculuklarında güçlü ve bilinçli adımlar atmalarını destekleyen çok kıymetli buluşmalar olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Kariyer Günleri 9 kapsamında fakültemizde bizlerle bir araya gelerek bilgi, birikim ve tecrübelerini içtenlikle paylaşan Merit Royal Premium Hotel Yiyecek-İçecek Müdürü Sayın Yiğit Avcı’ya ve Yiyecek-İçecek Müdür Yardımcısı Sayın Egemen Özkarslıoğlu’na gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurabilmesi, kariyer planlamalarını daha sağlam temellere oturtabilmesi ve geleceğe daha güvenle bakabilmesi bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğümüze ve katkı sunan herkese ayrıca teşekkür ediyor; öğrencilerimizin başarılarla dolu bir meslek hayatına adım atmalarını temenni ediyorum. Öğrencilerimizi sektör temsilcileriyle buluşturmaya ve kariyer yolculuklarında yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



Burhaniye’de Kariyer Günleri devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Ilgaz Dağı’na kayakseverler akın etti Kastamonu ve Çankırı sınırlarında yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi’nde hafta sonunda kayakseverler yoğunluk oluşturdu. Kar kalitesi ve pist imkanları ile Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kastamonu’daki Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda hafta sonu yoğunluk yaşanıyor. Kastamonu ve Çankırı sınırında yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi, Ankara, İstanbul, Çorum başta olmak üzere farklı illerden kayakseverleri ağırlamaya devam ediyor. Hafta sonu tatiliyle birlikte Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, bin 850 metre yükseklikte doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor. Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen telesiyeje binen ziyaretçiler, kayak keyfinin yanı sıra karlar altındaki çam ağaçlarının oluşturduğu görsel güzellikle tatilcilere keyifli anlar yaşatıyor Ayrıca davetliler, kar yağışı altında müzik eşliğinde çiftetelli oynayarak gönüllerince eğlenme imkanı buluyor. Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezine arkadaşıyla birlikte kayak yapmaya geldiğini belirten Ömer Volkan Aşıkoğlu, "Bugün buraya kaymaya geldik, çok eğlenceli, çok güzel. Biraz yukarılarda kar var ama ona rağmen arkadaşımla birlikte çok eğleniyoruz. Ben kaymasını biliyorum, arkadaşımla birlikte kayıyoruz, herkese de buraya gelip kaymalarını tavsiye ediyorum" dedi. Kastamonu’dan Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezine geldiğini söyleyen 12 yaşındaki Alp Serdaroğlu ise, "Ilgaz Kayak Merkezi çok eğlenceli bir yer ve kayak denilince ilk başlarda gelen bir merkez. Biraz ilerisinde Yurduntepe Kayak Merkezi de var ama Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi daha sakin ve daha kısa olduğu için acemiler bu merkezde daha iyi kayabiliyor. Arkadaşımla birlikte burada da çok eğleniyoruz" diye konuştu.
Manisa Ramazan öncesi 22 bin sofraya büyükşehirden destek Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereketini hanelere taşımak amacıyla il genelinde önemli bir sosyal destek çalışması başlattı. Sosyal incelemeler sonucu belirlenen 22 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak gıda kolilerinin dağıtımı, ilk iftar öncesi tamamlanmak üzere hızla devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, ekipler mahalle mahalle dolaşarak temel gıda malzemelerinden oluşan kolileri kapı kapı teslim ediyor. Temel mutfak ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak şekilde hazırlanan paketlerle ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçesine katkı sağlanması ve Ramazan ayını huzurla geçirmeleri hedefleniyor. "Vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" Dağıtım süreci hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Kul, çalışmanın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatıyla titizlikle yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Toplam 22 bin gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak için sahadayız. Paketlerimizde bir mutfağın ihtiyaç duyacağı temel gıda ürünlerinin tamamı yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla her zaman vatandaşlarımızın yanındayız." Sosyal belediyecilik vizyonuyla hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirecek farklı projelere de imza atmaya devam edecek.
