ASAYİŞ - 11 Kasım 2024 Pazartesi 21:08

Batman’daki olaylarda bir iş yerini yağmalayan 3 kişi yakalandı

A
A
A
Batman’daki olaylarda bir iş yerini yağmalayan 3 kişi yakalandı

Batman’da terör örgütü üyesi olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve terör örgütü propagandası yapmaktan iki ayrı davası devam eden Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün görevden alınmasının ardından DEM Parti’nin çağrısı ile terör örgütü sempatizanlarının yaptığı gösterilerde bir iş yerini yağmalayan 3 kişi yakalandı.

 

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, gösteriler sırasında bir iş yerinin camlarını kırarak yağmalayan 3 kişinin yakalandığı belirtilerek, "04.11.2024 günü İçişleri Bakanlığı tarafından Batman Belediye Başkanlığına kayyım atanması ile ilgili olarak PKK/KCK silahlı terör örgütünün yayın organlarından yapılan çağrılar doğrultusunda ilimizde yaşanan yasa dışı şiddet içerikli sokak olayları kapsamında 07.11.2024 günü saat 21.20 sıralarında Hürriyet Mahallesi üzerinde devam eden sokak olaylarında olaya karışan şüphelilerce cadde üzerinde faaliyet gösteren BİM isimli markette camlarının taşlarla kırılmak suretiyle yağma olayı meydana gelmiştir. Ekiplerimizce yapılan çalışmalar kapsamında olayın şüphelilerinin Ş.Ş. (19 yaş, 4 adet kaydı mevcut) Y.Ş. (18 yaş, 3 adet kaydı var), B.Ç. (14 yaş) isimli şahıslar oldukları tespit edilmiş, 09.11.2024 günü şahısların yakalanmalarına yönelik yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde 3 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir" denildi.

Osman Arslan - Şehmus Ustabaşı - Selman Tür



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Turkish Airlines Open’ın şampiyonu İsveçli Mikael Lindberg oldu DP Dünya Turu Asya Serisi kapsamında düzenlenen Turkish Airlines Open’da İsveçli Mikael Lindberg şampiyon oldu. Golf dünyasının yıldızlarını Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open tamamlandı. İlk dokuz çukuru dört birdie ve iki bogey ile bitiren Mikael Lindberg, en yakın rakibi Rodrigues ile aradaki farkı iki vuruşa çıkardı. 13 ve 14. çukurları da birdie ile bitiren İsveçli oyuncu, 15’teki bogey’e rağmen farkın kapanmasına izin vermedi. Zaman zaman etkili olan yağmura rağmen istikrarlı oyununu sürdüren Mikael Lindberg son raundu 69 (-3), turnuvayı ise 278 vuruşla bitirdi. Lindberg’in iki vuruş gerisinde Portekizli Daniel Rodrigues ve İtalyan Guido Migliozzi toplamda 280 vuruşla ikinciliği paylaştı. İskoç Ewen Ferguson ile son raundda 67 (-5) ile günün en iyi skorlarını yapan Hollandalı Darius Van Driel ve Danimarkalı Jacob Skov Olesen ise toplamda 281 vuruşla dördüncülüğü paylaştı. DP Dünya Turu’nda ilk kupa sevinci Şampiyon Mikael Lindberg, DP Dünya Turu’nda oynadığı 70. turnuvada ilk kupasını kazanırken, 467 bin 500 dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu. Tecrübeli oyuncu, Volvo Çin Açık’taki üçüncülük ve Belek’teki şampiyonluk sonrası DP Dünya Turu Asya Serisi’nde ilk üçe girerek PGA Şampiyonası’na katılma şansı elde etti. 18. çukurda İsveçli arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Lindberg, "Bu bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi. Yıllardır böyle bir başarının hayalini kuruyordum. Son çukurda heyecandan başımın döndüğünü hissettim" diye konuştu. Şampiyonluk kupasını Osman Aşkın Bak takdim etti Turnuvanın ödül töreni, National Golf Kulübü’nde yapıldı. Mikael Lindberg’e şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti. İsveçli oyuncuya 467 bin 500 dolarlık ödül çekini ise THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Harun Baştürk verdi. Ödül töreninde konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, turnuvanın heyecanlı geçtiğini ve seyircinin organizasyona ilgisinin de sevindirici olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora önemli destekler verdiğine dikkati çeken Bak, "Sporun içinden bir cumhurbaşkanımız olduğu için çok şanslıyız. Spora ve spor tesislerine yapılan yatırımlar dolayısıyla Türkiye, spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. Ödül töreninde Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin de hazır bulundu.