GENEL - 01 Şubat 2019 Cuma 14:47

Bilecik’in nüfusu 223 bin 448’e ulaştı

A
A
A
Bilecik’in nüfusu 223 bin 448’e ulaştı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 2018 yılı sonu itibarı ile Bilecik nüfusu 223 bin 448’e ulaştı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 2018 yılı sonu itibarı ile Bilecik nüfusu 223 bin 448’e ulaştı.


TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Bilecik yıllık nüfus artış hızı 2017 yılında binde 15,4 iken, 2018 yılında binde 7,9 olarak gerçekleşti.


Bilecik’te erkek nüfusu kadınlara göre daha fazla


Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 2018 yılı sonu itibarı ile Bilecik nüfusu 223 bin 448’e ulaştı. Bilecik’te ikamet eden nüfus 2018 yılında, bir önceki yıla göre bin 755 kişi arttı. Erkek nüfusun oranı yüzde 52,3 (116 bin 923 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 47,7 (106 bin 525 kişi) olarak gerçekleşti. Bilecik’te yıllık nüfus artış hızı, 2017 yılında binde 15,4 iken, 2018 yılında binde 7,9 olarak gerçekleşti. Bilecik’te ikamet eden nüfus ile Türkiye sıralamasında 71’inci il oldu.


Öte yandan, 2018 yılında Bilecik’te il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı yüzde 80,7 iken belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 19,3 olarak gerçekleşti. Bilecik’te kilometrekareye düşen kişi sayısı olarak ifade edilen nüfus yoğunluğu ise 52 kişi oldu. Bilecik’te Merkez ilçe, Bozüyük, Osmaneli, İnhisar ilçe nüfusu artarken diğer ilçe nüfusları ise düştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Kayıp gencin cansız bedeni Seyhan Baraj Gölü’nde bulundu Adana’da 4 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Hasan Hüseyin Kaygısız’ın cansız bedeni, Seyhan Baraj Gölü’nde bulundu. Alınan bilgiye göre, 2 Ocak’ta Çukurova Halk Eğitim Merkezi’nden çıkan 21 yaşındaki Hasan Hüseyin Kaygısız’dan bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler Kaygısız’ın halk eğitim merkezinden çıktıktan sonra gidebileceği güzergahlarda çalışma yaptı. Çalışmada Kaygısız’ın Kabasakal Mahallesi’nde tarla içinde giderken güvenlik kamerasına ulaştı. Polis bu görüntü üzerine AFAD’a haber verdi. Kaygısız’ın en son görüldüğü yere gelen ekipler tarla içinde defter parçaları olduğunu tespit edip takip ettiklerinde gencin çantasına ve defterlerine ulaştı. Yapılan çalışmalarda sonuca ulaşılamayınca sualtı polisi ve gemi adamları da bugün izlerin bulunduğu yerin aşağı kısımlarında Seyhan Baraj Gölü’nde çalışma yürüttü. Gün boyu süren aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmazken, akşam saatlerinde gölde balık tutan bir kişi su üzerinde bir cansız beden gördü. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve arama ekipleri sevk edildi. Dalgıç polislerden oluşan gemi adamlar cenazeyi sudan çıkardı. Yapılan incelemede cesedin Kaygısız’a ait olduğu belirlendi. Kaygısız’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kütahya Kütahya’da spor altyapısına güçlü yatırım Kütahya’da spora ve gençliğe yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir öncülüğünde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda kent genelinde spor altyapısını güçlendirecek önemli protokoller imzalandı. Milletvekilleri Adil Biçer ve İsmail Çağlar Bayırcı, Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Emet İlçe Başkanı Mustafa Kısa, MHP Emet İlçe Başkanı Mustafa Mecit, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık İlçe Başkanı Abdullah Akbulut, Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Emet AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Duman, Emet Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kısa, Beyce Spor Başkanı ve Simav AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adem Karaman ile Beyce Spor yöneticileri İsmail Öztürk ve Nazım Başkurt’un katılımıyla Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Kütahya’nın farklı ilçelerinde hayata geçirilecek spor yatırımları için protokoller imza altına alındı. Buna göre Simav ilçesi Muradınlar Mahallesi’ne sentetik çim yüzeyli futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası ile soyunma odaları yapılacak. Simav 101 Evler Mahallesi’ne ise bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası kazandırılacak. Emet ilçesine bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılması planlanırken, Hisarcık ilçesinde bulunan kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Ayrıca Beyce Spor Kulübü’ne kulüp binası ve sporcu formaları için reklam desteği sağlanacak. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, yapılan yatırımların gençlerin sporla iç içe büyümesine ve mahallelerin spor alanlarıyla güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, imzalanan protokollerin Kütahya’ya ve tüm hemşehrilere hayırlı olmasını diledi.