EĞİTİM - 31 Temmuz 2025 Perşembe 15:25

BARÜ-Özbekistan akademik iş birliği gelişmeye devam ediyor

A
A
A
BARÜ-Özbekistan akademik iş birliği gelişmeye devam ediyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda imzaladığı ikili anlaşmalar kapsamında Özbekistan Mamun Üniversitesinden akademisyenler tarafından ziyaret edildi.


Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim-öğretim faaliyetlerindeki küresel iş birliklerinin geliştirilmesi ve kültürler arası etkileşimin artırılması kapsamında farklı ülkelerden bilim insanlarını ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda BARÜ’ye, Özbekistan Mamun Üniversitesi ile imzalanan ikili ortaklık anlaşması kapsamında önemli bir akademik ziyaret gerçekleştirildi. Mamun Üniversitesi akademik insan kaynağından Dr. Umida Latipova ve Dilorom Masharipova, BARÜ’ye gelerek çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulundu.



Özbek akademisyenler BARÜ’de eğitim aldı



Özbek akademisyenler, BARÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Samet Çelik tarafından düzenlenen EEG (Elektroensefalografi) kursuna katılım göstererek bilgi aldı. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) aracılığıyla yürütülen eğitim programı çerçevesinde, akademisyenler bir hafta boyunca araştırmalar laboratuvarlarında teorik ve uygulamalı eğitimlere katıldı. Deneysel Psikoloji Ana Bilim Dalı temelli başlatılan iş birliğinin, önümüzdeki dönemde diğer bilimsel alanlarda yaygınlaştırılması hedeflenerek bu doğrultuda yeni ortak projeler planlanıyor.


BARÜ-Özbekistan iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor


Ziyaret kapsamında, BARÜ Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile görüşme gerçekleştiren Dr. Umida Latipova ve Dilorom Masharipova, üniversitenin eğitim ve araştırma altyapısından duydukları memnuniyeti ifade ederek ortak akademik etkinlikler ve araştırma projelerinde yer almaktan memnuniyet duyacakları ifade etti.


Rektör Prof. Dr. Akkaya ise, Özbekistan ile olan akademik ve kültürel ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerini kaydederek uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda iş birliklerine yenilerini eklemeye devam edeceklerini belirtti.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.