Ankara Nefesten şeker ölçümü sağlayan sensör geliştirildi Aksaray Üniversitesi (ASÜ) nefesten şeker ölçümü sağlayan bir sensör sistemi geliştirdi. ASÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Bayraklı tarafından geliştirilen ve nefes havası analizine dayalı olarak çalışan sistem, nefes havasından diyabet takibi yapabilen dünyadaki tek sensör olma özelliğini taşıyor. Uluslararası standartlara göre yapılan testlerde yüzde 100 doğruluk oranına sahip olan sistem, oksijen temelli analiz yöntemiyle ölçüm maliyetini önemli ölçüde düşürüyor. Diyabet hastalığının yaygınlığına dikkat çeken Prof. Dr. Bayraklı, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2024 yılında dünya genelinde 550 milyon civarında diyabet hastası bulunduğunu, bu rakamın 2030 yılında 650, 2045 yılında 800 milyona çıkmasının beklendiğini vurguladı. Mevcut ölçüm yöntemlerinin hastalar için ciddi bir zorluk oluşturduğuna dikkat çeken Bayraklı, "Diyabet hastaları günlük şeker düzeylerini kontrol etmek için iğne kullanıyorlar, parmak uçlarını delmek durumunda kalıyorlar. Bu gerçekten acılı bir yöntem. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için çok daha zor" ifadelerini kullandı. Bu sorundan yola çıkarak yeni bir yöntem geliştirdiklerini belirten Bayraklı, "Bu yöntem kullanıldığında artık iğneye ve parmak delmeye gerek kalmayacak. Sadece nefes havası analiz edilerek diyabet takibi yapılabilecek" diye konuştu. Bu tür kan şekeri izleme sistemleri için uluslararası bir standart bulunduğunu bildiren Bayraklı, "Amerikan Diyabet Derneği toplantısına katılan 100 diyabet uzmanı tarafından oluşturulan bu standartta, ölçümlerin güvenilirliğini gösteren bölgeler yer alıyor. Bizim yaptığımız analizlerde, 150 hastadan elde edilen tüm sonuçlar, en güvenilir aralık olarak kabul edilen bölgede yer aldı. Yani yüzde yüzlük bir doğruluk oranına ulaşmış olduk." ifadelerini kullandı. Çalışmanın prototip aşamasını geçtiğini belirten Bayraklı, şu anda cihazın taşınabilir hale getirildiğini söyledi. Bayraklı, "Bundan sonraki süreçte saat, kolye, yüzük ya da maske gibi insan vücuduna giyilebilir forma hazır hale geldi. Hastanede klinik çalışmalara başladık ve 150 hasta üzerinde yaptığımız analizlerde çok olumlu sonuçlar elde ettik" dedi.
İzmir İzmir’de küçük ölçekli balıkçıyla dayanışma eli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, küçük ölçekli balıkçıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için tekne bakım malzemesi desteğini Seferihisar Sığacık’tan başlattı. Üreticinin yükünü hafifletmeyi ve kıyı balıkçılığını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Tugay, "Görevler gelip geçici ama dayanışma kalıcıdır. Şehrimizin üreten insanlarıyla bir bütün olmalıyız. Sizlerin emeği, bu kentin bereketidir" ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, küçük ölçekli balıkçılara yönelik tekne bakım malzemesi desteğini Sığacık’tan başlattı. Üretimin kesintisiz sürmesi ve kıyı balıkçılığının güçlenmesi amacıyla hayata geçirilen destek programı, ilk olarak Seferihisar Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi üyeleriyle hayata geçirildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de katıldığı buluşmada Başkan Tugay, bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayan balıkçı esnafının düzenlediği mezata katıldı. Tugay, burada Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Efeer ve üyelerin sorunlarını da dinledi. Başkan Tugay, "Seferihisar’da olduğum ve sizleri gördüğüm için çok mutluyum. Görevler gelip geçici ama dayanışma kalıcıdır. Şehrimizin üreten insanlarıyla bir bütün olmalıyız. Sizlerin emeği, bu kentin bereketidir" dedi. "Millet için buradayız" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; şehrin üreten, çalışan her insanının çok kıymetli olduğunu belirterek, İzmir’in ancak çalışarak, üreterek daha iyi noktalara geleceğini düşündüğünü aktardı. Bu yolda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşeni yaptığını anlatan Başkan Tugay, "Bizler milletimiz için buradayız. Sizlerle aramızdaki ilişki samimi, katıksız" dedi. Kimin hangi görevde olursa olsun ülkeye, kente değer katması gerektiğini söyleyen Başkan Tugay, "Siz ’daha fazla çalışmak, üretmek istiyoruz. Şehrimize daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz’ dediğiniz ve bundan dolayı talepte bulunduğunuz sürece, biz de gücümüz yettiği kadar her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Emeklerinize sağlık. Yaptığınız iş bereketli olsun" ifadelerini kullandı. Üreticilerle buluştu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha sonra Akarca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Behiç Çınar ile üyeleri ziyaret etti. Burada da esnafın daha iyi koşullarda çalışması için ellerinden gelen desteği verdiklerine değinen Başkan Tugay, kıyı balıkçılığını teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti. Tugay, burada Teos Yat ve Yelken Spor Kulübü yöneticileri ve sporcularıyla da kısa bir süre sohbet etti. Bir sonraki durak ise Ulamış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu. Kooperatif Başkanı Eyyup Kalaycı ile üyelerinin ağırladığı Tugay, üretim hakkında bilgi aldı. Destek programı da açıklandı İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen destek programı da açıklandı. Bu kapsamda su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip, kooperatif ortağı ve 12 metre altı tekneye sahip küçük ölçekli balıkçılara tekne bakım malzemesi desteği sağlanacak. Destek çerçevesinde antifouling boya ve epoksi macun dağıtılacak. Antifouling boya ile teknelerin karinasında yosun ve deniz organizmalarının tutunması önlenerek yakıt tüketiminin azaltılması ve çevresel etkinin düşürülmesi amaçlanıyor. Epoksi macun desteğiyle de teknelerin ekonomik ömrünün uzatılması hedefleniyor. Böylece balıkçının maliyeti azalırken üretimin sürdürülebilirliği güçlendiriliyor. İzmir genelinde 752 küçük ölçekli balıkçı destek için talepte bulunuldu. Program kapsamında toplam 959 adet 2,5 litrelik boya ve bin 86 kilogram macun dağıtılacak.