KÜLTÜR SANAT - 14 Ekim 2024 Pazartesi 17:12

Amasra’ya Rus akını sürüyor

A
A
A
Amasra’ya Rus akını sürüyor

Rusya-Türkiye arasındaki kuruvaziyer gemi seferleri gerçekleştiren Astoria Grande ile Bartın’ın Amasra ilçesine gelen sayısı toplamda 68 bini aştı. Türkiye’ye gelen turistlerin en çok beğendiği liman olan Amasra, Rusları, doğası ve denizinin yanı sıra, sessizliği ve tarihi ile etkiliyor.


Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden 93 metre uzunluğundaki, 30 metre genişliğindeki 11 katlı Astoria Grande gemisi, sabah saatlerinde Bartın’ın Amasra ilçesindeki limana yanaştı. Bölgeye 56. seferini düzenleyen gemi ile bin 31 yolcu ve 446 personel ilçeye geldi. Amasra’nın eşsiz doğası, muhteşem denizi ve güneşin tadını çıkaran Rus turistler, tarihi Çekiciler Çarşısı, Kemere Köprüsü, Amasra kalesi ve müzeyi de gezdi. Rus turistlerden 30 kişilik bir kafile ise Karabük’ün UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’yu gezdi.


En sevilen duraklar Amasra ve İstanbul


Yıl boyunca Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan rota da seferler düzenleyen Astoria Grande gemisi ile Türkiye’ye gelen turistler arasında yapılan anketlerde, en çok beğenilen liman İstanbul ile birlikte Amasra oluyor. Amasra’nın çok beğenilmesi sebepleri arasında ise doğası, denizi, tarihi yapıları ve şehrin sessizliği yer alıyor. Türkiye’deki kruvaziyer gemi turlarının rotasında bulunan Sinop, Samsun, Trabzon gibi Karadeniz’deki bir çok il ve ilçeler, yeterli talep olmaması nedeniyle gezi listesinden çıkarılırken, Rus turistlerin en çok merak ettiği İstanbul ve Amasra turları ise tüm seferlerde yer alıyor.


56 seferde 78 bini aşkın kişi Amasra’ya geldi


Kruvaziyer yolcu trafiğe ile 2 yılda gerçekleşen 56 seferde Amasra’ya toplamda 68 bin 363 kiş olurken, bu yılın ilk 10 ayında ise düzenlenen 23 seferde ilçeye gelen sayısı toplamda 32 bin 92 yolcu ve mürettebata ulaştı.


Bu yılın son 2 ayında 3 sefer daha düzenlemesi planlayan gemi ile bölgeye gelen sayısı toplamda 70 bini, bu yıl ise 35 bini aşması bekleniyor


Akşam saatlerinde Amasra Limanı’nadan ayrılacak, Bodrum, Marmaris, Antalya, Alanya, İzmir, Kocaeli ve İstanbul turlarının ardından Rusya’nın Soçi Limanı’na geri dönecek.



Amasra’ya Rus akını sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu; "Denizli’nin güçlü sanayisinde kadınların büyük payı bulunuyor" Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, "Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır" dedi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kasapoğlu, mesajında; "Binlerce yıldır dokuma tezgahlarının tıkırtısıyla büyüyen, toprağı ve üretim kültürüyle yoğrulan kadim sanayi şehri Denizli’nin ekonomik ilerleyişinde kadınlarımızın azmi ve emeği her zaman en belirleyici unsurlardan biri olmuştur. Bugün Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır. Özellikle lokomotif sektörlerimizden biri olan tekstilde kadın çalışan oranının yüzde 54 seviyesinde olması, kadın emeğinin üretimimizdeki ağırlığını açıkça ortaya koymaktadır. Tekstilimizin her ilmeğinde, mermerimizin her dokusunda ve gelişen teknolojimizin her satırında kadınlarımızın emeği ve izi vardır. Denizli sanayisinin gerçek gücü de tam olarak bu ortak üretim kültüründen doğmaktadır. Kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin olduğu bir sanayi yapısının çok daha dayanıklı, yenilikçi ve rekabetçi olacağını biliyoruz. Bu nedenle sanayide kadın temsilini artırmaya ve eşitliği güçlendirmeye yönelik atılan her adımı, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olarak görüyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen, fırsat eşitliğini savunan ve kadın temsilinin güçlendiği bir şehir ekosistemi oluşturmayı temel vizyonumuz olarak görüyoruz. Odamızdaki yüzde 60 kadın istihdam oranımızla tüm sektörlere örnek bir kurum olmaya gayret ediyoruz. Mart 2024’te yayımladığımız Eşitlik Politikamız ile ayrımcılığa karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ederek kadınların her alanda eşit bir şekilde temsil edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik Birimimiz ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Toplumsal Cinsiyet Deneyim Paylaşım Grubu ile şirketlerimizin birbirine ilham verdiği ve en iyi uygulamaların paylaşıldığı güçlü bir öğrenme zemini inşa ediyoruz. Bu anlamlı günde; alın teriyle üretime değer katan emekçi kadınlarımızdan, cesareti ve vizyonuyla yeni yollar açan girişimci kadınlarımıza kadar üreten, büyüten ve dönüştüren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Denizli Şiddetli yağışların kullanılamaz hale getirdiği Sarıkavak Köprüsü 110 milyona yeniden yapılacak DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle kullanılamaz hale gelen Sarıkavak Köprüsü 110 milyon TL’lik yatırımla yeniden inşa edilecek. Çameli’nde yoğun yağışlar sonrası kullanılamaz hale gelen Sarıkavak Mahallesi köprüsü için beklenen müjde geldi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bölge halkının ulaşım çilesine son verecek dev projenin detaylarını paylaştı. Hasarlı köprünün yerine, tam 110 milyon TL yatırım bedeliyle modern ve dayanıklı bir köprü inşa edilecek. Çameli ilçesinde geçtiğimiz dönemlerde yaşanan aşırı yağışlar, Sarıkavak Mahallesi’ndeki mevcut köprüde ciddi hasara yol açmış, yapı güvenliğini yitirerek ulaşıma kapanmıştı. Mahalle sakinlerinin ve üreticilerin mağduriyetini gidermek adına başlatılan girişimler sonuç verdi. Milletvekili Şahin Tin, projenin yatırım programına alındığını ve en kısa sürede çalışmaların başlayacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin Tin, Denizli’nin her köşesindeki ihtiyaçları yakından takip ettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti: "Yoğun yağışlar nedeniyle hasar görerek kullanılamaz hale gelen Çameli ilçemizin Sarıkavak Mahalle köprüsünü, 110 milyon TL’lik büyük bir yatırımlarla yeniden yapıyoruz. Bölge halkımızın ulaşım konforunu ve güvenliğini en üst seviyeye çıkaracak bu yatırımın ilçemize ve Sarıkavak Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum." Sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgede lojistik akışı da rahatlatacak olan yeni köprü, modern mühendislik teknikleriyle inşa edilecek. 110 milyon TL gibi ciddi bir bütçenin ayrıldığı proje, Çameli’nin ulaşım altyapısına vurulan en önemli mühürlerden biri olacak.